Ο Ricciardo: Ενα δευτερόλεπτο πίσω η Mercedes

Σχετικά άρθρα

464823099XX00155_F1_Testing (1)

Η εβδομάδα που πέρασε για την ομάδα της Red Bull δεν ήταν και η καλύτερη αφού οι τέσσερις μέρες των δοκιμών της Jerez ουσιαστικά έδειξαν ότι η RB10 δεν ήταν ακόμα έτοιμη να πατήσει πίστα ή ακόμα καλύτερα ότι ο κινητήρας της Renault δεν μπορεί ακόμα να κινηθεί αξιόπιστα.

Οι 21 γύροι και των δύο οδηγών μαρτυρούν τον λόγο που η Αυστριακή ομάδα είναι σκεπτική, αλλά όχι αγχωμένη, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχει αρκετός χρόνος να διορθώσει τα κακώς κείμενα του νέου της μονοθεσίου.

Η Mercedes την ίδια ώρα που η Red Bull έκανε τους 21 γύρους, ολοκλήρωνε ένα πρόγραμμα 309 γύρων. Το μηχανικό σύνολο της Mercedes αλλά και της Ferrari αν μη τι άλλο έδειξε πιο αξιόπιστο σε σχέση με της Renault.

F1 Testing in Jerez - Day Three

O Ricciardo σε δηλώσεις του έδειξε ότι καθ όλη τη διάρκεια των δοκιμών παρατηρούσε τον ανταγωνισμό παρά το αντίθετο που ισχυρίζεται ο ίδιος και σχολίασε σχετικά την αξιοπιστία της Mercedes.

Δε νομίζω ότι μας πιέζει αυτό. Δεν παρακολούθησα και πολύ. Προσπαθούσα να δω τι γίνεται με τη δική μου ομάδα, νομίζω όμως ότι η Mercedes έκανε αρκετούς γύρους. Οπότε βρίσκονται σε καλό επίπεδο αξιοπιστίας κάνοντας 100 γύρους και παραπάνω την ημέρα, αλλά σε ταχύτητα είναι ένα δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού, ποίος ξέρει; Σίγουρα και εμείς θα θέλαμε να είχαμε κάνει περισσότερους γύρους, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Δε νομίζω ότι πρόκειται να μας επηρεάσει αυτό που έγινε.

Έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο και θα το αντιστρέψουμε όλο αυτό. Εντάξει, δε λειτουργήσαμε τόσο καλά τις τελευταίες ημέρες, αλλά έχω εμπιστοσύνη ότι αυτά τα παιδιά θα λύσουν το πρόβλημα που έχουμε τώρα. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η σεζόν. Έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να επιστρέψουμε. Για μένα είναι όλα εντάξει. Από τους μερικούς γύρους που έκανα με το μονοθέσιο, αυτό εξακολουθεί να σε κάνει να το αισθάνεσαι σαν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, δεν είναι κάτι που είναι έξω από τα συνηθισμένα.

Προφανώς, τώρα πρέπει να κάνουμε περισσότερους γύρους από ότι κάναμε εδώ, αλλά τη στιγμή που θα τρέξουμε καλά στη Μελβούρνη, είμαι σίγουρος ότι το μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστικό, αυτό είναι που χρειάζεσαι στο τέλος της ημέρας. Θα δούμε. Προφανώς, το σχέδιο είναι να κάνουμε περισσότερους γύρους στο Bahrein. Έχω ακόμη ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και ξέρω ότι δε θα έχουμε αυτές τις συζητήσεις για πολύ ακόμα.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...