Dennis: Ο Vettel δεν επιτρέπεται να μιλά έτσι, φοβάται ότι θα χάσει την κυριαρχία του

Σχετικά άρθρα

Ron-Dennis-in-the-McLaren-Technology-Centre-4

Ο Ron Dennis είναι σίγουρα από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στην F1, καθώς βρίσκεται σε αυτήν πολλές δεκαετίες έχοντας κιόλας κατακτήσει και αρκετά πρωταθλήματα ως υπεύθυνος της McLaren.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και τη δήλωση του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastian Vettel, ότι ο ήχος των νέων V6 κινητήρων σε σχέση με τους παλιούς V8 είναι σκ@τα….

Μετά από αυτή την δήλωση η FIA και συγκεκριμένα ο Jean Todt δήλωσε ότι σέβεται την άποψη του Γερμανού πρωταθλητή και ότι θα χαρεί να συζητήσει μαζί του αυτό το μεγάλο θέμα.

Jean-Todt-British-GP-2013_2966248

Κάπου εκεί έρχεται ο Dennis με τον πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα του να δηλώσει:

Το να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής απαιτεί μια αξιοπρεπή προσέγγιση στα πάντα, έτσι πρέπει έχεις τι κατάλληλες εκφράσεις, ακόμη και το συναίσθημα δεν είναι σωστό να εξωτερικεύεται. Το γεγονός είναι απλό, εάν ο ίδιος οδηγούσε μια Mercedes θα ήταν εξαιρετικά ευτυχής και είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα χρησιμοποιούσε λόγια χαράς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχε μια περίοδο κυριαρχίας, και ακριβώς επειδή η κυριαρχία αυτή κλονίζεται από τη Mercedes κανείς δεν του έδωσε την άδεια να έχει τόση ασέβεια προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται σε αυτόν ως παγκόσμιος πρωταθλητής.

17094

Τη σκυτάλη στην διαμάχη αυτή πήρε ο Christian Horner δηλώνοντας:

Δε χειραγωγούμε τους οδηγούς μας για το τι θα λένε στον τύπο, έχουν την ελευθερία του λόγου. Ίσως η επιλογή της συγκεκριμένης λέξης δεν ήταν η ιδανική, αλλά δε νομίζω ότι κάποιος θα διαφωνήσει μαζί του ότι ο ήχος των μονοθεσίων θα μπορούσε να είναι και καλύτερος. Είναι άποψή του και είναι ελεύθερος να την εκφράσει. Αν δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να εκφραστούν, αυτοί απλά θα είχαν καταλήξει να είναι ρομπότ.


[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...