Σε λειτουργία οι πρώτες κάμερες στα διόδια, πρόστιμο 200 ευρώ σε όσους δεν πληρώνουν

Σχετικά άρθρα

diodia

Οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες, που θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι, θα αρχίσουν να λειτουργούν από τα μεσάνυχτα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν την 00.01 στα εξής σημεία:

  • Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.
  • Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Τα νέα πρόστιμα για την μη πληρωμή των διοδίων έρχονται ως συμπλήρωμα στην νέα αύξηση των διοδίων που θα ισχύσει από σήμερα τα ξημερώματα. Έτσι η χρέωση στα μετωπικά διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα γίνεται πλέον και στις δύο κατευθύνσεις, με νέες τιμές. Οι τιμές διοδίων ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος (και με ΦΠΑ 23%) διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,2 μέτρα: Στην Ελευσίνα θα πληρώνουμε 2,1 ευρώ και στον Ισθμό επιπλέον 1,8 ευρώ. Μέχρι τώρα πληρώναμε 3,2 ευρώ στην Ελευσίνα. Το άθροισμα (3,9 ευρώ) είναι μεγαλύτερο κατά 25,8% σε σχέση με αυτά που πληρώναμε μέχρι τώρα.

Δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,3 ευρώ στον Ισθμό και 1,5 ευρώ στην Ελευσίνα δηλαδή 2,8 ευρώ από 2,2 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Η αύξηση για τις μοτοσικλέτες φτάνει στο 33%.

Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...