Lotus: Η απουσία μας στο πρώτο τεστ δε θα επηρεάσει την απόδοση του Maldonado

Σχετικά άρθρα

Pastor Maldonado

Κι ενώ περιμέναμε ότι στις 28 Ιανουαρίου όλες οι ομάδες θα βρίσκονται στη Χερέθ για να γράψουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα να τα νέα τους μονοθέσια, η Lotus ανακοίνωσε ότι δε θα πάρει μέρος στο πρώτο τεστ. Οι Βρετανοί λένε πως έτσι θα κάνουν περισσότερη δουλειά στο εργοστάσιο και στην αεροδυναμική σήραγγα, ωστόσο δε θα μπορέσουν να κάνουν τους απαραίτητους -πραγματικούς- μηχανικούς ελέγχους, τις δοκιμές των ελαστικών, δε θα πάρει τα ακριβή αεροδυναμικά δεδομένα, ενώ και οι οδηγοί δε θα ξεκινήσουν την προσαρμογή τους μέσα στο νέο τους μονοθέσιο.

Μπορεί ο Romain Grosjean να έχει συμμετάσχει σε 45 Grand Prix με την ομάδα τού Enstone, αλλά σίγουρα χρειάζεται να κάνει πολλά χιλιόμετρα μέχρι να κατανοήσει το νέο του μονοθέσιο, και σίγουρα μόνο η δουλειά στον προσομοιωτή δεν είναι αρκετή. Το ίδιο ισχύει και με τον Pastor Maldonado, ο οποίος θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και στο νέο του μονοθέσιο.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Lotus, Eric Boullier, υποστηρίζει ότι η απουσία τής ομάδας του από τη Χερέθ δε θα επηρεάσει τον Maldonado.

Θα πρέπει να είναι σε θέση να το διαχειριστεί σωστά, επειδή έχει 3 χρόνια στη Formula 1. Το να έμπαινε στο νέο μονοθέσιο της Williams, θα ήταν λίγο-πολύ το ίδιο με τώρα. Θα μπορούσε να πάρει λίγο χρόνο ώστε να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει η σωστή επικοινωνία με τους μηχανικούς του και την ομάδα που βρίσκεται γύρω από αυτόν. Αλλά, δε νομίζω ότι οι δύο χαμένες ημέρες θ’ αλλάξουν τίποτα.

Ο Maldonado βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες στο εργοστάσιο τού Enstone, έχοντας ξεκινήσει να δουλεύει στον προσομοιωτή και γενικότερα να προσαρμόζεται στη νέα του ομάδα. Σύμφωνα με τον Boullier, ο 28χρονος θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός το 2014.

Τον γνωρίζω πολύ καιρό, διότι τον είχα στο World Series by Renault. Ήρθε εδώ, βρήκαμε τα μέτρα του για τη θέση οδήγησης και ξόδεψε κάποιο χρόνο στον προσομοιωτή. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι με την ανθρώπινη πλευρά του και θα δούμε και την οδηγική του πλευρά αργότερα.

Αλλά, έχει κερδίσει αγώνες στο Μονακό στις μικρές κατηγορίες, όπως και στην Ισπανία (το 2012 με τη Williams). Αν η νοοτροπία του είναι σωστή, είναι πολύ γρήγορος και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά.

Σίγουρα, ο Βενεζουελάνος έχει δείξει ότι έχει ταχύτητα, ωστόσο πρέπει να γίνει πιο σταθερός οδηγός, και κυρίως πιο ώριμος και ήρεμος μέσα στην πίστα, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, τα οποία δεν ταιριάζουν σ’ έναν οδηγό τής Formula 1. Ο Maldonado είναι επιθετικός οδηγός -και καλά κάνει-, αλλά θα πρέπει να ελέγξει την επιθετικότητά του (όχι να την περιορίσει).

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...