Η F138 ήταν το πιο αξιόπιστο μονοθέσιο για το 2013

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2013

Το φετινό μονοθέσιο τής Ferrari, η F138, δεν ήταν σίγουρα το ταχύτερο, όπως μας λέει και η βαθμολογία, παρόλο που οι Ιταλοί έκαναν ένα πολύ καλό ξεκίνημα, χάνοντας, όμως, το παιχνίδι της βελτίωσης μέσα στη σεζόν, κάτι που είναι καθοριστικό, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές.

Ωστόσο, το 2013 είχε και κάποια θετικά για τη Scuderia, κι ένα απ’ αυτά ήταν η εκπληκτική αξιοπιστία τής F138 ή για να λέμε την αλήθεια, η “απόλυτη”. Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, μπορεί η ιταλική ομάδα να είναι 5η όσον αφορά τα χιλιόμετρα που έκαναν οι ομάδες, αλλά δεν είχε καμία τεχνική αστοχία στο μονοθέσιό της, παρά μόνο 3 περιστατικά στους αγώνες, τα οποία τής κόστισαν γύρους και χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η McLaren έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα, έχοντας 3 τεχνικά προβλήματα στην MP4-28, μπροστά από τις Red Bull και Mercedes που είχαν 4 τεχνικά προβλήματα, με την 4η στην κατάταξη Williams να έχει μόλις 2. Τα περισσότερα είχε η Toro Rosso, με 9, αλλά τα λιγότερα χιλιόμετρα έκανε η Force India. Όχι και τόσο καλή η αξιοπιστία τής Lotus, με 5 προβλήματα στην E21 κι 7 περιστατικά στους αγώνες.

[Πηγή: Auto Motor und Sport | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...