Button: Άπιαστη η Mercedes μέχρι τα μισά τής σεζόν

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton Nico Rosberg

Δίχως αντίπαλο έτρεξε στους πρώτους 3 αγώνες η Mercedes, με τις ομάδες στο δεύτερο group δυναμικότητας να μάχονται για το ποιος θα βρεθεί πίσω από τη γερμανική ομάδα. Δεν είναι μόνο το power unit που κάνει την W05 ένα τρομερά γρήγορο και απλησίαστο μέχρι στιγμής μονοθέσιο: οι τεχνικοί στο Brackley δούλευαν πολύ καιρό πάνω στο φετινό αυτοκίνητο, το οποίο τα πηγαίνει εξαιρετικά και στον αεροδυναμικό τομέα, όπως έχει πει και ο Aldo Costa.

Οι Red Bull, Ferrari και McLaren το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εργαστούν σκληρά για να καταφέρουν να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων τους και να φτάσουν κάποια στιγμή τη Mercedes. Πότε θα είναι αυτή η στιγμή; Σύμφωνα με τον Jenson Button, αυτό θα συμβεί στο δεύτερο μισό τού φετινού πρωταθλήματος, διότι η W05 είναι ταχύτερη με μεγάλη διαφορά και προφανώς οι Γερμανοί θα δουλεύουν το ίδιο σκληρά για να μην επιτρέψουν στους διώκτες τους να τους απειλήσουν τις δύο βαθμολογίες.

Η Mercedes ήταν πολύ μπροστά, αλλά πρέπει επίσης να δείτε ότι η Force India δεν ήταν γρήγορη. Νομίζω ότι, αν είχες μια Red Bull στην τρίτη θέση, δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν όπως έκαναν. Είναι απίστευτα γρήγορες οι Mercedes, αλλά κάποιες φορές μπορείς να έχεις τέτοιες διαφορές (24 δευτερόλεπτα σε 11 γύρους), και αυτό δε νομίζω να σημαίνει ότι ήταν 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από εμάς στον γύρο.

Αυτό συνέβαινε και με τη Red Bull στο παρελθόν: ο Sebastian στη Σιγκαπούρη ήταν 2.5 δευτερόλεπτα στον γύρο ταχύτερος από τον καθένα μας. Κάποιες φορές φαίνεται έτσι· ίσως είχαν αρκετή κάθετη δύναμη και τα ελαστικά σε καλή κατάσταση ενώ οι άλλοι όχι. Έτσι, δε νομίζω ότι είναι εντελώς σωστό. Όμως, θα έλεγα ότι έχουν διαφορά 1 δευτερολέπτου στον γύρο από τους άλλους. Νομίζω ότι, για μεγάλο χρονικό διάστημα, κανένας δε θα καταφέρει να πλησιάσει πολύ τη Mercedes.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος δε χαλαρώνει στιγμή, και ο Πρωταθλητής του 2009 παραδέχεται ότι η απόδοση της W05 θα βελτιώνεται μέσα από αναβαθμίσεις που θα φέρνει η Mercedes στα Grands Prix, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες που την κυνηγούν θα πρέπει να έχουν καλύτερο ρυθμό εξέλιξης στα δικά τους μονοθέσια.

Έχουμε συνεχώς αναβαθμίσεις· κάποιες φορές μεγαλύτερες από τις άλλες φορές, αλλά είναι δύσκολο για τις ομάδες να βρουν ένα δευτερόλεπτο στους επόμενους αγώνες. Και αυτό το εννοώ με τη Mercedes να μη βελτιώνεται καθόλου, αλλά σίγουρα δε θα συμβεί αυτό. Θα είναι δύσκολο και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Κάποιες ομάδες μπορεί να τα καταφέρουν τόσο καλά -μπορεί να το κάνουμε κι εμείς-, ώστε να τους δούμε να μάχονται μπροστά, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ εντυπωσιακό αν κάποια ομάδα το καταφέρει αυτό.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr