Vijay Mallya: Θα πρέπει να παλεύουμε για τις μπροστά θέσεις το 2014

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - European Grand Prix - Race Day - Valencia, Spain

Η Sahara Force India ανακοίνωσε νωρίτερα από το σύνηθες το οδηγικό της δίδυμο για τη νέα χρονιά, εντυπωσιάζοντας με τις επιλογές των Nico Hulkenberg και Sergio Perez. Αδιαμφισβήτητα, η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποτελέσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο δυνατές για το 2014, μαζί με αυτές των Alonso-Raikkonen στη Ferrari και τη συνέχεια της μάχης Rosberg-Hamilton στη Mercedes.

Η ομάδα του Ινδού μεγιστάνα, Vijay Mallya, διαθέτει άλλο ένα σημαντικό όπλο για το νέο πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλο από τον κινητήρα της Mercedes, με τις φήμες να τον χαρακτηρίζουν ως τον δυνατότερο εκ των τριών επιλογών (Ferrari, Renault οι άλλες δυο). Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ESPN, ο Mallya ρωτήθηκε για το εάν η ομάδα του θα μπορούσε ρεαλιστικά να αγωνίζεται για τις μπροστά θέσεις, απαντώντας:

Ναι, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το κάνουμε.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι, για τους οποίους ο Ινδός αισθάνεται αυτοπεποίθηση για το 2014;

Υπογράψαμε το πακέτο της Mercedes πολύ νωρίς, ξεκινήσαμε το σχεδιασμό του αυτοκινήτου του 2014 επίσης νωρίς, αφιερώνοντας από το Μάιο την αεροδυναμική σήραγγα για την ανάπτυξη του. (Αυτό έγινε) πολύ νωρίτερα από ότι κανονικά θα έπρεπε να γίνει και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους που έπεσε η απόδοσή μας το 2013, μετά την αλλαγή των ελαστικών. Ακριβώς επειδή δεν είχαμε την αεροδυναμική σήραγγα και άλλους πόρους, για να δοκιμάσουμε και να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Παρ ‘όλα αυτά, με μια αισιόδοξη ομάδα σχεδιασμού και ένα πεινασμένο οδηγικό δίδυμο, δεν υπάρχει κανένας λόγος, για τον οποίο δεν θα μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε τους κορυφαίους συνδυασμούς.

Άλλη μια διεκδικήτρια νικών για το 2014 ή υπερβολικός ενθουσιασμός από τον ιδιοκτήτη της Force India; Οι χειμερινές δοκιμές ξεκινούν στα τέλη Ιανουαρίου και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τότε, για να δούμε τα πρώτα δείγματα από τα νέα μονοθέσια και τη δυναμική τους.

[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyrights: Sahara Force India]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...