Button: Θα έχουν πλάκα οι πρώτες δοκιμές

Σχετικά άρθρα

Jenson Button

Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει θεωρητικά το ταξίδι προς το άγνωστο, δηλαδή το 2014. Όλες οι ομάδες εδώ και μήνες εξελίσσουν τα νέα τους projects, αλλά τα νέα τους μονοθέσια δεν έχουν πατήσει ακόμα στην πίστα. Οι πρώτες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 28 Ιανουαρίου, στη Χερέθ τής Ισπανίας, και ομάδες και οδηγοί θα πάρουν τα πρώτα δεδομένα για τα αυτοκίνητα με τα οποία θ’ αγωνιστούν τη νέα σεζόν, ελέγχοντας αρχικά αν όλα τα συστήματα δουλεύουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς, όπως γίνεται παραδοσιακά στο πρώτο τεστ.

Ο Jenson Button θεωρεί ότι οι πρώτες δοκιμές θα έχουν πλάκα, καθώς οι συνθήκες και οι αλλαγές στα μονοθέσια θα συνθέσουν ένα περίεργο σκηνικό.

Οι χειμερινές δοκιμές θα είναι ξεκαρδιστικές στη Χερέθ. Θα κάνει κρύο, τα ελαστικά δε θα λειτουργούν, όπως πιθανόν και τα μονοθέσια, και ίσως να είναι παράξενο επειδή θα έχουμε περισσότερες ταχύτητες και θα πρέπει να επιλέξουμε την 8η, όταν μέχρι τώρα είχαμε την 7η.

Είναι ένας πολύ διαφορετικός τρόπος οδήγησης και πρέπει να ξεχάσεις αυτά που είχες μάθει όλα αυτά τα χρόνια για τη συμπεριφορά ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, του κινητήρα και του τρόπου που πρέπει να βγάλει τη δύναμη. Είναι τόσο διαφορετικό.

Κανένας δε θα ξέρει πως θα πρέπει να το κάνει μέχρι τον πρώτο αγώνα. Θα είναι δύσκολο, γιατί θα έχουμε πολύ περισσότερη ροπή με τον κινητήρα. Θα υπάρχει λιγότερη κάθετη δύναμη, και θα υπάρχει εκμετάλλευση των καυσαερίων. Δε με νοιάζει τη λένε, υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό εκμετάλλευσης των καυσαερίων.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε όλοι μας, ακόμα και οι έμπειροι οδηγοί, και αυτό είναι συναρπαστικό. Θέλεις να είσαι έξω στην πίστα σε δύσκολες στροφές· ακόμα και στις στροφές 2 και 3 στη Χερέθ, θα είναι δύσκολο να βγάλουμε σωστά τη δύναμη. Θα πρέπει να πατάς το γκάζι και να ελέγχεις τη ροπή τού κινητήρα. Ας ελπίσουμε ότι η εμπειρία που έχω στη βελτίωση των μονοθεσίων και το πώς πρέπει να το κάνεις, θα με βοηθήσει για τη νέα σεζόν.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα