Αύριο η απόφαση για την έφεση της Red Bull – Η Mercedes θέλει μεγαλύτερη τιμωρία

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Race

Αύριο αναμένεται να τελειώσει η αγωνία τής Red Bull για το αν ο Daniel Ricciardo θα πάρει πίσω τους 18 βαθμούς από τη δεύτερη θέση στον αγώνα τής Αυστραλίας. Η FIA διαπίστωσε πως η ροή καυσίμου, σύμφωνα με τον δικό της αισθητήρα, ξεπέρασε τα 100 κιλά/ώρα στο μονοθέσιο του Αυστραλού, με τη Red Bull να πιστεύει πως ο δικός της αισθητήρας δεν έδειξε κάτι τέτοιο, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν παραθυράκια στους κανονισμούς για το αν πρέπει μια ομάδα να χρησιμοποιεί δικό της μετρητή.

Σύμφωνα με τη FIA, οι ομάδες δεν μπορούν να επιλέξουν τον μετρητή χωρίς να ενημερώσουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όπως επισημαίνει κι ένας από τους δικηγόρους της:

Μια ομάδα δεν μπορεί να διαλέξει μόνη της. Η ουσία του αθλητισμού είναι ότι πρέπει να υπάρχει συναγωνισμός επί ίσοις όροις και αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν τηρούν όλοι τους ίδιους κανόνες.

Σύμφωνα με το Reuters, η Mercedes ζητά μεγαλύτερη τιμωρία τής αυστριακής ομάδας, προκειμένου να μην έχουμε ξανά το ίδιο φαινόμενο. Ο Ricciardo δεν είναι παρόν στο δικαστήριο, και η RBR υπογραμμίζει πως δεν ήθελαν να εξαπατήσουν τη FIA. O Adrian Newey δηλώνει ξεκάθαρα πως, με τον μετρητή της FIA, δε θα μπορούσαν να κρατήσουν τη δεύτερη θέση, γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Kevin Magnussen πίεσε τον 24χρονο για να κερδίσει ακόμα μία θέση στο βάθρο.

Όπως και να ‘χει, ο Christophe Breillat, Γενικός Γραμματέας του Δικαστηρίου Εφέσεων, λέει πως η απόφαση θα γίνει γνωστή το πολύ μέχρι αύριο και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα