Έτσι η Koenigsegg κατασκευάζει την One:1 [Photo Gallery]

Σχετικά άρθρα

Koenigsegg One-1 production 32

Η Koenigsegg στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε την One:1, το πρώτο megacar του κόσμου το οποίο είναι ικανό να παράγει 2G στις στροφές και 1 MW ισχύος, ή αν το προτιμάς 1341 άλογα και 1371 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. με τον κόφτη να βρίσκεται στις 8.250 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.360 κιλά και είναι ικανό να παράγει 610 κιλά κάθετης αεροδυναμικής παραγόμενης δύναμης στα 260 χλμ/ώρα (η McLaren P1 παράγει 600 κιλά), ενώ στα 440 χλμ/ώρα, παράγει 830 κιλά. Δύο φορές περισσότερο downforce από την “ταπεινή” Agera R στα 250km/h.

Τι κάνει από επιδόσεις αυτό το αυτοκίνητο το οποίο θα βγει σε μόλις 6 μονάδες σε παραγωγή; Τα απίστευτα! Μπορεί η Koenigsegg να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα τον χρόνο για τα 0-1οο χλμ/ώρα, ούτε την τελική της ταχύτητα, αλλά δηλώνει πως τα 400 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση έρχονται σε περίπου 20 δευτερόλεπτα και το 400-0 γίνεται σε περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Koenigsegg One-1 production 24

Η Koenigsegg δύσκολα θα βρει πίστα για να δοκιμάσει με ασφάλεια την τελική ταχύτητα της One:1. Η μοναδική πίστα που ενδείκνυται για κάτι τέτοιο είναι η Ehra-Lessien η οποία ανήκει στην Volkswagen. Βρίσκεται δίπλα από το εργοστάσιο του Wolfsburg και είναι διάσημη λόγω των ευθειών της μήκους 9 χλμ. Σε αυτές η Bugatti Veyron Super Sport έχει πιάσει και τα 434,2 χλμ/ώρα.

Koenigsegg One-1 production 07

Δεν χρειάζεται να γράψω ούτε γραμμή κειμένου παραπάνω. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους από το πως ο Christian von Koenigsegg και η παρέα του δημιουργούν την One:1, στις ίδιες εγκαταστάσεις όπου κάθε χρόνο αποκτούν ζωή 10 Agera. Αυτό είναι υψηλής τεχνολογίας p0rn!

[Πηγή: Jalopnik | Photo Copyright: GFWilliams]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή είναι η πρώτη Koenigsegg Jesko Absolut

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την ημέρα που η Koenigsegg παρουσίασε την Jesko Absolut στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Praga Bohema

Στα τέλη του 2022, η Praga παρουσίασε το νέο της hypercar, το οποίο ονομάζει Bohema, και σήμερα η τσέχικη εταιρία αναφέρει ότι ξεκίνησε η...
Autoblog.gr