Hamilton: Ο Montezemolo δε μιλούσε για βαρετούς αγώνες όταν κυριαρχούσε η Ferrari

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι ο δρόμος που έχει πάρει η σημερινή Formula 1 δεν αρέσει στον Luca di Montezemolo, ο οποίος την έχει χαρακτηρίσει ακόμα και βαρετή, κάτι που είναι λογικό, καθώς η Red Bull -μέχρι τουλάχιστον το 2013- δεν είχε σε πολλούς αγώνες αντίπαλο, κάτι που δεν άρεσε φυσικά στον Ιταλό, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να πλησιάσει μία ομάδα που μπήκε στη Formula 1 το 2005.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις των οπαδών τού αθλήματος για τους νέους κανονισμούς, όμως η Mercedes δεν έχει κανένα πρόβλημα, και αυτό δεν είναι περίεργο, αφού η W05 είναι μέχρι στιγμής το ταχύτερο μονοθέσιο αγωνιστικό ρυθμό και σε ρυθμό ενός γύρου.

Ο Lewis Hamilton “απαντά” στους ισχυρισμούς τού Προέδρου της Ferrari, υποστηρίζοντας πως δεν έλεγε τίποτα τους βαρετούς αγώνες στην εποχή που ο Michael Schumacher κυριαρχούσε στο άθλημα.

Ο Montezemolo δεν είπε τίποτα όταν ο Michael κέρδισε τα 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Το ίδιο έκανε και η McLaren όταν κέρδιζε τους τίτλους, το ίδιο έκανε και η Red Bull. Κάποιος άλλος πηγαίνει στην κορυφή και λέει κάτι· είναι η φύση τού παιχνιδιού.

Στους δύο πρώτους αγώνες, το θέαμα ήταν φτωχό και φυσικά ο κόσμος ήταν απογοητευμένος από το γεγονός αυτό, αλλά και από τον ήχο των μονοθεσίων, που δεν μπορεί ν’ αλλάξει με τους συγκεκριμένους κανονισμούς. Οι αγώνες είναι διαφορετικοί, με την οικονομία καυσίμου να παίζει σημαντικό ρόλο, και ο Hamilton ξέρει καλά πως η Formula 1 δεν είναι το καλύτερο άθλημα για να δεις πραγματικές μάχες.

Οι καλύτεροι αγώνες για να δει κάποιος είναι τα go-karts, γιατί βλέπεις το φυσικό ταλέντο των οδηγών, αφού όλοι έχουν το ίδιο αυτοκίνητο και τους ίδιους κινητήρες και μπορείς να δεις πολλές προσπεράσεις.

Η Formula 1 είναι διαφορετικό άθλημα: έχει διαφορετική τεχνολογία, διαφορετικό συναγωνισμό, και είμαστε σ’ εποχές που η τεχνολογία είναι το παν, με τη Mercedes να έχει αναπτύξει την καλύτερη τεχνολογία απ’ όλους κι έχει κάνει την καλύτερη δουλειά. Η Red Bull είχε γενικά το καλύτερο μονοθέσιο, αλλά αυτό μπορεί ν’ αλλάξει φέτος.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...