Montoya: Το DRS κάνει την F1 λιγότερο απαιτητική [Video]

Σχετικά άρθρα

Montoya-Target-Penske

Ο παλιός οδηγός αγώνων της F1 Juan Pablo Montoya θεωρεί ότι με το DRS οι προσπεράσεις στην F1 δεν έχουν πια την αξία που είχαν στο παρελθόν.

Το σύστημα του DRS ή αλλιώς Drag Reduction System, βοηθά τους οδηγούς να αυξήσουν την τελική τους ταχύτητα για να μπορέσουν να προσπεράσουν το προπορευόμενο μονοθέσιο. Το DRS είναι ουσιαστικά όπως γνωρίζεις το ελεγχόμενα από την FIA ανοιγόμενο πτερύγιο που έχουν όλα τα μονοθεσία στην πίσω αεροτομή τους.

Για να δούμε τι δήλωσε ο Montoya:

Το DRS κάνει καλό στο θέαμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μας δίνει καλύτερο θέαμα γιατί οι οδηγοί κάνουν προσπεράσεις, αλλά νομίζω ότι η προσπέραση είναι μια τέχνη. Τώρα είναι σαν να δίνουμε στον Picasso το Photoshop.

Για να κάνεις την προσπέραση θα έπρεπε να σκεφτείς και να ρισκάρεις πολύ. Τώρα απλά δεν παλεύεις για να το κάνεις αυτό, έρχεσαι στην ευθεία και αν είσαι κοντά και έχεις DRS κάνεις την προσπέραση στον άλλον πριν την επόμενη στροφή.

Το DRS όντως έδωσε αρκετό θέαμα στην F1, αλλά σε αυτό που θα συμφωνήσω με τον Κολομβιανό είναι ότι το προσπέρασμα είναι μία μεγάλη ικανότητα του οδηγού. Στο κάτω μέρος μπορείς να δεις την συνέντευξη του Montoya.

http://youtu.be/XWME2yoAPcg

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr