Ο Schumacher μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες σε κώμα, λέει νευροχειρουργός

Σχετικά άρθρα

FORMULA 1 / GRANDE PRÊMIO PETROBRAS DO BRASIL 2012

Για 5η ημέρα ο Michael Schumacher βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, με την ανάρρωση του να είναι αργή από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Ο Γερμανός, που έκλεισε σήμερα τα 45 του χρόνια, έχει κάνει δύο εγχειρήσεις στο κεφάλι, και η κατάστασή του παραμένει σταθερή, κάτι που είναι καλό νέο, αν και δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο, με τους γιατρούς τού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο στο Grenoble να μην δίνουν πολλές πληροφορίες για τον πολυπρωταθλητή, κάτι που κάνει και η manager του, Sabine Kehm.

Ωστόσο, οι φίλοι τής Formula 1 συνεχίζουν ν’ ανησυχούν για τον Schumi, όπως είναι λογικό, και περιμένουν δηλώσεις από ειδικούς, όχι απαραίτητα του νοσοκομείο στο Granoble, καθώς αυτές έχουν αυξημένη βαρύτητα. Ένας απ’ αυτούς είναι σίγουρα ο Uwe Kehler, που είναι επί κεφαλής νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο “Ασκληπιός” τού Αμβούργου. Ο Καθηγητής μιλά για τον 45χρονο, τονίζοντας ότι μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες σε τεχνητό κώμα.

Σε γενικές γραμμές, αυτό διαρκεί 2 με 3 εβδομάδες μέχρι να ξυπνήσει ένας ασθενής με σοβαρό τραύμα. Αλλά, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μέρες ή κι εβδομάδες μέχρι ο ασθενής ν’ ανοίξει τα μάτια του. Δυστυχώς, είναι επίσης πιθανό ο ασθενής να μην ξυπνήσει σωστά.

Σ’ ένα σοβαρό κρανιοεγκεφαλικό τραύμα, είναι κρίσιμο να δούμε τις πρώτες ώρες ή μέρες αν η πίεση και η διόγκωση συνεχίζουν ν’ αυξάνονται. Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι πρώτες 3 ή 4 ημέρες. Όταν οι ασθενείς περάσουν τις πρώτες αυτές ημέρες, υπάρχει μια μικρή ανακούφιση. Αλλά, καμία δήλωση δεν μπορεί να γίνει για την επιβίωση του ασθενή. Αν η κατάσταση του ασθενή παραμένει σταθερή, μπορείς να μειώσεις την πίεση και να τον βγάλεις από το κώμα.

Ένας ακόμα νευροχειρουργός, ο Philippe Decq, πιστεύει ότι η αποκατάσταση θα φτάσει σ’ ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Μετά από μία σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αν περάσουν 3 εβδομάδες και δεν υπάρχουν σημάδια αφύπνισης, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.

Όλοι μας ελπίζουμε να έχουμε σύντομα καλά νέα για την κατάσταση της υγεία του, γνωρίζοντας, όμως, ότι η αποκατάσταση θα είναι μεγάλη και δύσκολη. Οι γιατροί καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουν την υγεία τού Γερμανού, κάτι που κάνει και ο ίδιος, σαν ένας τεράστιος μαχητής που είναι.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Activepictures/Jiri Krenek/Mercedes AMG]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...