Έκθεση Γενεύης 2014: Τα βελτιωμένα της ΑΒΤ

Σχετικά άρθρα

abt-rs6r-1971

Η ABT Sportsline ξέραμε πως θα έχει ισχυρή παρουσία στην έκθεση της Γενεύης, απλά έμενε να την δούμε.

Ένα αυτοκίνητο που χωρίς αμφιβολία τράβηξε τα βλέμματα ήταν το κτηνώδες RS6-R. Με τον 4-λιτρο V8 να αποδίδει 730 άλογα και 920 Nm ροπής, η τελική ανέρχεται στα 320km/h και η εμφάνιση είναι τέτοια που ταιριάζει τόσο στο όνομα όσο και στις ικανότητες του αυτοκινήτου. Φοράει το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο της ABT, ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών και ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος ανάρτηση ενώ ανάλογες είναι και οι μετατροπές στο εσωτερικό.

ABT in Geneva 2014

Εκτός από το RS6-R, η ABT έφερε και ένα RS Q3 που χάρη στις επεμβάσεις του βελτιωτή, αποδίδει 410 άλογα και 520 Nm ροπής. Την μηχανική βελτίωση συμπληρώνει η αισθητική αφού το RS Q3 φοράει νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα γρίλια, ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών και νέο πίσω προφυλακτήρα με τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

ABT in Geneva 2014

Επίσης, δεν θα μπορούσε κανείς να παραλείψει το Golf VII GTI Dark Edition. To “πειραγμένο” Golf GTI αποδίδει πλέον 300 ίππους με την τελική του ταχύτητα να είναι 258km/h και τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 5.8 δευτερόλεπτα. Όπως και τα υπόλοιπα, έτσι και αυτό, έχει νέο εμπρός spoiler, side skirts, καλύμματα καθρεπτών, νέο πίσω προφυλακτήρα και πίσω αεροτομή. Πατάει δε σε ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά 235/30/20.

Το σημαντικότερο έκθεμα για την ABT όμως, ήταν το Formula E αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετέχει στο ομώνυμο πρωτάθλημα μαζί με την Audi Sport. Το standard chassis κινεί ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 272 ίππων (στις ελεύθερες δοκιμές και τα χρονομετρημένα) που πέφτει στα 181 άλογα για τον αγώνα. Υπάρχει επίσης και το Push-to-Pass κουμπί που ενεργοποιεί 91 επιπλέον άλογα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα μονοθέσια για την Audi Sport ABT Formule-E ομάδα θα οδηγούν οι Lucas di Grassi και Daniel Abt.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...