Φήμες: Η Ferrari δοκιμάζει πρωτότυπο LMP1

Σχετικά άρθρα

Ferrari LMP1 2014

Στα τέλη Νοεμβρίου είχε κινηματογραφηθεί μια μυστηριώδης Ferrari κατά την διάρκεια δοκιμών της στο Fiorano. Τότε, η πιθανότερη εξήγηση που είχε δοθεί, ήταν πως η Ferrari δοκίμαζε τον νέο της κινητήρα 059/3 ενόψει του πρωταθλήματος Formula 1 του 2014.

Νέες φωτογραφίες όμως του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, με μικρές παραλλαγές, αποκαλύπτουν πως το συγκεκριμένο όχημα, δεν είναι απλά μια LaFerrari με powertrain από Formula 1, αλλά πιθανότητα πρόκειται για το όχημα που σκοπεύει η Ιταλική εταιρία να χρησιμοποιήσει στην επιστροφή της στο πρωτάθλημα Le Mans.

Ferrari LMP1 2014 2

Οι δηλώσεις του Luca di Montezemolo, που πάντα προσπαθεί να κρύψει τις προθέσεις της Ferrari, αλλά πάντα με κάτι προϊδεάζει τα MME στις αμέτρητες συνεντεύξεις του, ήταν πως ίσως επιστρέψουν κάποια μέρα στην μεγάλη κατηγορία του Le Mans. Ίσως η καταλληλότερη στιγμή να είναι τώρα, καθώς οι νέοι κανόνες της Formula 1 απαιτούν όλο και πιο οικονομικούς στην κατανάλωση κινητήρες και μεγαλύτερη αξιοπιστία από ποτέ, δύο από τις σημαντικότερες απαιτήσεις του 24ωρου αγώνα Le Mans.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα η τεράστια, carbon, πίσω αεροτομή που διαφοροποιεί το αυτοκίνητο από αυτό που είχαμε δει τον Νοέμβριο και είναι σήμα κατατεθέν των οχημάτων που διαγωνίζονται στην κατηγορία LMP1. Ακόμη μπορούν να διακριθούν διάφορες ομοιότητες με την LaFerrari, παρότι το μπροστινό splitter, οι μονομπούλονες ζάντες και το roof scoop διαφοροποιούν κατά πολύ τα δύο οχήματα.

Ferrari LMP1 2014 3

Το πρωτότυπο, στο τιμόνι του οποίου ίσως βρίσκεται ο Andrea Bertolini, δείχνει την σοβαρότητα της Ferrari για επιστροφή σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο λείπει 40 χρόνια (στην κατηγορία πρωτοτύπων), με πιθανότερο έτος επιστροφής το 2016.

[Πηγή: AutoSprint, Photos Copyright: Francesco Carlo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...