2166_SebOgier-Mexico-2014_034_896x504

Εχθές ολοκληρώθηκε και ο τρίτος γύρος του World Rally Championship που είδε τον Sebastien Ogier να παίρνει πρώτος την καρό σημαία, μπροστά από τον teammate του, Jari-Matti Latvala. Σημαντικότατο ήταν και για την Hyundai το Rally Mexico, αφού το i20 WRC στα χέρια του Thierry Neuville, κατέκτησε την τρίτη θέση.

2152_MadsOstberg-Mexico-2014_456_896x504

Η δεύτερη ημέρα του rally, είχε να κάνει με τον περιορισμό των απωλειών για την ομάδα της Volkswagen Motorsport… με εξαίρεση τον Ogier που από την αρχή έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του και πήρε το προβάδισμα. Ο Latvala ξεκινούσε πρώτος οπότε έπρεπε να “καθαρίσει” τη διαδρομή για τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα οι ελπίδες του για νίκη να είναι πραγματικά λίγες. Ακόμα και έτσι όμως κατάφερε να τερματίσει την ημέρα στην τρίτη θέση, 16.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ostberg. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Mads Ostberg θα μπορούσε να είναι στην πρώτη θέση αν ο συνοδηγός του δεν είχε κάνει ένα λάθος στην προετοιμασία (ξέχασε να αφαιρέσει μία “ασπίδα” από το ψυγείο, ένα εξάρτημα που χρησιμοποιείται στα road sections για να διατηρείται θερμοκρασία του κινητήρα ψηλά) πριν την 5η ειδική διαδρομή. Τόσο ο Hirvonen με το Fiesta RS όσο και ο Meeke με το DS3 του, εγκατέλειψαν τον αγώνα στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας. Ηλεκτρικά προβλήματα ο πρώτος, σπασμένη ανάρτηση ο δεύτερος. Επίσης, μικτές ήταν οι τύχες των πληρωμάτων της Hyundai αφού ενώ ο Neuville είχε μία ήσυχη πρώτη ημέρα και τερμάτισε στην 5η θέση, ο Atkinson, στο ντεμπούτο του με την ομάδα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τερμάτισε 8ος , 1 λεπτό και 26 δευτερόλεπτα πίσω. Τέλος, να σημειώσουμε την εγκατάλειψη του Robert Kubica που έχασε το φρενάρισμα στην πρώτη στροφή της πρώτη ειδικής και αναποδογύρισε το Fiesta RS του. Τόσο ο Πολωνός όσο και ο συνοδηγός του δεν έπαθαν το παραμικρό αλλά  κι άλλοι οδηγοί παραπονέθηκαν για την πρόσφυση εκεί.

Neuville-Mexico-2014-Hyundai-WRT2-1038x576

Η τρίτη ημέρα, τελείωσε με τον Ogier να αυξάνει το προβάδισμα του και τον Latvalla να σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση μετά την εγκατάλειψη του Mads Ostberg με σπασμένη ανάρτηση. Στην ίδια ειδική με τον Ostberg, την γιγαντιαία (53.69 χιλιομέτρων) Otates, εγκατέλειψε και ο Kubica και ο Mikkelsen. Ο Kubica αναποδογύρισε για άλλη μία φορά το Fiesta του 34 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο Mikkelsen με το Polo R του. Άξιες αναφοράς είναι και οι επιδόσεις του Elfyn Evans, που στην πρώτη του προσπάθεια στο Rally Mexico και με σαφείς οδηγίες να τερματίσει, έκλεισε την ημέρα στην 4η θέση, του Prokop αλλά και του Μεξικανού Benito Guerra που μπροστά στους συμπατριώτες του, ολοκλήρωσε την ημέρα στην 6η θέση. Την 10άδα κλείνουν οι Atkinson, Hirvonen, Meeke και Protasov (από την WRC2 κατηγορία).

PAPHOTO4_477130

Η τέταρτη ημέρα είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα για την κορυφή αλλά πιο κάτω στην κατάταξη είχαμε αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις. Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, ο Sebastien Ogier τερμάτισε πρώτος με διαφορά 1 λεπτού και 12.6 δευτερολέπτων, πήρε τους βαθμούς της νίκης και ξεπέρασε τον Latvalla στην γενική βαθμολογία. Ο τελευταίος είχε ορισμένα προβλήματα με την ανάρτηση του αλλά ακόμα και απόλυτα υγιές να ήταν το Polo R του, δεν πιστεύω πως μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Neuville συνέχισε την άψογη δουλειά που έκανε σε ολόκληρο το rally, απέφυγε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και τα λάθη και κατέκτησε το πρώτο podium για την ομάδα της Hyundai. Ένα αποτέλεσμα που χωρίς αμφιβολία δίνει κουράγιο στους μηχανικούς της κορεατικής φίρμας να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά. Τέταρτος τερμάτισε ο Ουαλός Elfyn Evans στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του ενώ πίσω από αυτόν, στην πέμπτη θέση, βρίσκουμε τον Martin Prokop παρά το γεγονός ότι αναποδογύρισε το Fiesta RS του το πρωί της Κυριακής! Έκτος, ο φανταστικός Μεξικανός Benito Guerra που έδωσε έναν επιπλέον λόγο στους συμπατριώτες του να ζητωκραυγάζουν ενώ πίσω του, ο Chris Atkinson που επιβίωσε του εξαιρετικά δύσκολου γι’ αυτόν, αγώνα ενώ ο Mikko Hirvonen και ο Mads Ostberg, εκμεταλλευόμενοι τους Rally 2 κανονισμούς μετά την εγκατάλειψη τους την Παρασκευή, τερμάτισαν στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Την δεκάδα έκλεισε ο νικητής της WRC2 κατηγορίας, Yuriy Protasov. Το μοναδικό συμβάν της τελευταίας ημέρα ήταν η εγκατάλειψη του Kris Meeke που έσπασε την ανάρτηση του DS3 στην τελευταία ειδική του Rally.

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος είναι το Rally de Portugal στις 3 Απριλίου.

[Πηγή: Youtube]