Το νέο VW Polo GTI θα προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Σχετικά άρθρα

VW-Polo-GTI-1

Στην επίσημη παρουσίαση του Volkswagen Polo facelift είχαμε πει πως το αντίστοιχο, ανανεωμένο GTI θα βγει στην αγορά το 2015. Φυσικά θα έχει τις αλλαγές που είδαμε και στο απλό Polo, ίσως και μερικές ακόμα όντας η GTI έκδοση αλλά εκεί που πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα, είναι στον τομέα του drivetrain.

Κυρίως όσον αφορά στον κινητήρα. Ενώ παλαιότερα δημοσιεύματα τοποθετούσαν κάτω από το καπό του δυνατού Polo τον 1800άρη TSI, πιο πρόσφατο ρεπορτάζ σημειώνει πως ο κινητήρας θα παραμείνει ο τωρινός 1400άρης. Ασχέτως μονάδας πάντως, η ιπποδύναμη σίγουρα θα ανέβει πιθανότατα κοντά στα 190 άλογα, ίσως και λίγα περισσότερα.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται όμως από τον τομέα του κιβωτίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λοιπόν, το facelifted Polo GTI θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μεγαλύτερου αδερφού του (βλ Golf GTI) και θα προσφέρεται με επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητο ή αυτόματο DSG κιβώτιο.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...