Μικρή βελτίωση παρουσιαζεί η υγεία του Michael Schumacher. Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο Γερμανός [w/video]

Σχετικά άρθρα

michael-schumacher-le-prime-immagini-dall-ospedale-di-grenoble-28759

Πριν λίγο τελείωσε η ενημέρωση από το νοσοκομείο του Grenoble, με τους γιατρούς να χειρουργούν για δεύτερη φορά, χθες το βράδυ, τον Michael Schumacher. Η κατάστασή του παρουσιάζει μικρή βελτίωση, χωρίς όμως να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Αρχικά, τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου:

Μια νέα σάρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και (ο Michael) παρουσιάζει μικρή βελτίωση. Ήμασταν σε θέση να πραγματοποιήσουμε σάρωση χωρίς περιττούς κινδύνους και έδειξε μερικά σημάδια ότι είναι σχετικά σταθερή η κατάστασή του.

Οι γιατροί ενημέρωσαν πως ο Schumacher χειρουργήθηκε και δεύτερη φορά το βράδυ, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Έχουμε μερικά σημάδια που μας δείχνουν ότι η κατάσταση ελέγχεται καλύτερα από ό, τι χθες. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να πάρουμε (για το χειρουργείο), αλλά αποφασίσαμε να εξαλείψουμε ένα αιμάτωμα. Το επίπεδο της ενδο-κρανιακής πίεση έχει βελτιωθεί. Όταν έγινε δεκτός την Κυριακή, υπήρξε μια ουλή. Στην πραγματικότητα, το κρανιακό οστό είχε επηρεαστεί.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 22:00 χθες το βράδυ. Εμείς ενημερώσαμε την οικογένεια για τους κινδύνους, για το ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι, προτού ληφθεί η τελική απόφαση.

michael schumacher

Σε ερώτηση του τύπου για το εάν ο Γερμανός είναι πλέον εκτός κινδύνου, η απάντηση παρέμεινε ίδια με τη χθεσινή.

Η κατάσταση ελέγχεται καλύτερα από ό, τι χθες. Δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι είναι εκτός κινδύνου, όμως έχουμε κερδίσει χρόνο σε σχέση με τις εξελίξεις.

Στην εντατική φροντίδα, τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά και άσχημα πολύ γρήγορα και εξακολουθούμε να είμαστε ανήσυχοι. Δεν μπορούμε να πούμε να πούμε πως κερδίσαμε τη μάχη. Η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η θεραπεία συνεχίζεται και ο Michael εξακολουθεί να παραμένει σε κώμα, καθώς υπάρχει ακόμα πολλή αιμορραγία.

Προς αποφυγή παρερμηνειών, ο Dr.Payen συνέχισε λέγοντας:

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, αλλά δεν είναι ακριβώς η ίδια όπως ήταν χθες. Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, αλλά δεν μπορώ να σας πω τι θα συμβεί στο μέλλον. Τον κρατήσαμε σε τεχνητό κώμα και αυτό θα διαρκέσει για το χρονικό διάστημα που θεωρούμε απαραίτητο.

Σε ότι αφορά τη μεταφορά του Michael Schumacher στη Γερμανία και σε νέα μονάδα, ο Dr.Payen ήταν σαφής.

Με την υποστήριξη που έχουμε από μια μεγάλη ιατρική κοινότητα, πιστεύουμε ότι πρέπει να τον κρατήσουμε εδώ. Έχουμε μια ιατρική στρατηγική, η οποία είναι να διορθώσουμε μια σειρά από ανωμαλίες που συνεχίζουν να υπάρχουν. Θέλουμε να δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο, κάτι που δεν συνέβη χθες.

Στο τέλος της ενημέρωσης, οι ιατροί ανέφεραν πως δεν θα υπάρξει παρόμοια συνέντευξη αύριο την ίδια ώρα. Αυτό θα γίνει ώστε να δουλέψει απρόσκοπτα η ιατρική ομάδα. Νέα συνέντευξη Τύπου, θα παραχωρηθεί αν υπάρξει κάποια είδηση.

https://www.youtube.com/watch?v=TwgbotnxEDs

[Photo copyrights: Getty Images, XPB]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...