Video: Η δημιουργία της πίστας του Albert Park

Σχετικά άρθρα

Albert Park Circuit © Getty Images-Mark Thompson

Ως γνωστών, οι Αυστραλοί βρίσκονται εκατοντάδες χρόνια πίσω από την “προοδευτική” Ελλάδα. Κι ενώ εδώ σκοτωνόμαστε κάθε προεκλογική περίοδο για το που θα δημιουργηθεί η νέα υπερσύγχρονη πίστα της χώρας, που θα φιλοξενεί αγώνες Formula 1, Moto GP, DTM και εγώ δεν ξέρω τι, στην υπανάπτυκτη Αυστραλία φροντίζουν τα έργα που έχουν κάνει να μην πηγαίνουν στράφι.

Έτσι, στη χώρα των καγκουρό, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σίδνεϊ δεν σαπίζουν στο πέρασμα των χρόνων, αλλά χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για αγώνες V8 Supercars, αυτοκινήτων GT και Formula Ford, παρόλο που 40 χιλιόμετρα έξω από την πόλη υπάρχει και κανονική πίστα, το Sydney Motorsport Park… Σαν να μην έφτανε αυτό, οι τύποι δείχνουν πως δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το περιβάλλον, αφού μια φορά το χρόνο διοργανώνουν και αγώνα Formula 1 στη Μελβούρνη, μέσα στο ίδιο το πάρκο της πόλης! Η πίστα στήνεται κάθε χρόνο από την αρχή, χρησιμοποιώντας μέρος του δημόσιου δικτύου δρόμων.

Για την κατασκευή απαιτούνται, 290.000 εργατοώρες, 34.000 τέντες, 38.000 καθίσματα για θεατές, 34.000 μέτρα προσωρινού φράχτη και πάρα πολύ προσπάθεια και αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μιας και εμείς εδώ τα κάνουμε όλα καλύτερα δες, για να γελάσεις, στο timelapse βίντεο που ακολουθεί πως οι Αυστραλοί μετατρέπουν τα παραπάνω νούμερα σε πίστα, σε διάστημα 2 μηνών.

[Πηγή: Youtube | Photo Copyrights: Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...