Video: Ποιο χρώμα επιλέγει κάθε χώρα για τα αυτοκίνητα της και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά

Σχετικά άρθρα

177360

Πιο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου στις Ευρωπαϊκές χώρες; Ποιες χώρες εστιάζουν στην ασφάλεια όταν επιλέγουν τα extras στο αυτοκίνητο τους και ποια χώρα επιλέγει βενζινοκίνητα αυτοκίνητα κατά συντριπτική πλειοψηφία; Αυτά και μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά στο μικρής διάρκειας video που ακολουθεί.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Λευκό Είναι το Νέο Μαύρο, η Ηλιοροφή Αποφεύγεται στις Πιο Ζεστές Ευρωπαϊκές Χώρες, σύμφωνα με Πρόσφατη Έρευνα της Ford για τις Τάσεις των Αγοραστών Αυτοκινήτων Ford

• Το Λευκό ξεπέρασε το Μαύρο ως το δημοφιλέστερο χρώμα για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων. Καφέ και Πορτοκαλί έχουν την ταχύτερα αυξανόμενη δημοτικότητα

• Οι κάτοικοι των πιο ηλιόλουστων Ευρωπαϊκών χωρών είναι από τους πλέον απρόθυμους να παραγγείλουν το νέο τους αυτοκίνητο με ηλιοροφή

• Η βενζίνη είναι το καύσιμο επιλογής στην Ευρώπη και στη Ρωσία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ οι κινητήρες diesel είναι δημοφιλέστεροι στην Τουρκία

• Οκτώ στους 10 αγοραστές επιλέγουν μηχανικά κιβώτια – με το υψηλότερο ποσοστό σε Ιρλανδία και Ολλανδία

• Η έρευνα Ford Car Buying Trends 2014 δίνει μία εικόνα από τις συνήθειες των αγοραστών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, παρουσιάζοντας τις τοπικές τάσεις και τις αναπάντεχες διαφορές από χώρα σε χώρα
ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, 29 Απριλίου, 2014 – Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία προσελκύουν εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο στις ηλιόλουστες παραλίες τους, αλλά μία νέα έρευνα της Ford Motor Company για τις τάσεις των αγοραστών στην Ευρώπη αποκαλύπτει ότι οι κάτοικοι ορισμένων από τις θερμότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου είναι από τους πλέον απρόθυμους να αγοράσουν αυτοκίνητο με ηλιοροφή.

Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα της Ford Car Buying Trends 2014, μιας έρευνας για τις συνήθειες των αγοραστών νέων αυτοκινήτων σε 22 χώρες σε όλη την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τις τάσεις τοπικά και τις διαφορές από χώρα σε χώρα που επιβεβαιώνουν αλλά και ανατρέπουν τις προσδοκίες.

Η έρευνα δείχνει ότι το λευκό ξεπέρασε το μαύρο πέρσι ως το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με ανάλυση 500.000 και πλέον οχημάτων Ford που πουλήθηκαν στην Ευρώπη την περασμένη χρονιά. Ραγδαία αύξηση στις προτιμήσεις των πελατών τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν το καφέ και το πορτοκαλί.

«Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των αγοραστών αυτοκινήτων, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά με το πέρασμα των χρόνων και κάποια αλλάζουν και εξελίσσονται» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Διερευνούμε αυτές τις αλλαγές – και μερικές μας προκαλούν κατάπληξη – ώστε να εξυπηρετούμε καλύτερα τις προτιμήσεις των πελατών μας σε όλη την Ευρώπη.»

Ηλιοροφές χωρίς … ήλιο
Ανάμεσα στα παράδοξα ευρήματα ήταν οι εθνικές προτιμήσεις για τις ηλιοροφές. Οι αγοραστές της Νορβηγίας, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το χιόνι παρά για τη λιακάδα της, ήταν μεταξύ των πιο πρόθυμων να αγοράσουν ένα Ford με ηλιοροφή (15%) λίγο πιο μπροστά από τους Γάλλους (11%) και τους Γερμανούς (10%). Οι οδηγοί των ηλιόλουστων χωρών ήταν από εκείνους που έδειξαν τη μικρότερη διάθεση να παραγγείλουν ηλιοροφή: Ισπανία (5%), Ιταλία (3%) και Ελλάδα (2%).

Οι κάτοικοι της παγερής Νορβηγίας εμφανίστηκαν επίσης οι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα Ford με αυτόματο A/C (80%), περισσότερο από τους Βέλγους (77%) και τους Ολλανδούς (71%). Από τους οδηγούς με τη μεγαλύτερη προτίμηση στο μηχανικό σύστημα κλιματισμού ήταν οι Τούρκοι (96%) και Ισπανοί (92%).

Ουδεμία έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι οι Σκανδιναβοί οδηγοί συγκέντρωσαν το υψηλότερο ποσοστό στην προτίμηση των θερμαινόμενων καθισμάτων, με το 99% των αυτοκινήτων Ford που αγοράζονται σε Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία να διαθέτουν αυτή την τεχνολογία. Θερμαινόμενα καθίσματα ήταν σπάνια σε Τουρκία (1%), Ελλάδα (2%), και Ισπανία (3%).

Οι χώρες με τους περισσότερους αγοραστές που παραγγέλνουν αναπτήρα στο πακέτο καπνιστή είναι: Ελλάδα (73%), Ισπανία (53%) και Ρουμανία (35%).

Χρώματα και σχήματα
Σε όλη την Ευρώπη, τα δημοφιλέστερα χρώματα είναι το λευκό (23%), το μαύρο (20%) και το γκρι (17%) – με το καθένα από αυτά να αποτελεί την κορυφαία επιλογή κάθε χώρας με εξαίρεση την Ιρλανδία, Πολωνία και Ρουμανία όπου επικρατέστερη επιλογή είναι το ασημί – η τέταρτη δημοφιλέστερη απόχρωση στην Ευρώπη (14%).

Οι Τούρκοι αγοραστές είναι μακράν οι μεγαλύτεροι οπαδοί του λευκού, με ποσοστό προτίμησης 55% στα νέα Ford που πωλούνται εκεί.

Οι Βρετανοί αγοραστές αυτοκινήτων – ίσως επηρεασμένοι από τις κόκκινες στολές των Άγγλων στρατιωτών – είναι οι πιο πρόθυμοι στην Ευρώπη να αγοράσουν ένα κόκκινο Ford. Ενώ οι Ρουμάνοι δείχνουν τη μεγαλύτερη τάση στα μπλε Ford. Οι Νορβηγοί, από την άλλη, αγαπούν τα καφέ αυτοκίνητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα (12%).

Τα wagon αποτελούν μία πιο πρακτική επιλογή για τους αγοραστές Mondeo και Focus. Αυτά προσελκύουν περισσότερο οδηγούς από τη Δανία (86%), την Ολλανδία (79%), και τη Γερμανία (78%). Οι πεντάθυρες εκδόσεις των ίδιων μοντέλων έχουν μεγαλύτερη απήχηση σε Ελλάδα (95%), Ισπανία (87%) και Βρετανία (83%).

Στο σύνολο της Ευρώπης, οι μισοί από τους αγοραστές αυτοκινήτων επιλέγουν 5θυρες εκδόσεις, το 35% προτιμά wagon και το υπόλοιπο 4θυρα μοντέλα που είναι πιο δημοφιλή στην Τουρκία, όπου αποτελούν το 84% των πωλήσεων, και ακολουθεί η Ρωσία (44%) και η Ρουμανία (42%).

Ευφυΐα και ασφάλεια
Το Active Park Assist της Ford βοηθά τους οδηγούς στο παράλληλο παρκάρισμα ελέγχοντας το τιμόνι και το σύστημα διεύθυνσης για να κατευθύνει ένα όχημα σε χώρο στάθμευσης, ενώ ο οδηγός πιέζει απλά ένα μπουτόν και ελέγχει το γκάζι και το φρένο.

Οι Γερμανοί παραγγέλνουν αυτή την τεχνολογία στο 63% των νέων αυτοκινήτων, ενώ ακόμα περισσότεροι (74%) επιλέγουν Active City Stop – ένα σύστημα ασφάλειας σχεδιασμένο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα. Οι Ελβετοί (επίσης με 63%), οι Πορτογάλοι (53%) και οι Αυστριακοί (50%) ομοίως επιλέγουν Active Park Assist, ενώ οι Βέλγοι (36%), και οι Ελβετοί (34%) ακολουθούν σαν οπαδοί του Active City Stop.

Τα εκτενή δίκτυα αυτοκινητοδρόμων θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί η Ελβετία (20%), η Ολλανδία (19%) και η Γερμανία (14%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών όπου οι οδηγοί επιλέγουν τεχνολογίες χρήσιμες στα ταξίδια – όπως Blind Spot Information System, Lane Keeping Aid, και Lane Departure Warning της Ford. Γιατί λοιπόν η Νορβηγία, που είναι από τις χώρες με τα μικρότερα δίκτυα αυτοκινητοδρόμων είναι πρώτη στη λίστα με ποσοστό 26%;

Οι Ολλανδοί οδηγοί εμφανώς εκτιμούν τις τεχνολογίες που κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Οι πελάτες εδώ παραγγέλνουν τα περισσότερα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με cruise control (85%), και ακολουθούν η Φινλανδία (78%) και η Νορβηγία (74%). Από τους Ολλανδούς οι οποίοι πέρσι αγόρασαν ένα Kuga SUV, το 94% επέλεξε hands-free πίσω πόρτα, που επιτρέπει την πρόσβαση στο χώρο αποσκευών με μικρή κίνηση του ποδιού.

Αλλαγές στις προτιμήσεις καυσίμου
Σε συντριπτικό ποσοστό 99% οι πελάτες Ford αγόρασαν νέο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα, ενώ κάτω από το 1% επέλεξε μοντέλο με εναλλακτικά καύσιμα. Η βενζίνη είναι το καύσιμο που επιλέγει το 58% των Ευρωπαίων οδηγών.

Σε καμία άλλη χώρα οι βενζινοκινητήρες δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο στη Ρωσία, όπου τα βενζινοκίνητα οχήματα συγκεντρώνουν ποσοστό 97% και ακολουθούν η Τσεχία (80%) και η Φινλανδία (76%). Οι κινητήρες diesel είναι περισσότεροι δημοφιλείς στην Τουρκία (64%), και ακολουθούν η Ιταλία (63%) και η Πορτογαλία (61%).

Οι οδηγοί όλων των Ευρωπαϊκών χωρών εξακολουθούν να προτιμούν το μηχανικό κιβώτιο έναντι του αυτόματου – το 85% επέλεξε αυτοκίνητο με μηχανικό επιλογέα ταχυτήτων. Στην Ολλανδία και την Ιρλανδία το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 96% και στην Ελλάδα και την Πολωνία στο 95%. Ακόμα και στη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή αγορά όπου τα αυτόματα κιβώτια είναι πλέον δημοφιλή (48%), η ζυγαριά εξακολουθεί να γέρνει ελαφρώς προς τα μηχανικά.

«Η Έρευνα Αγοραστών Αυτοκινήτων 2014 δίνει μία εικόνα των ποικίλων προτιμήσεων που η Ford προσπαθεί να ικανοποιήσει στην Ευρώπη, με τους πελάτες να επιθυμούν πορτοκαλί αυτοκίνητο με A/C και κοτσαδόρο στη Νορβηγία ή χρυσαφί στην Τσεχία – όπου το χρώμα ξεπερνά τη μέση δημοτικότητα πάνω από πέντε φορές,» πρόσθεσε ο de Waard. «Είμαστε τυχεροί που με 11.400 διαφορετικές παραλλαγές του Fiesta για παράδειγμα, μπορούμε συνήθως να προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που θέλει.»

 

FordCarBuyingTrends
 

Συμπληρωματικά του Δελτίου Τύπου για την Έρευνα των Τάσεων Αγοραστών Αυτοκινήτων Ford, ακολουθούν κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία καθώς και πίνακες με πρόσθετες λεπτομέρειες.
 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό αυτόματων κιβωτίων – 96%

Το υψηλότερο ποσοστό κόκκινων αυτοκινήτων – 15%

 

ΤΣΕΧΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό κινητήρων 1.0 EcoBoost– 85%

Η χαμηλότερη συνολικά προτίμηση για αυτόματα κιβώτια – 1%

 

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Το υψηλότερο συνολικά ποσοστό θερμαινόμενων καθισμάτων – 99%

 

ΓΑΛΛΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό ηλιοροφών – 11%

Το υψηλότερο ποσοστό Cruisecontrol– 73%

Το υψηλότερο ποσοστό κοτσαδόρων – 30%

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό AutoParkingsystem – 63%

Το υψηλότερο ποσοστό ActiveCityStop – 74%

Το υψηλότερο ποσοστό θερμαινόμενων καθισμάτων– 69%

Το υψηλότερο ποσοστό KugaHands-FreeTailgate– 59%

Το υψηλότερο ποσοστό LaneKeepingAid– 14%

Το υψηλότερο ποσοστό WagonsinBig 6 – 78%

Το υψηλότερο ποσοστό αυτόματων κιβωτίων Powershift – 27%

 

ΕΛΛΑΔΑ

Το υψηλότερο ποσοστό 5-θυρων – 95%

 

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό μηχανικού A/C – 99%

Το υψηλότερο ποσοστό μηχανικών κιβωτίων – 96%

Το υψηλότερο ποσοστό ασημί αυτοκινήτων – 27%

Η χαμηλότερη συνολικά προτίμηση για αυτόματα κιβώτια – 1%

 

ΙΤΑΛΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό γκρι αυτοκινήτων – 41%

Η χαμηλότερη προτίμηση για βενζινοκινητήρες – 27%

Jointη χαμηλότερη προτίμηση για αυτόματα κιβώτια – 1%

 

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό CruiseControl – 85%

Το υψηλότερο ποσοστό KugaHands-freetailgate

Το υψηλότερο ποσοστό LaneKeepingAid – 26%

Η χαμηλότερη προτίμηση για κιβώτια PowerShift– 1%

 

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό ηλιοροφών – 15%

Το υψηλότερο ποσοστό AirCon – 80%

Το υψηλότερο ποσοστό LaneKeepingAids

Το υψηλότερο ποσοστό TowBars – 43%

Το υψηλότερο συνολικά ποσοστό θερμαινόμενων καθισμάτων– 99%

Το υψηλότερο ποσοστό καφέ αυτοκινήτων – 12%

Το υψηλότερο ποσοστό πορτοκαλί αυτοκινήτων – 4%

 

ΠΟΛΩΝΙΑ

Η χαμηλότερη συνολικά προτίμηση για αυτόματα κιβώτια – 1%

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό μαύρων αυτοκινήτων – 34%

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό μπλε αυτοκινήτων – 19%

Το υψηλότερο ποσοστό πράσινων αυτοκινήτων – 4%

 

ΡΩΣΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό αυτόματων κιβωτίων – 45%

Το υψηλότερο ποσοστό βενζινοκινητήρων – 97%

Η χαμηλότερη προτίμηση για μηχανικά κιβώτια – 52%

Η χαμηλότερη προτίμηση για cruisecontrol – 13%

 

ΣΟΥΗΔΙΑ

Το υψηλότερο συνολικά ποσοστό θερμαινόμενων καθισμάτων – 99%

 

ΙΣΠΑΝΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό SmokingPacks– 53%

Το υψηλότερο ποσοστό 5-θυρων– 87%

Το υψηλότερο ποσοστό μηχανικών κιβωτίων – 94%

ΤΟΥΡΚΙΑ

Το υψηλότερο ποσοστό SmokingPacks – 100%

Το υψηλότερο ποσοστό λευκών αυτοκινήτων – 55%

Το υψηλότερο ποσοστό κινητήρων diesel– 64%

Το υψηλότερο ποσοστό 4-θυρων μοντέλων – 84%

Η χαμηλότερη προτίμηση για κινητήρες 1.0 EcoBoost– 5%

Η χαμηλότερη προτίμηση για Wagon – 2%

ands

 

ΘΕΣΗ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ΧΡΩΜΑ WHITE BLACK GREY SILVER BLUE RED BROWN GREEN ORANGE MAGENTA GOLD YELLOW
1 Turkey 55% Portugal 34% Italy 41% Ireland 27% Romania 19% Britain 15% Norway 12% Romania 3% Norway 4% Romania 2% Czech Rep 3% Finland 0.95%
2 Greece 36% Norway 29% France 31% Portugal 25% Czech Rep 14% Sweden 12% Hungary 11% Finland 3% Czech Rep 4% France 2% Finland 3% Denmark 0.89%
3 Switzerland 33% Netherlands 27% Belgium 31% Turkey 25% Netherlands 13% Finland 12% Russia 11% Russia 2% Finland 4% Czech Rep 2% Turkey 2% Czech Rep 0.83%
4 Spain 31% Denmark 27% Netherlands 25% Poland 23% Greece 12% Czech Rep 10% Germany 11% Sweden 2% Sweden 3%

 

Finland 2% Hungary 2% Hungary 0.74%
5 Russia 29% Germany 25% Ireland 21% Denmark 20% Britain 12% Ireland 9% Austria 9%

 

Poland 2% Switzerland

3%

Hungary 2% Poland 1% Germany 0.67%

 

ΗΛΙΟΡΟΦΕΣ

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 NORWAY 15

2 FRANCE 11

3 GERMANY 10

3 SWEDEN 10

5 BELGIUM 8

6 TURKEY 7

7 HUNGARY 7

8 SWITZERLAND 6

9 PORTUGAL 5

9 SPAIN 5

10 AUSTRIA 4

10 BRITAIN 4

10 NETHERLANDS 4

10 ROMANIA 4

11 FINLAND 3

11 ITALY 3

12 DENMARK 2

12 GREECE 2

12 POLAND 2

13 CZECH REPUBLIC 1

13 RUSSIA 1

14 IRELAND 0.4

EURO 22 AVERAGE 6

 

 

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 SWEDEN 99

1 FINLAND99

1 NORWAY 99

4 DENMARK 75

5 AUSTRIA 73

6 GERMANY 69

7 HUNGARY 46

8 SWITZERLAND 44

8 CZECH REP 43

10 RUSSIA 27

10 ROMANIA 27

10 POLAND 27

13 BELGIUM 19

14 IRELAND 17

15 NETHERLANDS 14

16 BRITAIN 10

17 FRANCE 9

18 PORTUGAL 7

19 ITALY 5

20 SPAIN 3

21 GREECE 2

22 TURKEY 1

EURO 22 AVERAGE 34

 

AIR CONDITIONING

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ AUTO MANUAL

1 NORWAY 80 20

2 BELGIUM 77 23

3 NETHERLANDS 71 29

4 HUNGARY 67 33

5 ROMANIA 63 37

6 FRANCE 62 38

7 AUSTRIA 60 40

7 SWEDEN 60 40

9 SWITZERLAND 59 41

10 RUSSIA 57 43

11 GERMANY 54 46

12 POLAND 45 55

13 PORTUGAL 41 59

14 CZECH REPUBLIC 40 60

15 ITALY 39 61

16 GREECE 35 65

17 DENMARK 33 67

18 FINLAND24 76

19 BRITAIN 18 82

20 SPAIN 8 92

21 TURKEY 4 96

22 IRELAND 1 99

EURO 22 AVERAGE 56 44

 

AUTOMATED PARKING SYSTEM

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 GERMANY 63

1 SWITZERLAND 63

3 PORTUGAL 53

4 AUSTRIA 50

5 NORWAY 49

6 HUNGARY 36

7 SPAIN 35

8 BELGIUM 33

9 NETHERLANDS 30

10 FRANCE 29

11 TURKEY 22

12 POLAND 20

13 ITALY 18

13 ROMANIA 18

15 FINLAND17

16 BRITAIN 13

17 CZECH REPUBLIC 12

18 DENMARK 8

19 RUSSIA 5

20 GREECE 4

21 SWEDEN 3

22 IRELAND 2

EURO 22 AVERAGE 28

 

ACTIVE CITY STOP

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 GERMANY 74

2 BELGIUM 36

3 SWITZERLAND 34

4 NETHERLANDS 28

5 NORWAY 26

6 AUSTRIA 11

7 POLAND 7

7 SPAIN 7

9 SWEDEN 6

10 FINLAND5

10 ROMANIA 5

12 DENMARK 4

12 FRANCE 4

14 CZECH REPUBLIC 3

14 HUNGARY 3

14 PORTUGAL 3

17 ITALY 2

18 BRITAIN 1

18 GREECE 1

18 TURKEY 1

21 IRELAND 0.1

22 RUSSIA 0

EURO 22 AVERAGE 7

 

CRUISE CONTROL

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 NETHERLANDS 85

2 FINLAND78

3 NORWAY 74

4 SWITZERLAND 73

4 FRANCE 73

6 SWEDEN 72

7 TURKEY 67

8 HUNGARY 62

9 AUSTRIA 61

10 SPAIN 60

11 BELGIUM 52

11 DENMARK 52

13 PORTUGAL 46

14 GERMANY 44

15 BRITAIN 38

15 ROMANIA 38

17 ITALY 37

18 POLAND 31

19 IRELAND 27

20 CZECH REP 25

21 GREECE 21

22 RUSSIA 13

EURO 22 AVERAGE 48

 

KUGA HANDS-FREE TAILGATE

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 NETHERLANDS 93

2 PORTUGAL 88

3 ROMANIA 72

4 IRELAND 71

5 NORWAY 69

6 AUSTRIA 66

7 CZECH REPUBLIC 65

8 FINLAND64

9 ITALY 61

10 GERMANY 59

11 DENMARK 57

12 BELGIUM 50

12 RUSSIA 50

14 SWITZERLAND 46

15 POLAND 45

16 BRITAIN 42

17 SWEDEN 40

18 FRANCE 35

19 HUNGARY 33

20 TURKEY 31

21 SPAIN 18

22 GREECE 5

 

LANE KEEPING AIDS

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 NORWAY 26

2 SWITZERLAND 20

3 NETHERLANDS 19

4 CZECH REPUBLIC 15

5 GERMANY 14

6 ITALY 8

6 SWEDEN 8

8 AUSTRIA 7

8 BELGIUM 7

8 FINLAND7

8 ROMANIA 7

12 FRANCE 6

13 POLAND 5

14 HUNGARY 4

14 SPAIN 4

16 BRITAIN 2

16 DENMARK 2

16 TURKEY 2

19 PORTUGAL 1

20 GREECE 0.2

20 IRELAND 0.2

22 RUSSIA 0

EURO 22 AVERAGE 4

 

SMOKERS PACK

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 TURKEY 100

2 GREECE 73

3 SPAIN 53

4 ROMANIA 35

5 ITALY 31

6 PORTUGAL 29

7 GERMANY 25

8 FRANCE 13

9 BRITAIN 10

10 NETHERLANDS 4

11 AUSTRIA 2

11 POLAND 2

11 SWEDEN 2

11 SWITZERLAND 2

15 IRELAND 1

16 NORWAY 0.7

17 HUNGARY 0.6

17 RUSSIA 0.6

19 FINLAND0.5

20 BELGIUM 0.4

21 CZECH REPUBLIC 0.3

21 DENMARK 0.3

EURO 22 AVERAGE 15

 

ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΙ

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 NORWAY 43

2 FRANCE 30

3 GERMANY 13

4 SWEDEN 11

5 AUSTRIA 10

5 NETHERLANDS 10

7 BELGIUM 8

8 HUNGARY 5

8 SWITZERLAND 5

10 FINLAND 4

11 CZECH REP 3

12 POLAND 1

13 BRITAIN 0.7

13 ROMANIA 0.7

15 IRELAND 0.4

15 SPAIN 0.4

17 ITALY 0.3

18 GREECE 0.1

19 PORTUGAL 0.04

20 RUSSIA 0.01

21 DENMARK 0

21 TURKEY0

EURO 22 AVERAGE 4

 

ΣΤΥΛΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΟΛΟ WAGON 5-DR 4-DR

AUSTRIA 47 53 0.1

BELGIUM 51 48 1

BRITAIN 17 83 0.001

CZECH REP 52 47 1

DENMARK 86 14 0.08

FINLAND 63 34 3

FRANCE 18 81 1

GERMANY 78 21 1

GREECE 4 95 1

HUNGARY 59 35 6

IRELAND 8 69 23

ITALY 63 36 1

NETHERLANDS 79 20 1

NORWAY 67 33 0.03

POLAND 49 46 5

PORTUGAL 70 29 1

ROMANIA 15 43 42

RUSSIA 17 39 44

SPAIN 12 87 1

SWEDEN 63 37 0

SWITZERLAND 50 50 0

TURKEY 2 14 84

TOTAL: 35 50 15

 

ΜΗΧΑΝΙΚΑΚΙΒΩΤΙΑ

IRELAND 96

NETHERLANDS 96

GREECE 95

POLAND 95

SPAIN 94

ITALY 94

FRANCE 94

CZECH 94

HUNGARY 93

PORTUGAL 90

BRITAIN 88

DENMARK 88

AUSTRIA 87

BELGIUM 83

TURKEY 83

SWEDEN 82

FINLAND 81

SWITZERLAND 74

NORWAY 72

GERMANY 69

RUSSIA 52

 

 

 

 

ΑΥΤΟΜΑΤΑΚΙΒΩΤΙΑ

RUSSIA 45

TURKEY 17

BELGIUM 13

SWITZERLAND 10

BRITAIN 7

FINLAND 5

GERMANY 4

NORWAY 4

GREECE 3

NETHERLANDS 3

SWEDEN 3

AUSTRIA 2

DENMARK 2

FRANCE 2

HUNGARY 2

ROMANIA 2

SPAIN 2

CZECH 1

IRELAND 1

ITALY 1

POLAND 1

 

ΑΥΤΟΜΑΤΑΚΙΒΩΤΙΑ POWERSHIFT

GERMANY 27

NORWAY 24

SWITZERLAND 16

SWEDEN 15

FINLAND 14

AUSTRIA 11

DENMARK 10

PORTUGAL 10

ROMANIA 8

BRITAIN 5

CZECH 5

HUNGARY 5

ITALY 5

BELGIUM 4

FRANCE 4

POLAND 4

IRELAND 3

RUSSIA 3

GREECE 2

SPAIN 2

NETHERLANDS 1

 

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

RUSSIA 97

CZECH REP 80

FINLAND 76

SWITZERLAND 72

DENMARK 68

NETHERLANDS 67

GREECE 64

BRITAIN 63

GERMANY 59

SPAIN 53

POLAND 52

AUSTRIA 50

NORWAY 50

SWEDEN 49

BELGIUM 48

HUNGARY 46

ROMANIA 43

IRELAND 42

FRANCE 41

PORTUGAL 39

TURKEY 36

ITALY 27

EURO 22 Totals58

 

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣDIESEL

TURKEY 64

ITALY 63

PORTUGAL 61

FRANCE 59

IRELAND 58

ROMANIA 57

HUNGARY 54

BELGIUM 53

AUSTRIA 50

NORWAY 50

SWEDEN 49

POLAND 48

SPAIN 46

GERMANY 41

BRITAIN 37

GREECE 36

NETHERLAND 33

DENMARK 32

FINLAND 23

SWITZERLAND 28

CZECH REP 20

RUSSIA 3

EURO 22 Total 41

 

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ 1.0 ECOBOOST

CZECH REP 85

GREECE 67

ROMANIA 57

NORWAY 48

SWEDEN 48

DENMARK 45

SWITZERLAND 44

NETHERLAND 43

FINLAND 42

FRANCE 39

PORTUGAL 38

BELGIUM 34

BRITAIN 34

GERMANY 33

POLAND 29

AUSTRIA 28

HUNGARY 24

SPAIN 24

ITALY 16

IRELAND 8

TURKEY 5

RUSSIA 0

EURO 22 Total 25

[/learn_more]

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Η BYD έλαβε 3,4 δισ, ευρώ από τη κινεζική κυβέρνηση για να κυριαρχήσει στα EV

Η BYD έλαβε τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων κρατικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου να κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...

Γερμανία: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να πιαστούν οι στόχοι για το κλίμα

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα "απειλεί" το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα. Για "ελιγμό"...