Hamilton: Δεν είμαι φίλος με τον Rosberg

Σχετικά άρθρα

s1_2 (1)

Οι σχέσεις των οδηγών που συμμετάσχουν στην F1 επί το πλείστον δεν είναι και οι καλύτερες καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Το νούμερο 1 κάθε ομάδας θέλει να διατηρήσει την θέση του και ο δεύτερος οδηγός θέλει να πάρει τα ηνία από τον teammate και έτσι ξεκινούν επικές μάχες.

Αυτή εξάλλου είναι και η F1 για τον οδηγό μια ατελείωτη μάχη με το μονοθέσιο του και στη συνέχεια οι μάχες με τους υπόλοιπους οδηγούς.

939528814-81220442014

Ο Nico Rosberg και o Lewis Hamilton γνωρίζονται και ανταγωνίζονται από την εποχή που έτρεχαν στα go-karts, έπειτα και οι δύο πέρασαν στα GP2 όντας και teammates στην ομάδα της ΑRT και κάπου εκεί ο δρόμος τους χωρίστηκε.

Το 2006 ο Nico Rosberg κάνει το ντεμπούτο του στην F1 και ένα χρόνο αργότερα το 2007 το ίδιο και ο Lewis Hamilton, το 2013 δηλαδή εδώ και ένα χρόνο, είναι teammates στην ομάδα της Mercedes AMG.

Φέτος η ομάδα της Mercedes δείχνει να είναι αχτύπητη μέχρι στιγμής και ο Nico Rosberg έχει καταφέρει να κερδίσει μία πρώτη θέση στην Αυστραλία και μία δεύτερη στη Μαλαισία, σε αντίθεση με τον Hamilton που εγκατέλειψε στην Αυστραλία, αλλά κέρδισε στη Μαλαισία.

939528814-41420442014

Σε ερώτηση που έγινε στον Rosberg σχετικά με το κλίμα και τις σχέσεις του με την Mercedes και τον Hamilton, δήλωσε:

Μέχρι στιγμής είναι οι ίδιες. Μπορεί γιατί ακόμα δε σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα, αλλά κάθε αγώνα ξεχωριστά προσπαθώντας για το καλύτερο, είναι γενικά νωρίς ακόμα. Έχουμε ξανάρθει σε αυτήν την κατάσταση στα go-karts, καθώς μαχόμασταν για το πρωτάθλημα και εκεί, είναι ακριβώς το ίδιο. Λίγο περισσότεροι άνθρωποι τριγύρω, περισσότερα media και θεατές, κατά τα άλλα τα ίδια. Καταφέραμε και περάσαμε εκείνες τις στιγμές με σεβασμό και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές αναπόφευκτα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα βρούμε και πάλι.

Lewis-Hamilton-and-Nico-Rosberg-IWC-Ambassadors_1_web

Από την άλλη ο Hamilton είπε:

Είναι απλό, όλοι μιλάνε συνέχεια για μας ότι είμαστε φίλοι και κάτι τέτοια. Ο Nico και εγώ, όπως ο καθένας, μπορεί να μετρήσει τους φίλους του στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Nico απλά δεν είναι σε αυτούς τους πέντε φίλους που έχω και εγώ δεν είμαι στους πέντε φίλους που έχει. Είμαστε συνάδελφοι που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, περισσότερο από τους άλλους οδηγούς και έχουμε μεγάλο σεβασμού μεταξύ μας. Δουλεύουμε στην ίδια ομάδα και έχουμε μια καλή σχέση εργασίας. Αγωνιζόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά, ήμασταν και teammates παλαιότερα, ενώ ήμασταν μαζί και στην κορυφή άλλων πρωταθλημάτων και στο παρελθόν αρκετές φορές, σε go-karts και διάφορα άλλα πρωταθλήματα. Όλα αυτά δεν έχουν αλλάξει τίποτα, όλα παραμένουν περίπου τα ίδια.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...