Έκθεση Γενεύης 2014: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde και MiTo Quadrifoglio Verde

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde andι MiTo Quadrifoglio Verde

Η Alfa Romeo στη Γενεύη έχει τις Quadrifoglio Verde εκδόσεις των Giulietta και MiTo. Διαθέσιμες από τον Μάιο, η Quadrifoglio Verde έκδοση της Giulietta συμπίπτει με τα 60στα γενέθλια της. Φορά νέο bodykit, ανθρακί λεπτομέρειες, λογότυπα Quadrifoglio Verde, ζάντες 17″ και 18″, τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo με δίσκους 320 mm. Μηχανικά ο 1.750 turbo Euro 6 κινητήρας (προερχόμενος από την 4C), παράγει 240 άλογα στις 6.000 σ.α.λ με 340 Nm ροπής μεταξύ 2.100 και 4.000 σ.α.λ και συνδυάζεται με το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde andι MiTo Quadrifoglio Verde

Αρχικά θα είναι διαθέσιμη και στην Launch Edition (μόλις 500 μονάδες) η οποία διαθέτει επιπλέον carbon spoilers, carbon καθρέπτες, πλαϊνές ποδιές, όπως κι ανθρακί ζάντες 18″. Η Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde Launch Edition θα είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς Alfa Red, Competizione Red (τριπλής επίστρωσης) και στο ματ Magnesio Grey.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde andι MiTo Quadrifoglio Verde

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο λεβιέ και δερμάτινη λαβή χειρόφρενου με λευκές και πράσινες ραφές. Επίσης υπάρχουν σπορ αλουμινένια πεντάλς, μαύρη οροφή και νέα πατάκια.

Παράλληλα στη διαθέσιμη γκάμα της Giulietta προσθέτεται το QV Line Pack το οποίο θα μπορεί να τοποθετηθεί στις εκδόσεις Distinctive και Exclusive της Giulietta, όταν αυτή συνδυάζεται με τους άλλους κινητήρες της γκάμας, εκτός από τους 1.4 Turbo LPG των 105 ίππων και τον 1.4 Turbo Petrol LPG των 120 ίππων. Το πακέτο εκτός από ειδικά σηματάκια διαθέτει φρένα της Brembo, σκουρόχρωμα μπροστά φωτιστικά σώματα, φιμέ πίσω παράθυρα, πλαϊνές ποδιές, ανθρακί διακοσμητικά, μαύρο ταμπλό, σπορ αλουμινένια πεντάλς, δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, σπορ καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι και μαρσπιέ με το λογότυπο Quadrifoglio Verde.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde andι MiTo Quadrifoglio Verde (20)

Από την άλλη, η MiTo Quadrifoglio Verde φορά και αυτή νέο bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, αεροτομή και πλαϊνές ποδιές και επίσης συναντάμε αλουμινένια διακοσμητικά, ζάντες 17″, κόκκινες δαγκάνες φρένων, λογότυπα Quadrifoglio Verde, ενώ θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο νέο γκρι ματ χρώμα. Στο εσωτερικό η Alfa Romeo έχει προικίσει την MiTo Quadrifoglio Verde με δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο λεβιέ και δερμάτινη λαβή χειρόφρενου με λευκές και πράσινες ραφές.

Κάτω από το καπό της υπάρχει ο 1.4 MultiAir Turbo απόδοσης 170 ίππων στις 5.500 σ.α.λ με 230 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ (250 Nm ροπής στη λειτουργία Sport) και συνδυάζεται με το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 219 χλμ/ώρα. Έχει μέση κατανάλωση 5,4 λίτρα/100 χλμ με 124 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde andι MiTo Quadrifoglio Verde (14)

Και εδώ είναι διαθέσιμο το QV Line Pack το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με όλους τους κινητήρες της γκάμας, εκτός από τον 1.400αρη με τα 70 άλογα. Το πακέτο εκτός από ειδικά σηματάκια διαθέτει, ζάντες 17″, σπορ προφυλακτήρες, αλουμινένια διακοσμητικά, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και λαβή χειρόφρενου, ενώ υπάρχουν 3 διαθέσιμα καθίσματα (απλά, δερμάτινα και σπορ carbon bucket της Sabelt). Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Alfa Romeo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...