Από το 2016 θα πληρώνεις διόδια στην Autobahn, αν δεν είσαι Γερμανός

Σχετικά άρθρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το ότι θα γινόταν αυτό ήταν δεδομένο, αυτό που δε ξέραμε ήταν το πότε. Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου του 2016, κάθε μη-γερμανός που θα χρησιμοποιεί το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, συνολικού μήκους μεγαλύτερη των 3.750 χλμ, θα αναγκαστεί να πληρώνουν διόδια.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Alexander Dobrindt, με το κόστος για 10 μέρες να ανέρχεται στα 10 ευρώ, για 2 μήνες στα 30 ευρώ, ενώ τέλος το ετήσιο να υπολογίζεται στα 100 ευρώ. Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν διόδια για τη χρήση των αυτοκινητοδρόμων, μιας και το κράτος μαζεύει τα χρήματα για τη συντήρησή τους μέσω της φορολογίας, αλλά εσύ και εγώ που διασχίζουμε τους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας κάπως πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό.

Η ιδέα αυτή είναι μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει η συντηρητική παράταξη της Καγκελαρίου Angela Merkel και των Σοσιαλδημοκρατών, και παρά την έντονη κριτική από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλο αυτά η γερμανική λέσχη αυτοκινήτων ADAC έχει αναφέρει πως το μέτρο δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει το κόστος συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων, γεννώντας ερωτήματα σχετικά με τον πραγματικό λόγο που οι Γερμανοί πολιτικοί θέλουν να το εφαρμόσουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...