Η Chevrolet μας εξηγεί τους 28 λόγους γιατί η Camaro Z/28 είναι το απόλυτο όχημα για τη πίστα [w/video]

Σχετικά άρθρα

2014 Chevrolet Camaro Z/28

Η νέα Chevrolet Camaro Z/28, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ώστε να είναι το απόλυτο track car. Διαθέτει νέο bodykit αποτελούμενο από μπροστά splitter, φουσκωμένα φτερά, πλαϊνά spoilers, διαχύτη, αεροτομή και ειδικά panels στο πάτωμα του αυτοκινήτου και είναι ίσως το απόλυτο musclecar που υπάρχει σήμερα στην αγορά, με τον LS7 V8 7,0-λίτρων κινητήρα της να παράγει 505 άλογα, 75 λιγότερα από αυτά της ZL1, αλλά με πολύ καλύτερη αεροδυναμική. Εξωτερικά οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και τις ζάντες 19″ με ελαστικά Pirelli PZero Trofeo RΣτέλνει τη κίνηση στο πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτο χειροκίνητου κιβώτιου και έχει καταφέρει να σημειώσει χρόνο 7:37.47 στο Nurburgring, χρόνος ταχύτερος από αυτόν που έχει σημειώσει η 911 Carrera S, και ταχύτερος κατά 4 δευτερόλεπτα από τον χρόνο της Camaro ZL1 και καταλαβαίνει κανείς ότι η Z/28 είναι φτιαγμένη να στρίβει και να φρενάρει όπως καμία άλλη Camaro αυτή τη στιγμή, υπερασπίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο της ταχύτερης εργοστασιακής Camaro που έχει βγει ποτέ…

2014 Chevrolet Camaro Z/28

H Chevrolet για να μας πείσει ότι η Z/28 είναι η απόλυτη Camaro, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με 28 βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, με την GM να αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν σε τρεις βασικούς τομείς: την αυξημένη πρόσφυση, την βέλτιστη πέδησης και τη μείωση του βάρους.

2014 Chevrolet Camaro Z/28

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

1. Πίσω αεροτομή με “wickerbill”. Αυτή διαθέτει μια μικρή, κατακόρυφη λεπίδα στην άκρη της αεροτομής, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις κάθετης δύναμης της Z/28. Αυτή η μικρή προσθήκη συνέβαλε στη βελτίωση της μη ανύψωσης του πίσω μέρους κατά 70 counts.

2. Μοναδική μάσκα. Αν και το εμπρός μέρος της Z/28 βασίζεται στην Camaro SS, οι προβολείς ομίχλης, το σπόιλερ και η πάνω μέρος της μάσκας έχει αντικατασταθεί με καλύμματα για μείωση του βάρους.

3. Εμπρός splitter. Αυτό είναι σχεδιασμένο να αντέχει 113 κιλά κάθετης δύναμης στο άκρο του και συνδυάζεται με αεροδυναμικό κάλυμμα κάτω από το μπροστινό μέρος του κινητήρα, που ενισχύει επίσης τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

4. Αεραγωγός καπό. Είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα και παρέχει αυξημένη ψύξη του κινητήρα, δίνοντας διέξοδο στον θερμό αέρα του κινητήρα.

chevrolet-camaro-z28-2014-11

5. Πλαινά σπόιλερ και moldings τροχών. Βοηθούν στην αύξηση της κάθετης δύναμης του αυτοκινήτου.

6. Εσωτερικοί θόλοι μπροστά τροχών. Συνεργάζονται με το κάτω μέρος του αμαξώματος ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο της ροής του αέρα.

7. Πάτωμα. Βοηθά στη μείωση της ανύψωσης του εμπρός μέρους και συμβάλλει στην ψύξη του συστήματος μετάδοσης.

8. Λεπτότερο πίσω παράθυρο. Με τη μείωση του πάχους από τα 3,5 χλστ στα 3,2 χλστ, η Chevrolet μείωσε το βάρος του κατά 400 γραμμάρια.

2014 Chevrolet Camaro Z/28

9. Ελαφρύ πίσω κάθισμα. Αυτό ζυγίζει κατά 4,7 κιλά λιγότερα, εξαιτίας της μείωσης του αφρώδους υλικού και της σταθερής πλάτη του.

10. Ελαφριές ζάντες και ελαστικά. Συνολικά τα τέσσερα άκρα είναι κατά 13,2 κιλά λιγότερα σε σχέση με την Camaro SS.

11. Κεραμικά δισκοφρενα. Αυτά εξοικονομούν 9,6 κιλά σε σχέση με τα αντίστοιχα φτιαγμένα από χάλυβα.

12. Κλιματισμός. Η απουσία του εξοικονομεί 12,9 κιλά.

chevrolet-camaro-z28-2014-15

13. Ο LS7 κινητήρα με ξηρό κάρτερ λαδιού: Ο αμερικάνικος κινητήρας διαθέτει ένα ανθεκτικό σφυρήλατο στροφαλοφόρο, μπιέλες από τιτάνιο με υψηλής ροής κεφαλές, βαλβίδες εισαγωγής επίσης από τιτάνιο, καθώς και σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ αγωνιστικού τύπου.

14. Σύστημα εισαγωγής αέρα. Ο LS7 χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα ανοικτού φιλτρόκουτου, έτσι ώστε εκμεταλλεύεται με το καλύτερο τρόπο τη ροή του αέρα στον κινητήρα στις υψηλές στροφές.

15. Σύστημα καυσίμου ικανό για χρήση στη πίστα. Το σύστημα καυσίμου έχει σχεδιαστεί ώστε να κρατάει την κύρια δεξαμενή της αντλίας καυσίμου γεμάτη ακόμα και κάτω από πολύ γρήγορες στροφές.

16. Ενεργή εξάτμιση διπλής ρύθμισης και διάταξη μετατροπέα υψηλής ροής. Το σύστημα εξάτμισης είναι κατασκευασμένο για να παρέχει υψηλή ροή και δυνατό ήχο σε βίαιες επιταχύνσεις, μειώνει τα επιπέδα θορύβου σε συνθήκες cruising.

chevrolet-camaro-z28-2014-10

17. Eξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων Tremec TR6060. Με μικρές διαδρομές, ομαλό συγχρονισμό ταχυτήτων και βαριά αίσθηση στις αλλαγές, το κιβώτιο έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί ιδανικά με τον δυνατό κινητήρα.

18. Αναλογία 5 προς 1 κοντό λεβιέ. Αυτός παρέχει πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων και με πιο ακριβή αίσθηση.

19. Μπάρα θόλων. Είναι ίδια με της Camaro SS 1LE και παρέχει αυξημένη ακαμψία του πλαισίου, δένοντας τους δύο “πύργους”.

20. Διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης μηδενικής προφόρτισης. Αυτό διαθέτει μια σειρά ομόκεντρων ελικοειδών γραναζιών που δημιουργεί τριβή ανάλογη με τη ροπή εκκίνησης.

2014 Chevrolet Camaro Z/28

21. Ψύκτρα διαφορικού. Αυτή ενσωματώνει έναν εναλλάκτη θερμότητας, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερική αντλία, καλωδίωση, πηνίο, αισθητήρες θερμοκρασίας και ανεμιστήρα.

22. Σκληρότερη αντιστρεπτική. Αυτή προσφέρει 50% μεγαλύτερη ακαμψία σε σχέση με την SS σε συνθήκες υψηλού φορτίου.

23. Αναβαθμισμένο πίσω σινεμπλόκ και το κάτω πίσω trailing link. Αυτά είναι κατά 400% και 25% πιο σκληρά, αντίστοιχα, σε σύγκριση με την SS.

24. Σκληρά ελατήρια και μπάρα stabilizer μικρότερης διαμέτρου. Το ποσοστό σκληρότητας των ελατηρίων του Z/28 είναι μεγαλύτερο κατά 85% μπροστά και 65% πίσω.

chevrolet-camaro-z28-2014-12

25. Τεχνολογία απόσβεσης DSSV. Η Z/28 είναι το πρώτο μαζικής παραγωγής αυτοκίνητο δρόμου που χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Dynamic Suspensions Spool Valve από τη Multimatic .

26. Σύστημα Διαχείρισης Πρόσφυσης. Διαθέτει τα διάφορα προγράμματα οδήγησης, το traction control και ενεργά συστήματα χειρισμού.

27. Ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών με ελαστικά Pirelli PZero Trofeo R. Η Ζ/28 διαθέτει τους μεγαλύτερους μπροστινούς τροχούς από οποιοδήποτε ανάλογο σπορ coupe, με ζάντες 19×11 ιντσών ζάντες και ελαστικά 305/30.

28. Τα κεραμικά φρένα της Brembo. Αυτά επιβραδύνουν το αυτοκίνητο από τα 100-0 σε λιγότερο από 36,6 μέτρα.

chevrolet-camaro-z28-2014-8

Βέβαια, όπως μαθαίνουμε, η Z/28 εκτός από ταχύτερη, θα είναι και σημαντικά ακριβότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση. Η Chevrolet, ανακοίνωσε πως η 2014 Camaro Z/28 θα κοστίζει 75.000 δολάρια. Το μόνο που δεν περιλαμβάνει αυτή η τιμή-και το μόνο προσφερόμενο extra στον κατάλογο αυτής της Camaro-είναι το air-condition και το στερεοφωνικό με 6 ηχεία, κόστου 1.150$. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, να αναφέρω πως η 2014 Chevrolet Camaro Z/28 είναι 50% ακριβότερη από την βασική έκδοση της Corvette Stingray Coupe.

Bonus: Μπορείς να δεις ξανά το γύρο ρεκόρ του αμερικάνικου muscle car στο Nurburgring.

http://www.youtube.com/watch?v=qj1h75vA1Jw

[Πηγή: Chevrolet]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...