Video: Το επίσημο promo της Alfa Romeo 4C Spider

Σχετικά άρθρα

alfa romeo 4c spider

Η Alfa Romeo, μια εβδομάδα μετά την παρουσίαση της 4C Spider στην έκθεση της Γενεύης έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο promo video της, διάρκειας 90 δευτερόλεπτων. Το “preview” όπως ονομάζει η Alfa Romeo το αυτοκίνητο, αποτελεί μία “άσκηση στυλ” για να επιλεχθεί το περιεχόμενο που θα αποτελέσει στις αρχές του 2015 το αυτοκίνητο παραγωγής. Εξωτερικά, όπως είναι αναμενόμενο για ένα cabrio αυτοκίνητο, η οροφή λείπει ενώ το πακέτο που μετατρέπει την coupe 4C σε Spider, συμπληρώνουν τα carbon καλύμματα των roll-bars και το carbon περίγραμμα του παρμπρίζ. Άλλες αλλαγές που γίνονται εμφανείς με γυμνό μάτι περιλαμβάνουν τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα και τις νέου design ζάντες ελαφρού κράματος (18 ιντσών εμπρός και 19 πίσω).

Το εσωτερικό, όπως και οι διαστάσεις, έχουν μείνει απαράλλαχτα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η cabrio εκδοχή διατηρεί τα επίπεδα downforce της coupe ενώ χάρη στην μελέτη στον τομέα της αεροδυναμικής, καταφέρνει να ελαχιστοποιήσει τον αέρα στην καμπίνα των επιβατών με την οροφή κατεβασμένη. Να αναφέρουμε επίσης πως ενώ δεν γίνεται αναφορά στο ακριβές βάρος της Spider, η φίρμα λέει πως εξακολουθεί να είναι κάτω από 1.000 κιλά.

Η preview της Alfa Romeo 4C Spider διαθέτει ένα πρωτότυπο σύστημα εξάτμισης δύο σταδίων της Akrapovic, με απολήξεις κατασκευασμένες από τιτάνιο και carbon. Στο πίσω μέρος, ακριβώς όπως και στην coupe, βρίσκεται ο 1750 Turbo Petrol της Alfa Romeo που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη TCT. Μηχανικά λοιπόν, με εξαίρεση το σύστημα εξάτμισης, είναι πανομοιότυπη με την coupe αδερφή της.

[Πηγή: Alfa Romeo]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Alfa Romeo 4C Spider: η μοναδικότητα ενός πρωτοτύπου, η μαγεία μιας ταινίας

– Ένα βίντεο 90’’ εξιστορεί τη δημιουργία της Alfa Romeo 4C Spider
– Μαγευτικές εικόνες συνοδευόμενες από ένα επιβλητικό soundtrack απεικονίζουν τη γένεση του πρωτοτύπου από το Centro Stile
– Δείτε την ταινία στην ιστοσελίδα της Alfa Romeo http://4c.alfaromeo.com/it

Η Alfa Romeo 4C Spider που παρουσιάστηκε στη Γενεύη είναι ένα πρωτότυπο pre-production, δηλαδή ένα μοναδικό στο είδος του αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε από το Centro Stile και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου χειροποίητα από μια ομάδα επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης. Χαρακτηρίζεται από ειδικές λεπτομέρειες και διακριτικό φινίρισμα, ενώ το πρωτότυπο είναι μία “άσκηση” στυλ που αποσκοπεί στην επιλογή των χαρακτηριστικών που θα εφαρμοστούν στο αυτοκίνητο παραγωγής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους.

Η cabrio έκδοση της πολυβραβευμένης Alfa Romeo 4C είναι ένα πολύτιμο μυστικό. Αυτός είναι ο λόγος που η Alfa Romeo επέλεξε να ξεκινήσει άμεσα από τα αριθμημένα μοντέλα του Centro Stile για να κάνει την ταινία των 90″ η οποία άνοιξε την παρουσίαση στο διεθνή Τύπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 4 Μαρτίου.

Το αρχικό πλάνο του βίντεο δείχνει μία Alfa Romeo 4C να περιστρέφεται και τελικά να μετατρέπεται σε μια 4C Spider. Η ταινία συνεχίζει με μια ακολουθία πλάνων του αυτοκινήτου που αποκαλύπτουν τα μέρη του, χωρίς όμως να το δείχνουν ολόκληρο. Μία επιβλητική μουσική συνοδεύει και υπογραμμίζει το ρυθμό των εικόνων που κλείνουν με το σήμα της Alfa Romeo. Αυτό που φαίνεται να είναι το τέλος, είναι στην πραγματικότητα μόνο η αρχή: η οθόνη φωτίζεται ξανά και η μουσική συνεχίζεται. Η κάμερα περιστρέφεται γύρω από την 4C Spider και όλα τα εντυπωσιακά στοιχεία του αυτοκινήτου αποκαλύπτονται κάτω από λαμπερό λευκό φως. Ένα κρεσέντο συναισθημάτων που οδηγεί από το σκοτάδι της αρχής στο πλήρες φως της δημιουργίας.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Alfa Romeo στο http://4c.alfaromeo.com/it. Το παρακολούθησαν περίπου 30.000 χρήστες του Διαδικτύου στις πρώτες δύο ημέρες δημοσίευσής του.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...