Renault: Έχουμε μείνει πίσω στο πρόγραμμά μας

Σχετικά άρθρα

Renault Energy F1-2014

Στο δεύτερο χειμερινό τεστ, στο Μπαχρέιν, η Renault ήταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι στη Χερέθ: οι 4 ομάδες που χρησιμοποιούν τον γαλλικό κινητήρα, ολοκλήρωσαν 614 γύρους, έναντι 1147 τής Mercedes και 556 τής Ferrari, όμως ο κινητήρας των Ιταλών βρίσκεται σε 3 μονοθέσια. Φυσικά, η Ranault είχε και πάλι προβλήματα αυτή την εβδομάδα. Η πολλή δουλειά γίνεται ακόμα περισσότερη για τους μηχανικούς, οι οποίοι θα πρέπει να βελτιώσουν περισσότερο την αξιοπιστία στο power unit τους.

Ο Rob White, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στον τεχνικό τομέα τής Renault, παραδέχεται ότι έχουν μείνει πίσω στο πρόγραμμα, αλλά επισημαίνει πως έχει σημειωθεί κάποια βελτίωση στον Energy F1-2014.

Έχουμε σημειώσει κάποια καλή πρόοδο, όσον αφορά τη μονάδα κινητήρα, την απόδοση και τη λειτουργία στα μονοθέσια. Είμαστε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να υπάρξει σε Χερέθ. Έχουμε λύσει κάποια προβλήματα κι έχουμε αποκαλύψει κάποια άλλα. Δεν έχουμε επιστρέψει στο πρόγραμμά μας, αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, και οι γύροι που έχουμε κάνει είναι πολύ πολύτιμοι.

Η πρόκληση είναι να βελτιώσουμε τον ρυθμό προόδου, καθώς το κενό που έχουμε να καλύψουμε είναι σημαντικό. Είμαστε κάποιες εβδομάδες πίσω σε σχέση με το πού θα θέλαμε να είμαστε και ξέρουμε ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι να βγάλουμε όλη την απόδοση από την Power Unit.

Δουλεύουμε σκληρά για να το καταφέρουμε, και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Συνεχίζουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση για την μονάδα μας και τα επιμέρους συστήματά της, αλλά δεν έχουμε την απόδοση που θέλαμε. Η ανωριμότητα της μονάδας σε συνδυασμό με τον χαμένο χρόνο, σημαίνει ότι η δουλειά στο σασί είναι επίσης πίσω από το χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε σε ανοδική καμπύλη.

Πέρα από τα σοβαρά προβλήματα, αυτό που τονίζει ο White είναι ότι ακόμα σε μικρά προβλήματα, χρειαζόταν πολύς χρόνος μέχρι να καταφέρουν οι μηχανικοί να τα κατανοήσουν και να τα λύσουν, κάτι που φυσικά στοίχιζε χρόνο χρόνο, γύρους και δεδομένα.

Είχαμε κάποιες αποτυχίες, αλλά έχουμε κάνει αρκετά βήματα προόδου. Οι αλλαγές έχουν βοηθήσει τη συμπεριφορά τής μονάδας στο μονοθέσιο και καταφέραμε να κάνουμε πολύτιμα χιλιόμετρα. Υπήρξαν κάποιες αστοχίες από τη δική μας πλευρά στο σασί, αλλά λύσαμε κάποια προβλήματα κι επιτρέψαμε στις ομάδες να εργαστούν με τα μονοθέσιά τους.

Διαπιστώσαμε ότι ακόμα και τα μικρά προβλήματα χρειαζόταν πολύ χρόνο για να τα διορθώσουμε. Ειδικότερα, χάσαμε πολύ χρόνο την τελευταία ημέρα. Ενώ δεν είμαστε στο επίπεδο λειτουργίας και απόδοσης που θα θέλαμε να είμαστε, έχουμε μια σταθερή βάση για να δουλέψουμε, και κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

[Πηγή: Renault Sport F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...