Επίσημο: Μικρές αλλαγές στις κατατακτήριες τής Formula 1

Σχετικά άρθρα

FIA F1

Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, η FIA σκεφτόταν να κάνει επιπλέον αλλαγές εν όψει 2014, και αυτές αφορούσαν τις κατατακτήριες δοκιμές. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε επίσημα τις αλλαγές αυτές, οι οποίες είναι ουσιαστικά αυτές που περιμέναμε. Ας τις δούμε καλύτερα μία-μία:

  • Οι οδηγοί που προκρίνονται στο Q3, θα πρέπει να ξεκινούν τον Κυριακάτικο αγώνα με το ίδιο σετ ελαστικών με το οποίο έγραψαν τον ταχύτερο γύρο στο Q2, και όχι στο Q3 όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι. Φυσικά, μιλάμε για στεγνές συνθήκες τόσο στο Q2 όσο και στην εκκίνηση.
  • Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους ένα επιπλέον σετ μαλακής γόμας (της μαλακότερη εκ των δύο που έχει σε κάθε GP η Pirelli). Οι 10 οδηγοί που προκρίνονται στο Q3 μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο στο Q3· οι υπόλοιποι 12 οδηγοί που δεν πέρασαν στο Q3, μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο στον αγώνα.
  • Πλέον, το Q3 θα διαρκεί 12 λεπτά, αντί για 10 λεπτά που ήταν μέχρι πέρυσι, και η διάρκεια του Q1 θα μειωθεί στα 18 λεπτά, από τα 20 λεπτά που ήταν στο παρελθόν. Η διάρκεια του Q2 συνεχίζει να είναι 15 λεπτά.

Υπενθυμίζω πως από φέτος, οι οδηγοί θα έχουν ένα επιπλέον σετ ελαστικών στο 3ήμερο, το οποίο θα πρέπει να επιστρέψει μετά από το FP1. Αυτό γίνεται, για να μην καθυστερούν τα μονοθέσια να γράφουν γύρους, αφού περιμένουν τους οδηγούς-σκούπες, για να καθαριστεί λίγο η πίστα.

[Πηγή: FIA]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr