Fernandes: Αν είμαστε τελευταίοι δεν θα συνεχίσουμε

Σχετικά άρθρα

Malaysian F1 Grand Prix - Practice

Ο ιδιοκτήτης της Caterham θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα την φετινή χρονιά, αν είναι να παραμείνει η Μαλαισιανή ομάδα στην Formula 1. Μετά από 4 χρόνια στην Formula 1 η Caterham δεν έχει πάρει ούτε έναν βαθμό τελειώνοντας τελευταία το 2013. Ο Μαλαίσιος δήλωσε ξεκάθαρα πως σκοπεύει να αποσυρθεί από την Formula 1, αν η ομάδα του δεν είναι ανταγωνιστική:

Αν είμαστε τελευταίοι, δεν νομίζω πως θα συνεχίσουμε. Μετά από 5 χρόνια και χωρίς βαθμούς… υπάρχουν όρια στην υπομονή όλων, όπως τα χρήματα για παράδειγμα.

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο Tony Fernandes σύγκρινε την F1 με το ποδόσφαιρο λέγοντας πως το μηχανοκίνητο άθλημα είναι πολύ κατώτερο, καθώς υπολείπεται έκπληξης, οικονομίας, δράσης και ευκαιρίας των πιο αδύναμων για ένα καλό αποτέλεσμα:

Το σπορ πρέπει να επανεξεταστεί. Νομίζω πως αν πάμε σε κάθε αγώνα και είμαστε 2 δευτερόλεπτα πιο αργοί από όλους, τότε δεν κάναμε καμία πρόοδο. Αν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί τότε πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά αν έχει νόημα αυτό που κάνουμε.

Τα λέω όλα αυτά γιατί είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε, δεν θα ήμουν εδώ διαφορετικά. Aπ’ την άλλη λέω μόνο την αλήθεια, κανείς από εμάς δεν περιμένει να συνεχίσουμε αν είμαστε και πάλι τελευταίοι. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως θα δούμε πρόοδο.

Tony Fernandes

Με τους νέους κινητήρες και τον πολύπλοκο τρόπο λειτουργίας τους, οι μικρές ομάδες ελπίζουν πως θα καταφέρουν να βρεθούν στους βαθμούς, λόγω πιθανών προβλημάτων των μεγαλύτερων ομάδων. Ο Fernandes όμως πιστεύει πως αν κάτι τέτοιο δεν γίνει το 2014, τότε η Caterham θα γονατίσει με την αποχώρησή του. Συνεχίζοντας τις παρομοιώσεις ο 49χρονος, σύγκρινε την Caterham με την αεροπορική του εταιρία.

Αν αποχωρήσω τότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό στην ομάδα, χωρίς να θέλω να φανώ εγωιστής. Πρέπει να προοδεύσουμε, είναι το ίδιο με την AirAsia. Αν η AirAsia ήταν ακόμα μια επιχείρηση με 2 αεροπλάνα και έχανε τόνους χρημάτων κάθε χρόνο, θα έπρεπε να πείτε: “για ποιόν λόγο να συνεχίσουμε;”

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα