Στη παραγωγή η BMW xDrive40e

Σχετικά άρθρα

BMW-Concept-X5-eDrive-1

Η BMW στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε παρουσιάσει το X5 eDrive concept, του οποίου η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, είτε σε αυτή του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, με όνομα xDrive40e.

Το υβριδικό powertrain του αποτελείται από έναν 2,0-λιτρο TwinPower Turbo, τετρακύλινδρο κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 70 kW (95 ίππων) που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι τελευταίες, φορτίζουν είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας είτε μέσω του ταχυφορτιστή της BMW, το Wallbox. Συνολικά θα αποδίδει 272 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.

Η υβριδική X5 έχει ηλεκτρική αυτονομία 30 χλμ και μπορεί να φτάσει τα 120 χλμ/ώρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα του. Έχει μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 90 γρ/χλμ CO2. Διαθέτει δε τρία προγράμματα λειτουργίας: “intelligent hybrid, pure electric και save battery”. Τέλος, διαφοροποιείται από τις συμβατικές X5 με θαλασσί διακοσμητικά, νέες ράγες οροφής και νέες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών με αεροδυναμική σχεδίαση.

[Πηγή: Bimmertoday]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...