Ανακατατάξεις στο τμήμα αεροδυναμικής της McLaren

Σχετικά άρθρα

2014 mclaren mp4-29 jerez

Με γοργούς ρυθμούς και γενναίες αποφάσεις συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στη McLaren, μετά από την επιστροφή του Ron Dennis στο ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου του McLaren Group. Κατά τη διάρκεια του πρώτου χειμερινού τεστ στη Jerez, ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Eric Boullier στη θέση του Racing Director, με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της ομάδας, Martin Whitmarh, να μην αναφέρεται ούτε στο δελτίο τύπου.

Πλέον αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Whitmarh θα αποτελέσει παρελθόν από τη McLaren, πληρώνοντας την πολύ κακή περσινή σεζόν. Απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν είναι ο μοναδικός που θα καρατομηθεί για την αποτυχία της MP4-28. Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου Autosport, ο επικεφαλής αεροδυναμικής και ένας από τους βασικούς δημιουργούς του περσινού μονοθεσίου, Marcin Budkowski, αποχώρησε από την ομάδα.

Ο Budkowski ανήκε στο δυναμικό της McLaren από το 2007, ενώ το Νοέμβρη του 2012 πήρε προαγωγή στη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής. Την θέση του θα πάρει ο Doug McKiernan, που έως τώρα εκτελούσε χρέη αρχισχεδιαστή. Τις φήμες επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ανάμεσα στη McLaren και τον Budkowski υπήρξε διαφορά απόψεων.

Ο Marcin και η McLaren Racing έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα στρατηγικά σχέδια που αφορούν το τμήμα αεροδυναμικής και ως εκ τούτου έχουμε συμφωνήσει να χωρίσουμε τους δρόμους μας.

Ευχόμαστε στο Marcin ό,τι καλύτερο για το μέλλον του και μετά από έξι χρόνια θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πέρα από τις αλλαγές, αναμένουμε και την ανακοίνωση για την κατάληψη της θέσης του Chief Executive Officer της McLaren, ο οποίος θα βρίσκεται στο δεύτερο σκαλοπάτι της ιεραρχίας, ακριβώς κάτω από τον Ron Dennis. Πάντως οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ομάδας και οι κινήσεις των τελευταίων μηνών, δείχνουν πως ο Dennis θέλει να έχει πανέτοιμη την ομάδα για την επιστροφή της Honda το 2015, έχοντας δυναμώσει τη McLaren από πλευράς στελέχωσης των τμημάτων της.

[Πηγή: Autosport | Photo Copyrights: Glenn Dunbar/LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...