Alfa-Romeo-4C-6877

H ανοικτή Spider έκδοση της 4C κοσμεί το περίπτερο της Alfa Romeo στη Γενεύη. Το “preview” όπως ονομάζει η Alfa Romeo το αυτοκίνητο, αποτελεί μία “άσκηση στυλ” για να επιλεχθεί το περιεχόμενο που θα αποτελέσει στις αρχές του 2015 το αυτοκίνητο παραγωγής. Εξωτερικά, όπως είναι αναμενόμενο για ένα cabrio αυτοκίνητο, η οροφή λείπει ενώ το πακέτο που μετατρέπει την coupe 4C σε Spider, συμπληρώνουν τα carbon καλύμματα των roll-bars και το carbon περίγραμμα του παρμπρίζ. Άλλες αλλαγές που γίνονται εμφανείς με γυμνό μάτι περιλαμβάνουν τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα και τις νέου design ζάντες ελαφρού κράματος (18 ιντσών εμπρός και 19 πίσω).

Alfa-Romeo-4C-6869

Το εσωτερικό, όπως και οι διαστάσεις, έχουν μείνει απαράλλαχτα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η cabrio εκδοχή διατηρεί τα επίπεδα downforce της coupe ενώ χάρη στην μελέτη στον τομέα της αεροδυναμικής, καταφέρνει να ελαχιστοποιήσει τον αέρα στην καμπίνα των επιβατών με την οροφή κατεβασμένη. Να αναφέρουμε επίσης πως ενώ δεν γίνεται αναφορά στο ακριβές βάρος της Spider, η φίρμα λέει πως εξακολουθεί να είναι κάτω από 1.000 κιλά.

Alfa-Romeo-4C-6881

Η preview της Alfa Romeo 4C Spider διαθέτει ένα πρωτότυπο σύστημα εξάτμισης δύο σταδίων της Akrapovic, με απολήξεις κατασκευασμένες από τιτάνιο και carbon. Στο πίσω μέρος, ακριβώς όπως και στην coupe, βρίσκεται ο 1750 Turbo Petrol της Alfa Romeo που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη TCT. Μηχανικά λοιπόν, με εξαίρεση το σύστημα εξάτμισης, είναι πανομοιότυπη με την coupe αδερφή της.

[Πηγή: Alfa Romeo]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Avant-premiere της Alfa Romeo 4C Spider στη Γενεύη 2014

– Η ανοιχτή εξέλιξη του super car της Alfa Romeo που έχει κερδίσει όλες τις διακρίσεις, κάνει την επίσημη εμφάνισή της στη Γενεύη
– Η avant-premiere είναι μια άσκηση στιλ, για να επιλεγούν τα στοιχεία που πρέπει να εφαρμοστούν στο αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2015
– Αποκλειστικό λευκό χρώμα τριπλής επίστρωσης με γυαλιστερό φινίρισμα σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας δερμάτινη ταπετσαρία
– Κινητήρας στο κέντρο και πίσω κίνηση σε μία πραγματικά διθέσια αρχιτεκτονική
– Νέο σύστημα εξάτμισης δυο σταδίων με τιτάνιο και απόληξη από ανθρακονήματα
– Νέοι προβολείς
– Νέα ειδικά ελαστικά Pirelli και νέες ζάντες αλουμινίου (18” και 19″)
– Απολαυστική απόδοση από τον 1750 turbo και την αυτόματη μετάδοση Alfa TCT: 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5”

Η avant-premiere της Alfa Romeo 4C Spider, η ανοιχτή έκδοση του πολυβραβευμένου κουπέ που παρουσιάστηκε πέρυσι, θα κάνει την επίσημη πρώτη της στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Χαρακτηρίζεται από ειδικές λεπτομέρειες και καλαίσθητα στοιχεία, ενώ η avant-premiere είναι μία άσκηση στιλ, για να επιλεγούν τα στοιχεία που πρέπει να εφαρμοστούν στο αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2015.

Οι Spider κατελάμβαναν πάντοτε ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Alfa Romeo επειδή είναι η πιο ελεύθερη και μαζί η πιο συναισθηματική έκφραση της οδήγησης και της αυτοκίνησης. Το ίδιο πνεύμα εκφράζεται και στην avant-premiere της Alfa Romeo 4C Spider, την γνήσια εξέλιξη της μακράς ιστορίας της Alfa Romeo στις Spider, που προσφέρει ζωτικότητα, εξαιρετική οδηγική απόλαυση, ξεχωριστό design και δυνατούς κινητήρες.

Εξωτερικό στιλ
Σχεδιασμένη από το Alfa Romeo Style Centre, η avant-premiere του διθέσιου αυτοκινήτου με την πίσω κίνηση και τον κινητήρα στο κέντρο επιβεβαιώνει την υπεροχή της μάρκας στις Spider, μια ιστορία από τις πιο όμορφες στην παγκόσμια ιστορία του αυτοκινήτου.
Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το αυτοκίνητο που επιδεικνύεται στη Γενεύη είναι το αποκλειστικό Glossy White χρώμα με τριπλής επίστρωσης, που χαρίζει βάθος και ομορφιά με τους ιριδισμούς του, ενώ διαμορφώνει το αυτοκίνητο, τονίζοντας τις καμπύλες του. Γνήσια ιταλική κομψότητα προσφέρει και το «δαχτυλίδι» από ανθρακονήματα στο παρμπρίζ το οποίο παίζει διπλό ρόλο, αυτόν της ενίσχυσης της ακαμψίας και αυτόν της βελτίωσης τηςαεροδυναμικής.
Και φυσικά ξεχωρίζουν ευχάριστα οι νέες ζάντες με τα νέα ελαστικά της Pirelli.

Εσωτερικό design
Το design στο εσωτερικό και τα υλικά που επιλέχθηκαν βρίσκονται όλα στην κατεύθυνση της προσφοράς της κορυφαίας οδηγικής απόλαυσης. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία από ανθρακονήματα στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως και χρησιμοποιούνται για να κάνουν την κεντρική κονσόλα άμεσα ορατή, η οποία έχει αφεθεί σε κοινή θέα για να τονίσει την αίσθηση της μοναδικότητας, της τεχνολογικής υπεροχής και του ελαφρού βάρους. Επιπρόσθετα, η δερμάτινη επένδυση και οι γνήσια ιταλικές λεπτομέρειες προσφέρουν μια εξαιρετική αίσθηση στον οδηγό του αυτοκινήτου.

Διαστάσεις και αεροδυναμική
Η avant-premiere της Alfa Romeo 4C Spider έχει μήκος περίπου 4 μέτρα και μεταξόνιο μικρότερο των 2,4 μέτρων. Πρόκειται φυσικά για διαστάσεις γνήσιου σπορ αυτοκινήτου. Και χάρη στη δουλειά των σχεδιαστών το αυτοκίνητο προσφέρει κορυφαία επίπεδα αεροδυναμικής, προσφέροντας υπέροχη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης, χάρη στη μελέτη και την προσοχή στη λεπτομέρεια μειώθηκε στο ελάχιστο η είσοδος του αέρα στο θάλαμο επιβατών όταν η οροφή είναι ανοικτή, δημιουργώντας ένα υπέροχο αίσθημα φιλοξενίας και στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Εξαιρετικές επιδόσεις από το νέο 4κύλινδρο 1750 Turbo και το Alfa TCT
Η μονάδα παραγωγής ισχύος της κουπέ έκδοσης χρησιμοποιείται κι εδώ: είναι ο νέος 4κύλινδρος 1750 Turbo με το καινοτόμο αλουμινένιο μπλοκ – που επιτρέπει να μειωθεί το βάρος κατά 22 κιλά. Ο 1750 Turbo συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Alfa TCT. Οι αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με τα “shift paddles” που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Με αυτό τον εξοπλισμό, η avant-premiere της Alfa Romeo 4C Spider εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και εκπληκτική αίσθηση: 0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Κι όλα αυτά με μια κατανομή βάρους 40% στον εμπρός άξονα και 60% στον πίσω.

Τέλος, όπως όλες οι τελευταίας γενιάς Alfa Romeo, η avant-premiere της Alfa Romeo 4C Spider εξοπλίζεται με τον επιλογέα DNA. Έτσι, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να οδηγεί με κορυφαίο συναίσθημα αυτό το ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Οδική συμπεριφορά
Εκτός απός τις απόλυτες επιδόσεις, το κράτημα και η «οδηγησιμότητα» της Alfa Romeo 4C Spider την καθιστούν μοναδική . Μπορείς να ευχαριστηθείς πλήρως το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες και όχι μόνο με ειδική οδήγηση στις πίστες, χάρη στην αίσθηση και στην ευκολία οδήγησης, που βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα. Ειδική ρύθμιση για τις αναρτήσεις έχει δημιουργηθεί για την ανοιχτή Alfa, που ολοκληρώνεται με σπορ ανάρτηση– ψαλίδια μπροστά και αναβαθμισμένα MacPherson πίσω – με αεριζόμενους δίσκους παντού στο σύστημα φρένων και άμεσο τιμόνι.

  • The ‘convertible’ evolution of Alfa Romeo’s award-winning super car to be revealed in Geneva
  • The preview is an exercise in style to select the contents to be implemented in standard production scheduled for the beginning of 2015
  • Exclusive three-layer shiny white livery combined with top-quality leather upholstery
  • Mid-engined rear-wheel drive configuration and a real two-seater concept
  • Study into a dual-stage central exhaust system with titanium and carbon tailpipe
  • Clamshell headlights
  • New differentiated diameter 18″ and 19″ alloy rims
  • Specific carbon windscreen ring and roll-bar cover
  • Exhilarating performance delivered by the 1750 turbo petrol four cylinder engine and Alfa TCT

 

The preview of the Alfa Romeo 4C Spider, the convertible evolution of the award-winning coupé launched last year, will be debuting at the 84th International Geneva Motor Show. Characterised by special details and distinctive finishes, the preview is an exercise in style aimed at selecting the contents to be implemented in standard production scheduled for the beginning of next year.

 

Spiders have always occupied a prime place in Alfa Romeo’s heritage because they are the freest and most emotion-driven expression of motoring. The same spirit is expressed in the preview of the Alfa Romeo 4C Spider, the natural evolution of Alfa Romeo’s long spider history focused on cars capable of delivering great excitement, outstanding driving satisfaction, striking design and powerful, flexible engines.

 

For this reason, the preview inherits all the distinctive winning characteristics of the Alfa Romeo 4C coupé, the brand’s modern icon which represents the essential sportiness embedded in the ‘Alfa Romeo DNA’: performance, Italian style and technical excellence aimed at maximum driving pleasure in total safety.

Exterior style

Designed by the Alfa Romeo Style Centre, the mid-engined preview with 2 seats and rear-wheel drive confirms the brand’s excellence in this sector as demonstrated by some of its recognisable Spiders, among the most beautiful in the history of the motor world, such as the Giulietta Spider from the 1950s or the mythical Duetto made famous by the film, The Graduate (1967), up to the captivating Alfa Romeo 8C Spider. And now it is the Alfa Romeo 4C Spider’s turn to take to the stand by projecting the technological and emotional values that are part of Alfa Romeo’s heritage into the future.

A particular feature of the preview is the exclusive Three-layer Glossy White livery which, with its depth and iridescence, shapes the car, highlighting the sculpted, finely modelled surfaces.

 

Over this unmistakably elegant Italian ‘attire’ are the specific carbon roll-bar cover and the striking carbon windscreen ring, which combines the concepts of lightness and resistance, in line with Alfa Romeo’s exclusive synthesis of ‘functional beauty’.

 

The search for brand-new stylistic solutions can also be seen in the new clamshell headlights, the distinctive differentiated diameter (18″ at the front and 19″ at the rear) alloy rims and the large Pirelli tyres.

Interior design

The elemental design and essential materials also distinguish the interior, which is all designed and built for maximum driving satisfaction. Specifically, the carbon fibre in the interior immediately stands out, used to make the central cell, which has been left in full view to enhance the sense of uniqueness, of technology and light weight. Additionally, to further enhance the unique quality of the spider version, Alfa Romeo’s designers have chosen a particular leather upholstery that results from the finest tradition of Italian craftsmanship.

 

Dimensions and aerodynamics

The preview of the Alfa Romeo 4C Spider has a length of approximately 4 metres and a wheelbase of less than 2.4 metres: these dimensions on the one hand emphasise the car’s compact attributes while also accentuating its agility on the other. Owing to the designers’ excellent work, the car achieves maximum aerodynamic efficiency levels, maintaining the downforce of the coupé version, which contributes towards achieving increased stability at higher speeds. What’s more, thanks to in-depth aerodynamic study, it was possible to minimise the air turbulence in the passenger compartment with the soft top open, making for an equally pleasant drive even when maintaining high speeds.

A spider with limited extra weight thanks to the high-quality materials already used on the coupé

Thanks to the quality of the ‘4C coupé’ project and its carbon chassis, the 4C Spider too will guarantee a category-leading power/weight ratio with striking performance thanks to a total dry weight of less than 1,000 kg. This is demonstrated by the glass rear window too, which was replaced with a continuation of the bodywork in SMC (Sheet Moulding Compound) which houses the headrests and roll-bars. It must be stressed that low-density SMC, at just 1.5 g/cm³, is significantly lighter than steel (~7.8 g/cm³) and aluminium (~2.7 g/cm³), as well as being more malleable. Also, in contrast to aluminium, it does not deform in minor collisions, and is extremely resistant to chemical and atmospheric agents. It also disperses sound efficiently, increasing acoustic comfort.

Study into a titanium and carbon exhaust system

The preview of the Alfa Romeo 4C Spider adopts a dual-stage central exhaust system concept with titanium and carbon tailpipes by Akrapovic, a company which produces competition exhaust systems for Moto GP, Superbike, Supersport, Motocross and Enduro. Among its most distinctive features is the electrically operated valve with wireless technology. The study into a ‘dual mode’ exhaust is in full Spider spirit, where the pleasure of driving in the open air can be magnified according to the choice of the driver through a dual exhaust set-up: one more restrained, for more relaxing driving, and one more aggressive, for sports driving.

 

Excellent performance with the new ‘4-cylinder’ 1750 Turbo Petrol Alfa TCT

The power unit of the coupé version is confirmed: the new ‘4-cylinder’ 1750 Turbo Petrol which implements an innovative aluminium block permitting a saving of 22 kg and specific intake and exhaust systems which have been optimised to enhance the sports appeal of the car even further. In addition, it boasts cutting-edge technical solutions including direct fuel injection, dual continuous variable valve timing, a turbocharger and a revolutionary scavenging control system that gets rid of any turbo lag.

 

The 1750 Turbo Petrol engine is teamed with the innovative Alfa TCT automatic twin dry clutch transmission, which is a genuine benchmark in its segment due to its limited weight and extreme speed of activation. The gears can also be changed in sequential mode using the “shift paddles” located behind the steering wheel.

 

With this equipment, the preview of the Alfa Romeo 4C Spider ensures even the most expert driver extraordinary performance and sensations which, on a par with the coupé version, remain at the top of the category both in terms of absolute performance and in terms of handling and driving pleasure.

 

Finally, like all the latest-generation Alfa Romeos, the preview of the Alfa Romeo 4C Spider as well is equipped with the DNA selector. This device lets the driver change the car’s temperament to adapt it to the conditions it is subjected to at the moment. In addition to the three settings available up until today – Dynamic, Natural and All-Weather – the device built for the Alfa Romeo Supercar has a fourth mode: ‘Race’, designed to enhance the driving experience on a track even further.

 

Handling

In addition to its absolute performance, the handling of the Alfa Romeo 4C Spider preview makes it one of a kind. You can fully enjoy the car in all situations, and not only during extreme use on the track, thanks to its feel and ease of driving at top levels. A specific suspension set-up was developed for the convertible Alfa Romeo, such as to ensure the same feeling and driving pleasure as the 4C Coupé.

[/learn_more]