Η Opel ανανέωσε το Meriva

Σχετικά άρθρα

Opel-Meriva-289301

Η Opel παρουσίασε το ανανεωμένο Meriva στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών. Το πολυμορφικό της Opel απόκτησε νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, χρωμιομένα διακοσμητικά, νέα φωτιστικά σώματα, LED φώτα ημέρας, και LED πίσω φωτιστικά σώματα. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις ζάντες 17″ και 18″, και την προσθήκη δύο νέων εξωτερικών χρωμάτων emerald green (Smaragdgrün), lime yellow (Limonengelb). Συνολικά υπάρχουν 12 εξωτερικοί χρωματισμοί και τέσσερις διαφορετικούς εσωτερικούς διακόσμους.

Η Opel τοποθετεί σε αυτό, το νέο σύστημα IntelliLink infotainment, με την γκάμα των κινητήρων προδιαγραφών Euro 6 να περιλαμβάνει και τη νέα γενιά 1.6 CDTI, ο οποίος αντικαθιστά τις εκδόσεις 1.3 CDTI και 1.7 CDTI που χρησιμοποιούνται στο Meriva.

Ο νέο diesel 1.6 CDTI κινητήρας είναι ο πιο αθόρυβος στην κατηγορία του, εξοπλισμένος με αλουμινένια μονάδα άμεσου ψεκασμού Common-Rail. Η πρώτη έκδοση του 1.6 CDTI που θα διατίθεται με το νέο Meriva αποδίδει 136hp και καταναλώνει 4,4l/100km με 116g/km CO2 – βελτίωση απόδοσης 10% συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.7 CDTI 130 hp (με 4,9l/100km και 129g CO2/km). Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η νέα γενιά του κινητήρα 1.6 CDTI έχει τις χαμηλότερες τριβές στην κατηγορία στην κλίμακα 1.500 – 2.500 rpm χάρη στην εφαρμογή ειδικών μέτρων. Επιπλέον, ο νέος 1.6 CDTI αποδίδει μέγιστη ροπή 320 Nm (+ 7% έναντι του προηγούμενου 1.7 CDTI) στις 2.000 rpm.

Περισσότερες εκδόσεις του κινητήρα θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον, και θα περιλαμβάνουν δύο σύνολα με ισχύ 81 kW/110 hp, με ένα από αυτά να έχει μέση κατανάλωση 3,8 lit/100km και εκπομπές CO2  99 g/km, κάνοντας το Meriva το πρώτο πολυμορφικό βενζίνης ή diesel με εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γρ. Ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών διατίθεται τώρα με τις εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp του 1.4 Turbo.

Το νέο Meriva εξοπλίζεται με μια σειρά συστημάτων όπως τα Advanced Halogen AFL, Park Assist, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματος έλεγχος μεγάλης σκάλας, αισθητήρας βροχής, αυτόματος αντιθαμβωτικός μεσαίος καθρέπτης, έξι αερόσακους, Pedal Release System (PRS) και εμπρός ζώνες ασφαλείας με διπλούς προεντατήρες.

Στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέο Opel Meriva: Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών

  • Αισθητική ανανέωση για τον πρωταγωνιστή της κατηγορίας μικρών πολυμορφικών
  • Γκάμα κινητήρων προδιαγραφών Euro 6 που περιλαμβάνει τη νέα γενιά 1.6 CDTI
  • Το πρώτο diesel πολυμορφικό με εκπομπές CO2 κάτω των 100g και κατανάλωση μόλις 3,8 lit/100 km
  • Τέλεια ενσωμάτωση Smartphone με το νέο σύστημα IntelliLink infotainment της Opel
  • Η αδιάψευστη ευελιξία και η εργονομία είναι τα μυστικά επιτυχίας του Meriva
  • Περισσότερα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας τώρα στο στάνταρ πακέτο
  • Απόλυτος ηγέτης στην ποιότητα και την ικανοποίηση πελατών σύμφωνα με ανεξάρτητες αναφορές

Το νέο Meriva – αναβαθμισμένο, πιο αποδοτικό, πιο ελκυστικό και πιο λειτουργικό από ποτέ – γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών (16 – 26 Ιανουαρίου 2014). Πέρα από τη μοναδική ευελιξία του, το μικρό πολυμορφικό της Opel ξεχωρίζει τώρα έχοντας ανανεωθεί αισθητικά και υιοθετώντας μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών που αυξάνουν την άνεση και την απόδοση. Όλη η γκάμα κινητήρων πληροί τις προδιαγραφές Euro 6 και περιλαμβάνει τη νέα γενιά του 1.6 CDTI που είναι ο πιο αθόρυβος και αποδοτικός στην κατηγορία. Σε μία έκδοσή του θα καταναλώνει μόλις 3,8 lit / 100 km. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο πολυμορφικό, οι εκπομπές ρύπων θα είναι κάτω από 100g –  και συγκεκριμένα 99g CO2/km. Νέα συστήματα μετάδοσης προσφέρουν πιο ομαλή και ακριβή διαδικασία αλλαγών ταχυτήτων, ενώ η νέα γενιά του συστήματος Opel IntelliLink infotainment με βελτιωμένη ταχύτητα και λειτουργικότητα ενσωματώνει άριστα τις λειτουργίες ενός smartphone στο cockpit.

Όταν λανσαρίστηκε το 2003 η πρώτη γενιά Opel Meriva δημιούργησε την κατηγορία μικρών πολυμορφικών και έκανε τα πρότυπα της ευελιξίας πιο προσιτά για ένα ευρύ κοινό. Η δεύτερη γενιά το 2010 ανέβασε θεαματικά τον πήχη με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ευελιξίας και εργονομίας – όπως το σύστημα FlexDoors που διευκολύνει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο (είσοδο / έξοδο),  το μεταβλητό σύστημα πίσω καθισμάτων FlexSpace, τα αποκλειστικά εργονομικά εμπρός καθίσματα, πολλές ευφυείς λύσεις αποθήκευσης, και το μοναδικό, πλήρως ενσωματωμένο πίσω σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix της Opel. Αυτά τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά αναδεικνύουν το σημερινό Meriva σε Πρωταθλητή Εργονομίας, όπως κατέληξαν ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα υγείας, και μαζί με τα υπερυψωμένα του καθίσματα, είναι σημαντικά για την επιτυχία σου.

Το Meriva γίνεται σημείο αναφοράς και στον τομέα της ποιότητας και ικανοποίησης πελατών. Το νέο Meriva διατηρεί την πεντάστερη κατάταξη Euro NCAP του προκατόχου του. Επιπλέον, η νέα Αναφορά TÜV 2014 που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2013 μετά από έλεγχο σχεδόν 8 εκατομμυρίων μεταχειρισμένων οχημάτων όλων των ειδών και μαρκών αποκαλύπτει ότι το Opel Meriva είναι το αυτοκίνητο με το μικρότερο ποσοστό βλαβών. Στην κατηγορία ‘αυτοκινήτων ηλικίας δύο – τριών ετών’ – που περιλαμβάνει όλα τα Meriva δεύτερης γενιάς τα οποία πέρασαν τον έλεγχο του TÜV– ήταν καλύτερο από όλα τα μοντέλα των Mazda, Toyota, Porsche, BMW και Audi, και ξεχώρισε ως το ‘ποιοτικότερο συνολικά’ από όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που ελέχθησαν στη Γερμανία. Γι αυτό και τιμήθηκε με το TÜV Gold Certificate. Όμως εκτός από τους επαγγελματίες του TÜV και τους ειδικούς, το Meriva εκθειάζεται και από τους καταναλωτές: στο δείκτη ικανοποίησης πελατών – Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS) Index της έρευνας J.D. Power Satisfaction Survey, το Meriva άφησε ομοίως πίσω του όλο τον ανταγωνισμό και κατατάχθηκε πρώτο με ένα εκπληκτικό ποσοστό 80,6%. Αυτό έχει ισχυρή βάση αφού το ινστιτούτο ερευνών αγοράς J.D. Power & Associates μετρά την ικανοποίηση ιδιοκτητών αυτοκινήτων που οδηγούν ένα μοντέλο κατά μέσο όρο δύο χρόνια και έχουν την αντίστοιχη πρακτική εμπειρία.

«Το νέο Meriva είναι καλύτερο από ποτέ», δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales της Opel. «Το Opel Meriva έθεσε πρότυπα στην κατηγορία με την εργονομία, την προσιτή ευελιξία και την ποιότητά του. Τώρα αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης της οδηγικής εμπειρίας με προηγμένες τεχνολογίες, κινητήρια σύνολα και συστήματα infotainment. Η νέα γκάμα κινητήρων Euro 6 περιλαμβάνει την τελευταία γενιά του 1.6 CDTI, του πιο αθόρυβου της κατηγορίας, ενώ νέα κιβώτια προσφέρουν ομαλότερη και καλύτερη αίσθηση στη διαδικασία αλλαγών. Η νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment της Opel ενσωματώνει λειτουργίες smartphone στα οχήματα. Και καθώς καταφέραμε να προσφέρουμε το νέο Meriva σε πιο ανταγωνιστικές τιμές, είναι ελκυστικότερο και για πελάτες που θέλουν να συνδυάζουν ανώτερη άνεση, λειτουργικότητα και καλύτερη σχέση αξίας / τιμής».

Φρέσκο, ανανεωμένο αισθητικά με ζωηρές λεπτομέρειες και στοιχεία χρωμίου

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel – η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια – εναρμονίζεται άριστα με το μικρό, εξαιρετικά ευέλικτο πολυμορφικό. Το νέο Meriva ωφελείται από τις πολυάριθμες βελτιώσεις που αναβαθμίζουν την εμφάνιση των βασικών χαρακτηριστικών του και του προσδίδουν περισσότερη φινέτσα. Μία νέα μάσκα με περισσότερο χρώμιο καθώς και χρωμιωμένα ένθετα που πλαισιώνουν τους προβολείς ομίχλης προσδιορίζουν τώρα τη φυσιογνωμία του μοντέλου. Ανασχεδιασμένοι, εντυπωσιακοί προβολείς  με γραφικά που παραπέμπουν σε βλέμμα αετού πλαισιώνουν τη μάσκα. Τεχνολογία LED διατίθεται τώρα για τα φώτα ημέρας, συμβάλλοντας σε μία έντονη, high-tech εμφάνιση. Στο προφίλ, η νέα κομψή χρωμιωμένη μεσαία γραμμή υπογραμμίζει την κυματοειδή σχεδίαση που μεγεθύνει το πίσω παράθυρο και προσφέρει πρόσθετη ορατότητα για τα μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα. Το στοιχείο αυτό και οι κεντρικά τοποθετημένες λαβές θυρών ανήκουν στο καινοτόμο σύστημα FlexDoors, που περιλαμβάνει πίσω πόρτες με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα του αμαξώματος για εύκολη πρόσβαση. Το δυναμικό και κομψό πίσω τμήμα αποκτά μία νέα νότα ποιότητας χάρη στα φώτα LED που εκτός από τις μειωμένες ενεργειακές απαιτήσεις τους τονίζουν τα γραφικά υψηλής ποιότητας.

Το νέο Meriva φέρει επίσης νέας σχεδίασης ζάντες 17- και 18-ιντσών με premium εμφάνιση. Έτσι το Meriva παραμένει το μοναδικό μικρό πολυμορφικό με 18άρες ζάντες που του χαρίζουν μοναδική παρουσία στον δρόμο, διαφέροντας από τον ανταγωνισμό. Οι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν από δώδεκα χρώματα ανάμεσα στα οποία ένα νέο κομψό emerald green (Smaragdgrün) και ένα νέο, φρέσκο lime yellow (Limonengelb), καθώς και ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικούς εσωτερικούς διακόσμους.

Νέα γκάμα κινητήρων Euro 6 με τον προηγμένο, αποδοτικό 1.6 CDTI

Το νέο Meriva διατίθεται με μία νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης, LPG και diesel που ήδη πληρούν τις μελλοντικές, αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6 – οι οποίες θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο του 2015.

Στη νέα γκάμα ξεχωρίζει η νέα γενιά του 1.6 CDTI diesel που έκανε ντεμπούτο στο Zafira Tourer και διακρίνεται για την πολύ χαμηλή κατανάλωση, την περιβαλλοντική συμβατότητα και την εξαιρετικά ομαλή λειτουργία του χωρίς θορύβους και κραδασμούς. Αυτός ο diesel είναι απλά ο πιο αθόρυβος στην κατηγορία του. Μία προηγμένη αλουμινένια μονάδα άμεσου ψεκασμού Common-Rail, θα αντικαταστήσει τις εκδόσεις 1.3 CDTI και 1.7 CDTI που χρησιμοποιούνται στο Meriva.

Η πρώτη έκδοση του 1.6 CDTI που θα διατίθεται με το νέο Meriva αποδίδει 100kW/136hp και καταναλώνει μόλις 4,4l/100km με 116g/km CO2 – βελτίωση απόδοσης 10% συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.7 CDTI 96 kW/130 hp (με 4,9l/100km και 129g CO2/km). Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η νέα γενιά του κινητήρα 1.6 CDTI έχει τις χαμηλότερες τριβές στην κατηγορία στην κλίμακα 1.500 – 2.500 rpm χάρη στην εφαρμογή ειδικών μέτρων. Επιπλέον, ο νέος 1.6 CDTI αποδίδει μέγιστη ροπή 320 Nm (+ 7% έναντι του προηγούμενου 1.7 CDTI) στις 2.000 rpm.

Περισσότερες εκδόσεις του κινητήρα θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον, και θα περιλαμβάνουν δύο σύνολα με ισχύ 81 kW/110 hp. Ένα από αυτά θα ξεχωρίσει, με κατανάλωση μόλις 3,8 lit/100km και εκπομπές CO2  99 g/km, κάνοντας το Meriva το πρώτο πολυμορφικό βενζίνης ή diesel με εκπομπές ρύπων κάτω από 100g.

Τα συστήματα μετάδοσης του νέου Meriva έχουν αναβαθμιστεί χάρη στην επένδυση της Opel ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στη βελτιστοποίηση των πεντατάχυτων και εξατάχυτων κιβωτίων. Πολυάριθμες αλλαγές τα εξαρτήματά τους και τους μηχανισμούς αλλαγών σχέσεων, καθώς και στην ενσωμάτωσή τους στο όχημα βελτιώνουν ουσιαστικά την ομαλή και ακριβή λειτουργία τους. Οι νέες μηχανικές μονάδες χαμηλών τριβών προσφέρουν ένα νέο επίπεδο άνεσης στην αλλαγή σχέσεων σε συνδυασμό με όλους τους κινητήρες βενζίνης, LPG και diesel. Επιπλέον, ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών διατίθεται τώρα με τις εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp του 1.4 Turbo. Αυτός ο συνδυασμός αυτόματου κιβωτίου και βενζινοκινητήρα ικανοποιεί τις προσδοκίες πολλών πελατών του Meriva.

Νέα γενιά συστήματος IntelliLink infotainment

Το νέο Meriva προσφέρει μία νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment που επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση ενός smartphone. Η μεγάλη, υψηλής ανάλυσης έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών προσφέρει νέα διεπαφή με γραφικά IntelliLink κάνοντας τις εντολές ιδιαίτερα ευανάγνωστες. Το σύστημα παρέχει hands-free συνδεσιμότητα τηλεφώνου Bluetooth και audio streaming, και πρόσθετη συνδεσιμότητα μέσω USB.

Το IntelliLink στο νέο Meriva περιλαμβάνει στάνταρ CD player και το DAB+ – Digital Audio Broadcast – διατίθεται σαν προαιρετική επιλογή που ανεβάζει σημαντικά τον πήχη σε ότι αφορά τη γκάμα διαθέσιμων σταθμών, την αξιοπιστία λήψης και την ποιότητα ήχου. Η Πλοήγηση είναι ενσωματωμένη λειτουργία των συστημάτων  Navi 650 και Navi 950 IntelliLink. Είναι εξαιρετικά ακριβής και γρήγορη στον υπολογισμό διαδρομών και στο zoom in & out, ενώ οι προορισμοί εισάγονται εύκολα μέσω φωνητικής αναγνώρισης  χρησιμοποιώντας μία μόνο φράση ( ‘one shot entry’: ζητήστε την πλοήγηση και απλά πείτε τη διεύθυνση με μία φράση) όπως γίνεται στο σύστημα του Insignia

Ολοκληρωμένα δεδομένα χαρτών διατίθενται για τη περιοχή της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης και οι ενημερώσεις χαρτών φορτώνονται (downloading) μέσω USB. Πέρα από τον στάνταρ φωνητικό έλεγχο για τις δικές του λειτουργίες, το IntelliLink του νέου Meriva υποστηρίζει επίσης και ενσωματώνει το φωνητικό έλεγχο των smartphones – όπως το SiriEyes Free για συσκευές Apple iOS (iPhone, iPod touch, iPad, e.g.) για παράδειγμα, επιτρέποντας στους οδηγούς να παραμένουν συγκεντρωμένοι στο δρόμο, αφού ακούνε αντί να διαβάζουν σύντομα μηνύματα, όπως οι απαντήσεις σε διάφορα αιτήματα.

Όλα τα συστήματα infotainment του νέου Meriva – CD 400 και CD 600 radio καθώς και τα Navi 650 και Navi 950 navigation – ωφελούνται από τη βελτιωμένη ακουστική.

Ολοκληρωμένη φιλοσοφία ευελιξίας & εργονομίας: το μυστικό της επιτυχίας του Meriva

Παρά τις νέες αφίξεις στην κατηγορία, το Opel Meriva παραμένει ασυναγώνιστο στους τομείς της ευελιξίας και της εργονομικής άνεσης. Πραγματικά, οι πελάτες παραδέχονται ότι το επιλέγουν γι’ αυτά τα χαρακτηριστικά και τα υπερυψωμένα καθίσματά του. Η βάση πελατών του Meriva που αποτελείται από νεαρές οικογένειες, νεαρές μητέρες και συνταξιούχους δηλώνει ότι η πρακτική ευελιξία και η εξαιρετική άνεση  σε συνδυασμό με την άριστη σχέση αξίας / τιμής είναι πρωταρχικής σημασίας γι’ αυτούς.

Το Meriva είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του. Το 2010, ανεξάρτητοι γιατροί και ειδικοί του τομέα υγιούς πλάτης του Γερμανικού οργανισμού AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), στο πλαίσιο της ‘Καμπάνιας για υγιή πλάτη’ απένειμαν στο Meriva την πολυπόθητη σφραγίδα ποιότητας που εγγυάται εργονομία και προστασία της πλάτης. Αυτή δόθηκε για τις τέσσερις ουσιαστικές και αποκλειστικές καινοτομίες του Meriva: τη φιλοσοφία καθισμάτων FlexSpace, το σύστημα FlexDoors που ανοίγει όλες τις πόρτες σε γωνία 84° και το οποίο χάρη στη σχεδίαση των πίσω θυρών με μεντεσέ στο πίσω τμήμα και τις στιβαρές λαβές στις κολόνες Β διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, τα εργονομικά εμπρός καθίσματα με πλείστες δυνατότητες ρύθμισης και το μοναδικό, ενσωματωμένο, πίσω σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων Flex-Fix που παραμένει πάντα στο αυτοκίνητο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Χάρη σ’ αυτά, το Meriva παραμένει ηγέτης στον τομέα της ευελιξίας και της καινοτομίας.

Περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης – άριστη σχέση αξίας / τιμής

Η συνολική προστασία επιβατών του Opel Meriva διασφαλίζεται με μία σειρά συγχρονισμένων συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το Advanced Halogen AFL (Advanced Active Forward Lighting) είναι μία λειτουργία που ενεργοποιείται όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση και προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητά του.

Αρκετά συστήματα υποστήριξης αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια του οχήματος και μειώνουν το στρες του οδηγό. Αυτά συγκεντρώνονται σε ένα προαιρετικό πακέτο που διατίθεται με το Meriva. Στο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης αυτόματος έλεγχος μεγάλης σκάλας, αισθητήρας βροχής που ενεργοποιεί αυτόματα τους καθαριστήρες ανάλογα με την ένταση της βροχόπτωσης και την ταχύτητα του οχήματος, και ο αυτόματος αντιθαμβωτικός μεσαίος καθρέπτης που αποτρέπει την αντανάκλαση από τα αυτοκίνητα που ακολουθούν.

Στάνταρ συστήματα παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνουν τρία συστήματα αερόσακων (έξι αερόσακους), μπροστά, πίσω και στις δύο πλευρές και Pedal Release System (PRS) που αποσπά τα πεντάλ φρένου και συμπλέκτη από τη βάση τους μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού των κάτω άκρων του οδηγού. Οι εμπρός ζώνες ασφαλείας φέρουν διπλούς προεντατήρες που μεγιστοποιούν την προστασία των επιβατών και φροντίζουν να βρίσκονται στην ασφαλέστερη θέση σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά άνεσης επιβεβαιώνουν ότι το Opel Meriva είναι έξυπνο και ‘γενναιόδωρο’. Από τη μία, απελευθερώνει χώρο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα για το καινοτόμο και αναβαθμισμένο σύστημα αποθήκευσης FlexRail που περιλαμβάνει συρόμενους, μεταβλητούς αποθηκευτικούς χώρους σε σημείο εύκολης πρόσβασης. Από την άλλη, το ηλεκτρικό χειρόφρενο – μοναδικό στην κατηγορία και διατίθεται στάνταρ – προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα άνεσης. Απελευθερώνεται αυτόματα με το ξεκίνημα του αυτοκινήτου και διασφαλίζει άνετη εκκίνηση σε ανηφόρες. Το σύστημα hill-start assistant αποτρέπει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου σε μία κεκλιμένη επιφάνεια για περίπου δύο δευτερόλεπτα, χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιηθεί χειρόφρενο.

Για νεαρούς επιβάτες που ταξιδεύουν στο πίσω τμήμα της καμπίνας, το νέο Meriva εξοπλίζεται με βάσεις ISOFIX και σημεία πρόσδεσης ιμάντων TOP TETHER στα δύο εξωτερικά καθίσματα που αυξάνουν την ασφάλεια και διευκολύνουν την τοποθέτηση. Το σύστημα TOP TETHER συνδέει το πάνω μέρος του παιδικού καθίσματος με την πλάτη του καθίσματος του αυτοκινήτου.

Στην μεγαλύτερη άνεση συντελεί επίσης ένα σύστημα Park Assist που διευκολύνει το παρκάρισμα. Στο νέο Meriva, διατίθεται τώρα κάμερα οπισθοπορείας. Αυτή προβάλλει τα πιθανά εμπόδια παρκαρίσματος στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος IntelliLink infotainment και επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει, για παράδειγμα, κάποιο παιδάκι που δεν φαίνεται από το πίσω παρμπρίζ.

Η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή εκτείνεται πάνω από την πρώτη και δεύτερη σειρά καθισμάτων βελτιώνοντας την αίσθηση του χώρου. Για τις πολύ ηλιόλουστες ημέρες προσφέρεται ηλεκτρικό σκιάδιο. Και για μεγαλύτερη άνεση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, το Meriva μπορεί να εξοπλίζεται με θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι.

Τέλος, η ξεγνοιασιά είναι αναπόσπαστο στοιχείο της οδηγικής εμπειρίας με το Meriva, γι’ αυτό η Opel υποστηρίζει το υψηλής ποιότητας προϊόν της με ένα αποδοτικό δίκτυο aftersales που διασφαλίζει χαμηλό κόστος συντήρησης και ελαχιστοποιεί το κόστος ιδιοκτησίας για τον πελάτη.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...