Το Consumer Reports δημοσιοποίησε τα Car Brand Report Cards. Lexus και Acura στις πρώτες θέσεις. Ford και Jeep στις τελευταίες

Σχετικά άρθρα

lexus-is-sedan-front34

Το Consumer Reports έδωσε στη δημοσιότητα τα Car Brand Report Cards για το έτος 2014 με την Lexus να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Τα 2014 Brand Report Cards είναι έτσι “σχεδιασμένα” ώστε να δείχνουν ποιες μάρκες κάνουν τα καλύτερα (συνολικά) οχήματα. Τα αποτελέσματα βγαίνουν από τις επιδόσεις των μοντέλων της κάθε μάρκας στα tests του Consumer Reports αλλά και το πώς οι αναγνώστες αξιολογούν την αξιοπιστία των μοντέλων αυτών στην Annual Auto Survey. Για να συμπεριληφθούν στα Brand Report Cards, οι εταιρίες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3 μοντέλα για τα οποία το CR έχει δεδομένα αξιοπιστίας αλλά και test. Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτέλεσε το κριτήριο με βάση το οποίο αποκλείστηκαν η Fiat, η Jaguar, η Land Rover και η Porsche. Για το 2014, η σημαντικότερη διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως οι sub-brands έχουν αποσπαστεί από τις “μητρικές” τους εταιρίες.

Τι δείχνουν λοιπόν τα Car Brand Report Cards για το 2014; Δείχνει πως η Lexus βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή και μάλιστα με το ίδιο σκορ (79 στα 100) με πέρυσι ενώ την τριάδα ολοκληρώνουν η Acura με σκορ 75 και η Audi με 74. Η Audi μάλιστα σημείωσε σημαντική άνοδο στη λίστα αφού το 2013, είχε τερματίσει στην 8η θέση. Ακολουθούν οι Subaru, Toyota, Mazda, Honda, Infiniti, Mercedes-Benz και BMW για να κλείσουν την 10άδα. Άξιες αναφοράς, είναι η 16η θέση της Hyundai και η 17η της Volkswagen και της Nissan που ισοβαθμούν με 59 στα 100. Στο τέλος της λίστας, βρίσκουμε την Ford και την Jeep με σκορ 50 στα 100. Η Ford αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα αξιοπιστίας με το MyFord Touch σύστημα (ίσως γι’ αυτό σκέφτεται να αλλάξει στο QNX της Blackberry) ενώ η Jeep είχε γενικά προβλήματα αξιοπιστίας.

Εκτός όμως από τα Car Brand Reports, το CR δημοσίευσε και τα Top Picks του ανά κατηγορία για το έτος 2014. Σε αυτά, ο περιορισμός “3 αυτοκίνητα ανά μάρκα” δεν ισχύει και τα οχήματα κρίνονται από την επίδοση τους στις δοκιμές του CR, την αξιοπιστία τους και την ασφάλεια τους. Άρα, τα αποτελέσματα είναι κάπως διαφορετικά.

  • Overall: Tesla Model S
  • Μικρό SUV: Subaru Forester
  • Μεσαίο Sedan: Honda Accord
  • Compact: Subaru Impreza
  • Μεσαίο SUV: Hyundai Santa Fe
  • “Πράσινο” αυτοκίνητο: Toyota Prius
  • Pickup: Ram 1500
  • Πολυτελείας: Audi A6
  • Sports sedan: BMW 328i
  • Minivan: Honda Odyssey

Morgan-Stanley-Tesla

Και μέσα σε όλα αυτά η μετοχή της Tesla έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ αφού χθες έκλεισε στα 259,20 δολάρια, με την Morgan Stanley να αναφέρει πως η μετοχή της Αμερικανικής εταιρίας θα ξεπεράσει τα 320 δολάρια έως το 2026.

[Πηγή: Consumer Reports (1), (2), Business Insider]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...