Hulkenberg: Δεν θα χαθεί η οδηγική ικανότητα το 2014

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One Testing - Day 3 - Jerez, Spain

Τα μόλις 100 κιλά που θα έχουν διαθέσιμα οι οδηγοί για κάθε αγώνα θα τους αναγκάσουν να κάνουν περισσότερη οικονομία καύσιμου απ’ ό,τι μέχρι πέρυσι, που δεν υπήρχε όριο στα καύσιμα, παρόλο που οι νέοι κινητήρες θα είναι κατά περίπου 35% σε σχέση με τους ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες. Έτσι, δε θα είναι λίγα τα σημεία τού αγώνα όπου οι οδηγοί θα πρέπει να μειώσουν τον ρυθμό τους, δίχως να μπορούν να πιέζουν όσο θέλουν το μονοθέσιό τους, κάτι που σημαίνει ότι δε θα μπορούν να δείξουν όλη την οδηγική τους ικανότητα.

Ωστόσο, ο Nico Hulkenberg πιστεύει ότι ο οδηγός θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο και στην απόδοση του μονοθεσίου, ο οποίος πιστεύει μάλιστα ότι οι οδηγοί θα είναι σημαντικοί συνεργάτες των ομάδων για τη βελτίωση των νέων μονοθεσίων.

Σαν οδηγός, υπάρχουν πολλά περισσότερα να μάθεις και πολλά περισσότερα να κάνεις. Η δουλειά στο τιμόνι θα είναι περισσότερη. Υπάρχουν, επίσης, περισσότερα εργαλεία για να παίξεις μαζί τους, όπως το ERS, και μια καλή ροή πληροφοριών είναι σημαντική. Έπειτα, θα πρέπει να επεξεργαστείς τις πληροφορίες που ξέρεις. Θα πρέπει να έχεις καλή επικοινωνία με τους μηχανικούς και την ομάδα, για να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση.

Για το θέμα μιλά και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastian Vettel, ο οποίος επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι οι οδηγοί θα πρέπει ν’ αλλάξουν τον τρόπο που οδηγούν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που ισχύουν από το φέτος.

Σίγουρα, θα υπάρξουν νέα στοιχεία για τις ικανότητες των οδηγών, και διαφορετικές ικανότητες γενικά, που πρέπει να έχεις για να φτάσεις στην κορυφή και πρέπει να προσαρμοστείς. Είναι ένα νέο μονοθέσιο, με διαφορετική αίσθηση.

Φυσικά, αν οδηγείς όπως πέρυσι στον αγώνα, δε θα μπορέσεις να δεις την καρώ σημαία. Αυτό είναι πολύ απλό για να το καταλάβεις, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Κάθε οδηγός θα πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο.

Τέλος, ο Franz Tost, Πρόεδρος της Toro Rosso, πιστεύει ότι η ευφυΐα των οδηγών θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στους νέους κανονισμούς.

Δε είναι εύκολο φέτος, αλλά είναι πάντα το ίδιο. Όσο πιο έξυπνος είναι ένας οδηγός, τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να προσαρμοστεί σε όποιες αλλαγές.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: James Moy/Force India]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...