490033926-395111532014

Ο Βρετανός, μαζί με το Felipe Massa, ήταν οι δυο πιο άτυχοι οδηγοί στη Μελβούρνη. Ο Massa είχε στη διάθεσή του, ίσως, το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο, όμως ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Kobayashi με τα φρένα της Caterham, έστειλε τον Ιάπωνα στο πίσω μέρος της Williams και έθεσε τους δυο οδηγούς εκτός αγώνα.

Ακόμα χειρότερη ήταν η εξέλιξη για τον πρωταθλητή του 2008. Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση το Σάββατο και την κατάκτηση της pole position, ο Hamilton είδε τη δύναμη του κινητήρα της W05 να πέφτει κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού. Με την εκκίνηση χάθηκαν δυο θέσεις, από τους Rosberg και Ricciardo, ενώ αργότερα τον πέρασε και ο Magnussen, πριν έρθει η εγκατάλειψη μόλις στον τρίτο γύρο.

Ο Hamilton πλέον ξέρει και αποδεδειγμένα, πως έχει στα χέρια του το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid και πως ο τίτλος τη φετινή χρονιά είναι εφικτός. Για αυτό, δεν έμεινε στα αρνητικά της εγκατάλειψης του, δηλώνοντας μετά τον αγώνα στη Μελβούρνη:

Υπάρχουν τεράστια θετικά. Κερδίσαμε τον αγώνα με μεγάλη διαφορά και η ομάδα βρίσκεται πραγματικά σε ισχυρή θέση.

Το αυτοκίνητο φαίνεται καλό και έχουμε πολλά δεδομένα ώστε να εργαστούν τα παιδιά. Εγώ, προσπάθησα όσο μπορούσα και αυτό που έχω να κάνω, είναι να κοιτάξω τον επόμενο αγώνα.

Με βάση τα όσα προέκυψαν τόσο από τις χειμερινές δοκιμές, όσο και από την Αυστραλία, οι δυο πιλότοι της Mercedes αναμένεται να κοντραριστούν για τον τίτλο των οδηγών. Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς για να προεξοφλήσουμε κάτι τέτοιο και δεν ξέρουμε σε τι βαθμό θα έχουν βελτιωθεί οι ανταγωνιστές της Γερμανικής ομάδας με τη επιστροφή της Formula 1 στην Ευρώπη, όμως οι Hamilton και Rosberg γνωρίζουν τι μονοθέσιο διαθέτουν και η σχέση τους ήδη δοκιμάζεται.

Αν θυμηθούμε και τον περσινό αγώνα στη Μαλαισία, όπου τα team orders του Ross Brawn στέρησαν το βάθρο από το Nico για λογαριασμό του Lewis, οι μάχες τους στο Sepang International Circuit αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον!

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Mercedes AMG Petronas F1 Team]