Mercedes: Η Williams μπορεί να μας κερδίσει

Σχετικά άρθρα

458604396-425217232014

Κατά γενική ομολογία, οι ομάδες που ξεχώρισαν στις φετινές χειμερινές δοκιμές ήταν οι Mercedes και Williams. Τόσο οι χρόνοι τους στο Μπαχρέιν, όσο και η αξιοπιστία τους, ιδιαίτερα της Βρετανικής ομάδας, τις έχουν χρίσει φαβορί για τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη. Κοινός παρονομαστής και για τους δυο, το νέο power unit της Mercedes, που δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ακόμα και ο επικεφαλής της Ferrari, Stefano Domenicalli, έχει δώσει το πλεονέκτημα για τους πρώτους αγώνες στις δυο αυτές ομάδες.

Κι αν στη Williams προειδοποιούν τους αντιπάλους τους για την παροιμιώδη αξιοπιστία της FW36, στη Mercedes προσπαθούν να απολέσουν το βάρος του φαβορί, με το Niki Lauda να βλέπει την ομάδα από το Grove στους άμεσους ανταγωνιστές της Mercedes.

Μπορεί να συμβεί (η Williams να κερδίσει τη Mercedes).

Οι πελάτες μας είναι πολύ σημαντικοί για εμάς και αν μπορεί να μας νικήσει, αυτό θα αποτελέσει επίσης κίνητρο και εποικοδομητικό ανταγωνισμό.

Αυτή η πελατειακή σχέση είναι πολύ πιθανό να καθορίσει και το φετινό πρωτάθλημα, αν ομάδες με ίδιο κινητήρα ξεφύγουν στη βαθμολογία. Μετά το “πάγωμα” στην εξέλιξη των νέων power units, οι κατασκευαστές έχουν το ελεύθερο να παίξουν με κάποια μέρη του κινητήρα και ορισμένα περιφερειακά συστήματα, κυρίως για λόγους αξιοπιστίας. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος οι ομάδες που προμηθεύονται κινητήρες, να λάβουν καθυστερημένα ή και καθόλου τις όποιες αναβαθμίσεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ο Toto Wolff αποκάλυψε, πως η σχέση της Mercedes με ομάδες που θα αλλάξουν προμηθευτή μπορεί να αλλάξει. Προσωπικά, μπορώ να δω αυτό να συμβαίνει και με άμεσους ανταγωνιστές για φέτος. Το ίδιο βέβαια περιμένω και από τη Ferrari και το συνδυασμό Red Bull-Renault.

834237251-016172022014

Ο Αυστριακός έσπευσε να τονίσει πως κάποιες ομάδες δεν έχουν δείξει το απόλυτο των δυνατοτήτων τους, ενώ, κινούμενος στο ίδιο μοτίβο με το Lauda, τοποθέτησε στους διεκδικητές της νίκης και τη Force India.

Είμαστε προσεκτικοί, καθώς ορισμένες ομάδες δεν έχουν αποκαλύψει πλήρως το δυναμικό των αυτοκινήτων τους.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Red Bull και Ferrari θα είναι ισχυροί υποψήφιοι (για το πρωτάθλημα). Επίσης, οι Force India και Williams είναι αρκετά γρήγορες για να κερδίσουν αγώνες.

Θα έχει ενδιαφέρον!

Στη Mercedes παραμένουν ταπεινοί, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα των δοκιμών, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως οι νίκες και τα πρωταθλήματα κερδίζονται στους αγώνες. Υπομονή λοιπόν μέχρι το πρώτο φετινό δείγμα, το Grand Prix Μελβούρνης, που έρχεται σε 11 ημέρες από σήμερα!

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Mercedes AMG Petronas F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...