Button: Οι βαρύτεροι οδηγοί αφυδατώνονται εσκεμμένα

Σχετικά άρθρα

Jenson Button takes a drink in the garage.

Το βάρος είναι ένα από τα ζητήματα που πονοκεφαλιάζει τους οδηγούς και τις ομάδες τής Formula 1. Φέτος, το ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων είναι 691 κιλά (με τον οδηγό, αλλά χωρίς καύσιμα) από τα 642 κιλά που ήταν πέρυσι. Η αύξηση αυτή δικαιολογείται από το μεγαλύτερο βάρος των power units, αλλά οι οδηγοί έπρεπε να κάνουν δίαιτα, καθώς έπρεπε να μεγιστοποιήσουν το ωφέλιμο βάρος για έρμα.

Πρόβλημα, ωστόσο, έχουν οι βαρύτεροι οδηγοί, και στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Jenson Button. Ο οδηγός τής McLaren έχει αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά τώρα λέει πως οι οδηγοί σκόπιμα αφήνουν τον εαυτό τους ν’ αφυδατωθεί, για να μειώσουν όσο γίνεται περισσότερο το βάρος τους.

Είμαι σίγουρος ότι αφυδατώνουν τον εαυτό τους, γιατί αυτό κάνω στη σάουνα ή στο χαμάμ, και δεν τρώμε ή πίνουμε κάτι μέχρι μετά το τέλος των κατατακτήριων. Ήμουν έτοιμος να το κάνω, αλλά είναι ντροπή γι’ αυτούς που πρέπει να το κάνουν. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό.

Ευτυχώς δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το βάρος μου. Στην Αυστραλία, νόμιζα ότι θα έχω πρόβλημα με το βάρος μου, αλλά ήμουν εντάξει. Μπορώ να φάω υδατάνθρακες τώρα, κι νιώθω καλύτερα γι’ αυτό.

Hamilton

Φανερά αδυνατισμένος φέτος είναι και ο Lewis Hamilton, πρώην team-mate τού Button. Ο 29χρονος, αν και δεν έχει πρόβλημα με το βάρος του, συμφωνεί με τα όσα λέει ο οδηγός τής McLaren.

Είναι σκληρό αυτό που κάνει ο κόσμος. Εγώ είμαι καλά, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι για τους βαρύτερους οδηγούς. Μπορείς να είσαι λίγο αφυδατωμένος στις κατατακτήριες. Άκουσα ότι κάποιοι το κάνουν αυτό, εξαντλώντας τον εαυτό τους. Στον αγώνα είναι διαφορετικά και μπορείς να πιεις. Δε θέλουμε οι οδηγοί να είναι ανορεξικοί. Είσαι εντάξει αν δεν είσαι στην επικίνδυνη περιοχή.

[Πηγή: Mirror]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η RB17, το hypercar της Red Bull, θα αποκαλυφθεί στο Goodwood

H Red Bull Advanced Technologies, θυγατρική της αυστριακής εταιρίας, ετοιμάζει ένα επικό hypercar, το οποίο θα ονομαστεί RB17. Η RB17 θα φέρει τη σχεδιαστική...

Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη...