Whitmarsh: Η Formula 1 δεν πρέπει να υποτιμά το προϊόν της

Σχετικά άρθρα

Martin Whitmarsh in the pit lane

Ο επικεφαλής της McLaren, πιστεύει πως η Formula 1 δεν πρέπει να υποτιμά το προϊόν που προσφέρει και να προχωρά σε βιαστικές κι αμφισβητήσιμες αλλαγές, όπως οι διπλοί πόντοι στον τελευταίο αγώνα, μετά από μια χρονιά κυριαρχίας, όπως αυτή του 2013.

Ο Sebastian Vettel και η Red Bull, διέλυσαν τον συναγωνισμό στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος, παίρνοντας 9 συνεχόμενες καρό σημαίες, και ο Whitmarsh δηλώνει πως η F1 δεν έπρεπε να πανικοβληθεί από αυτό, αφού τα τελευταία χρόνια το θέαμα είναι εξαιρετικό.

Ακολουθήσαμε το ρεύμα πολύ γρήγορα, ιδιαίτερα μετά από τις εννέα συνεχόμενες νίκες του Vettel.

Κατά τα τελευταία χρόνια, είχαμε κάποια εξαιρετικά πρωταθλήματα. Πέρυσι δεν ήταν και το πιο κλασικό πρωτάθλημα, αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, υπήρχαν ορισμένοι πολύ καλοί αγώνες.

Οι άνθρωποι έχουν μικρή μνήμη και επίσης εμφανίζεται αυτός ο κυνισμός, τον οποίο μισώ. Αυτό είναι ένα σπουδαίο άθλημα. Οι άνθρωποι πάντα μιλούν για τη “χρυσή εποχή”, αλλά νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πραγματικά φανταστικά όσον αφορά τους αγώνες και τα προσπεράσματα που δημιουργήθηκαν με το KERS και το DRS.

Τι γίνεται όμως με αυτούς που υποστηρίζουν πως η Formula 1 χρειάζεται επιτακτικά έναν νέο νικητή; Ο Vettel θα διεκδικήσει τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του, στις 16 Μαρτίου στη Μελβούρνη, ενώ για να βρούμε την τελευταία φορά που ηττήθηκε, πρέπει να πάμε πίσω στις 28 Ιουλίου του 2013 και το Ουγγρικό Grand Prix, όταν ο Lewis Hamilton πήρε μια εκπληκτική νίκη για λογαριασμό της Mercedes. Ο Whitmarsh παραδέχθηκε ότι δεν προκύπτουν οφέλη από το να κερδίζει συνέχεια ο ίδιος άνθρωπος, αλλά πιστεύει πως η επιτυχία της F1 δεν εξαρτάται από την πτώση του Vettel από την κορυφή.

F1 Grand Prix of Brazil - Qualifying

Κάθε άθλημα χρειάζεται διαφορετικούς νικητές, χρειάζεται να είναι απρόβλεπτο.

Θέλουμε ένα άθλημα όπου, το βράδυ του Σαββάτου, οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται ποιος θα κερδίσει την επόμενη μέρα. Και τότε, θα πρέπει να γίνεται το ίδιο μέχρι τρεις γύρους πριν το τέλος, θα πρέπει να αναρωτιέστε ποιος πρόκειται να κερδίσει τον αγώνα.

Σε προσωπικό επίπεδο, βέβαια θέλω ένα διαφορετικό νικητή, αλλά δεν θέλω να πάω με το ρεύμα (ότι τον χρειαζόμαστε). Είμαστε τόσο καλοί στο να υποτιμούμε το δικό μας θέαμα, που με απογοητεύει επειδή έχουμε καταφέρει πολλά. Είχαμε κάποιους εξαιρετικούς αγώνες και εξαιρετικά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια.

Προσωπικά, όπως έχω αναφέρει πολλάκις σε άρθρα και σχόλια, τα λόγια του Martin Whitmarsh με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Το θέμα όμως είναι, η Formula 1 να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους φίλους της, παραμένοντας βιώσιμη και χωρίς να χάσει την ταυτότητά της και σίγουρα, τα κεφάλια του σπορ έχουν δύσκολο έργο ώστε να τα καταφέρουν.

[Πηγή: Autosport | Photo Copyrights: McLaren/Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...