Διέρρευσαν και άλλες φωτογραφίες της νέας Mercedes C-Class

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz C-Class 2014 leaked photos (21)

Την Δευτέρα η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της C-Class και τώρα διέρρευσαν πολλές φωτογραφίες της. Εξωτερικά διαθέτει κομψή και όμορφη σχεδίαση δανειζόμενη στοιχεία από την E-Class και την S-Class.

Το εσωτερικό της ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των πρόσφατων αυτοκινήτων της Γερμανικής εταιρίας. Κυρίαρχη θέση έχει η μεγάλη COMAND εξωτερική οθόνη, διαθέσιμη σε 7″ και 8,4″, με την τελευταία να συνοδεύεται από pad αφής και head-up display. Οι αεραγωγοί είναι κυκλικοί με το σύστημα κλιματισμού να χρησιμοποιεί δεδομένα από το GPS, έτσι ώστε να κλείνει αυτόματα το κλαπέτο της ανακύκλωσης, όταν το αυτοκίνητο εισέρχεται μέσα σε τούνελ, για να μην μπαίνουν αναθυμιάσεις μέσα στη καμπίνα. Το κάθισμα του συνοδηγού διαθέτει αισθητήρα, ο οποίος απενεργοποιεί τον αερόσακο μόλις κουμπώσει παιδικό κάθισμα πάνω του. Επίσης διαθέτει τριάκτινο τιμόνι, αναλογικό ρολόι, νέο πίνακα οργάνων και ξύλινες επενδύσεις.

Η Mercedes-Benz αναφέρει πως η νέα C-Class θα ζυγίζει λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της κατηγορίας του. Ανεξαρτήτου κινητήρα θα ζυγίζει 100 κιλά λιγότερα από το προκάτοχό της και θα καταναλώνει 20% λιγότερο καύσιμο, αποδίδοντας τα ίδια άλογα. Το μεταξόνιο της έχει μήκος 2.850 mm, 90 mm μεγαλύτερο από όσο της υπάρχουσας C-Class. Η δομή της είναι κατασκευασμένη από 48% αλουμίνιο, με την μπροστά ανάρτηση να διαθέτει 4 συνδέσμους και την πίσω πέντε.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμη με 2 κινητήρες βενζίνης και έναν κινητήρα πετρελαίου. Η έκδοση C180 θα φορά τον 1.600αρη turbo κινητήρα απόδοσης 156 ίππων, με την έκδοση C200 να αποδίδει 184 άλογα. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρα αρχικά θα είναι διαθέσιμη η έκδοση C220 BlueTEC με 170 άλογα.

Η έκδοση εξοπλισμού Elegance θα αντικατασταθεί από την Line Exclusive και στον εξοπλισμό της θα συναντάμε συστήματα όπως keyless, Airpanel (αυτόματα ρυθμιζόμενη γρίλια), την αερανάρτηση Airmatic η οποία εκτός του ότι διαθέτει 4 ρυθμίσεις Comfort, ECO, Sport και Sport Plus, αυξομειώνει αυτόματα το ύψος της, προκειμένου να μειώσει τη κατανάλωση καυσίμου και να βελτιώσει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, και άλλα πολλά.

Ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο διαθέτοντας μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας όπως τα COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, DISTRONIC PLUS με Steering Assist και Stop&Go Pilot, PRE-SAFE Brake, Brake Assist PLUS, Active Blind Spot Assist και Active Lane Keeping Assist.

[Πηγή: Autoforum]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...