GP Αυστραλίας 2014 – Τι δεν χρειάζεται να ξέρεις

Σχετικά άρθρα

Formula 1 dinner

Υπάρχουν κάποιες μικρές ειδήσεις οι οποίες δεν γίνεται να τοποθετηθούν σε ξεχωριστά άρθρα, γιατί δεν είναι ουσιαστικά νέα της Formula 1. Είναι μικρές άχρηστες πληροφορίες, οι οποίες κανονικά δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ενδιαφέρουν πολλούς. Είναι σαν το μπαχαρικό που υπάρχει στο φαγητό που λατρεύεις, χωρίς να ξέρεις καν ότι βρίσκεται εκεί. Αυτά τα μπαχαρικά λοιπόν αποφασίσαμε να τα συγκεντρώνουμε πριν από κάθε αγώνα, για όσους δεν θέλουν να χάνουν το παραμικρό.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αυτή τη σειρά άρθρων με είδηση που να αφορά άλλον, εκτός από τον Βασιλιά της F1, τον Bernie Ecclestone. Στην τελευταία του ατάκα, παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Sir Alex Ferguson, λέγοντας πως αν απομακρυνθεί από τον θρόνο του, η Formula 1 μπορεί να πάρει τον κατήφορο σαν την Βρετανική ομάδα ποδοσφαίρου. Μετριόφρων μέχρι το κόκκαλο ο Βρετανός.

Susie Wolff

Σε αντίθεση με τον Bernie, o Sebastian Vettel δεν αποκαλύπτει πολλά στους δημοσιογράφους, που έχουν σκυλιάσει να μάθουν το όνομα της κόρης του. Επιμένουν να τον ρωτούν, σε κάθε συνέντευξη του Γερμανού, για το όνομα της και τα προσωπικά της οικογένειάς του. O Γερμανός φυσικά απορρίπτει κάθε ερώτηση για την προσωπική του ζωή, αλλά αυτή την εβδομάδα τους έδωσε ένα όνομα. Όχι δεν ήταν αυτό της κόρης του, αλλά αυτό του μονοθεσίου του, το οποίο ονόμασε Suzie. Όχι από την Wolff …μάλλον από το τραγούδι του Καρβέλα.

Αντιθέτως ο Fernando Alonso αν έχει κινητό στο χέρι βγάζει φωτογραφίες και αμέσως τις ανεβάζει στο Twitter. Αν δεν έχει, απλά δίνει το κινητό του σε κάποιον άλλο και χαμογελάει. Αυτό φυσικά τον έχει κάνει τον πιο αναγνωρίσιμο οδηγό στον κόσμο, μπροστά από τους Lewis Hamilton και Felipe Massa, αφήνοντας Vettel και Raikkonen στο τέλος της πρώτης 5-άδας.

Alonso Selfie

Ως γνωστόν, οι περισσότεροι οδηγοί της F1 κατοικούν στο Μονακό. Ο Marcus Ericsson της Caterham όμως, προτίμησε να παραμείνει σπίτι του στη Σουηδία, αφού δεν γνωρίζει ακόμα αν θα του φτάνουν τα λεφτά.

Όταν δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει η περιπέτειά σου και δεν έχεις ακόμα μεγάλο εισόδημα, δεν έχει νόημα να μετακομίσεις σε άλλη χώρα.

Λόγια πολύ σοφά από τον νεαρό. Πάρε για παράδειγμα τον Norbert Haug, ο οποίος από την Mercedes θα πάει να καλύψει το πρωτάθλημα DTM για την Γερμανική τηλεόραση, με τους κύριους ανταγωνιστές της Mercedes, τις BMW και Audi να μην είναι και πολύ ευχαριστημένες.

Norbert Haug

Μιας και αναφερθήκαμε στα DTM, ο Paul di Resta ακόμη και τώρα που υπέγραψε με την Mercedes-Benz για το πρωτάθλημα DTM, ελπίζει να ξαναβρεθεί σύντομα σε ένα μονοθέσιο Formula 1:

Η επιθυμία μου είναι να είμαι με κάποιο τρόπο στην Formula 1. Για την ώρα θα παίρνω τον κάθε χρόνο όπως έρχεται και θα κάνω ότι μπορώ για να επιστρέψω. Δεν είμαι τόσο μεγάλος για να τα παρατήσω.

Κακά τα ψέματα, όταν απομακρύνεσαι από την F1 δύσκολα ξαναγυρνάς, εκτός κι αν έχεις ήδη ένα πρωτάθλημα στο τσεπάκι σου (δίπλα στο φλασκί)… ή αν δεν χωράει τίποτα άλλο, γιατί έχεις μέσα 7.

 Kimi Raikkonen

Όσον αφορά το πολυαναμενόμενο GP της Αυστραλίας, η Force India θα έχει νέο σασί, κατά 10kg ελαφρύτερο από αυτό που χρησιμοποίησε στις χειμερινές δοκιμές, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για μονοθέσια βαρέων βαρών στις χειμερινές δοκιμές.

H Red Bull έκανε και νέες δοκιμές στην RB10, στα πλαίσια των κανονισμών των 100km για διαφημιστικούς σκοπούς. Το περίεργο είναι ότι οι δοκιμές έγιναν σε στρατιωτικό διάδρομο απογείωσης, με αποτέλεσμα να απαγορεύονται φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, εκτός φυσικά από  αυτές τις ομάδας. Σύμφωνα με φήμες, μετά το τέλος της κόντρας μονοθεσίου και F/A-18 Hornet (όχι Peugeot 2 Horner), η RB10 συνέχισε να κάνει δοκιμές σε αυτοσχέδια πίστα, ανάμεσα στους διαδρόμους απογείωσης.

BiiFK22CQAEZj-8.jpg large

Η Caterham φαίνεται πως άλλαξε λίγο το χρώμα του ρύγχους της, για να το κάνει λίγο πιο όμορφο (αν γίνεται κάτι τέτοιο), ενώ Ferrari και Mercedes έχουν φτάσει στην Μελβούρνη με διάφορες μπροστινές αεροτομές. Υποθετικά η νέα πτέρυγα της Mercedes, μαζί με τα υπόλοιπα καλούδια της Γερμανικής ομάδας, θα δίνει 2 δέκατα στον γύρο!!!

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως, για την Γερμανική ομάδα, καθώς οι φήμες λένε πως η Mercedes απέτυχε και πάλι στο crash test της FIA για το νέο της ρύγχος. Οι Γερμανοί φαίνεται πως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε παραθυράκι στους κανονισμούς, για να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Αντιθέτως η πιο …large Μεσογειακή ομάδα της Ferrari, ενώ είχε κερδίσει την μάχη για την απουσία προστατευτικού για το turbo της, προσφέρθηκε να τοποθετήσει ένα. Το προστατευτικό αυτό όμως, δεν θα τοποθετηθεί από το πρώτο GP, καθώς χρειάζεται να σχεδιαστεί πρώτα. Με χαλαρούς ρυθμούς.

 ferrari-crew

Τι γίνεται όμως με την αξιοπιστία των μονοθεσίων και το 107%. Σύμφωνα με τον Charlie Whiting, η FIA θα είναι ελαστική στην εφαρμογή του κανόνα του 107%, ενώ αν δεν τερματίσει κανένα μονοθέσιο στην Αυστραλία, τότε θα βγει κόκκινη σημαία που θα σημάνει την λήξη του αγώνα και τα αποτελέσματα θα παρθούν με βάση τον προτελευταίο γύρο του GP. Πόσα μονοθέσια θεωρούν οι οδηγοί ότι θα τερματίσουν; Οι απαντήσεις κυμαίνονται από 12 έως 22 μονοθέσια.

[Πηγές: GMM, Twitter, RepucomAMuS]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...