Πολύ χρήσιμο το τεστ στο Μπαχρέιν για την Pirelli

Σχετικά άρθρα

Pirelli Tyres

Η Formula 1 έχει αποκτήσει ένα διαφορετικό πρόσωπο από τη φετινή χρονιά, με τα μονοθέσια να έχουν πολλές και μεγάλες αλλαγές, με την κυριότερη να είναι η εισαγωγή των turbo V6 κινητήρων, μαζί με το πολύ πιο αποδοτικό σε σχέση με πέρυσι σύστημα ανάκτησης ενέργειας (το ξέρουμε και ως ERS). Τα νέα power units παράγουν πολύ περισσότερη ροπή, κάτι που σημαίνει ότι τα ελαστικά έπρεπε να προσαρμοστούν στις αλλαγές αυτές. Η Pirelli τα έχει καταφέρει καλά, και μάλιστα πέτυχε έναν από τους στόχους της: τη μείωση των εκνευριστικών marbles που υπήρχαν στην πίστα πέραν της αγωνιστικής γραμμής.

Κάτι που βλέπουμε ξανά φέτος είναι οι δοκιμές εντός τής σεζόν, με το πρώτο από τα 4 τεστ δύο (1, 2) ημερών να διεξάγεται μετά από το Grand Prix στο Μπαχρέιν, φυσικά στην ίδια πίστα. Στο πρώτο αυτό τεστ, οι Mercedes, Williams και Caterham ήταν υποχρεωμένες να κάνουν τη μία από τις δύο ημέρες δοκιμές για την Pirelli (η κάθε ομάδα θα πρέπει ν’ αφιερώσει 1 από τις συνολικά ημέρες δοκιμών στους Ιταλούς), η οποία εργάζεται ήδη πάνω στα ελαστικά για το 2015, και ο Αγωνιστικός Διευθυντής τής εταιρείας, Paul Hembery, λέει πως οι πρώτες δοκιμές ήταν μια μεγάλη βοήθεια.

Το να μπορείς να πας από έναν αγώνα σε δοκιμές και να προσπαθείς να βρεις διάφορες λύσεις με τα τωρινά μονοθέσια, είναι ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με τις δοκιμές που κάναμε με παλαιότερα μονοθέσια. Είναι πολύ μεγάλη βοήθεια να μπορείς να ελέγξεις κάποιες παραμέτρους σ’ ένα τωρινό μονοθέσιο. Μαθαίνουμε για την επόμενη χρονιά κι έχουμε λίγο τον νου μας στην κατάργηση των ηλεκτρικών κουβερτών και πρέπει να γράψουμε μια αναφορά στη FIA γι’ αυτό. Κοιτάζουμε το προφίλ και τη δομή.

Αν τα μονοθέσια είναι τόσο γρήγορα όσο νομίζουμε του χρόνου, τότε ίσως υπάρξουν κάποια πράγματα που θέλουμε ν’ αλλάξουμε στην επιφάνεια επαφής, για να μειωθεί η συγκέντρωση στο κέντρο. Επίσης, δουλεύουμε ξανά πάνω στη μείωση των marbles, καθώς τα τωρινά ελαστικά είναι μια προσωρινή λύση.

Κι ενώ το περισσότερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα slicks ελαστικά, η Pirelli πρέπει να κάνει δοκιμές και στα ελαστικά για βροχή, με στόχο φυσικά να τα βελτιώνει. Ωστόσο, η ιταλική εταιρεία δεν είναι ικανοποιημένη με το πώς γίνονται οι δοκιμές αυτές, και δεν έκανε τη δουλειά που θα ήθελε στη Χερέθ, εκεί που η πίστα βράχηκε με τεχνητό τρόπο για το σκοπό αυτό για μία ημέρα.

Αν το κάνουμε, πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά στα ελαστικά για βροχή. Δεν ξέρουμε πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε, διότι η δουλειά που γίνεται στον προσομοιωτή είναι λίγη και πρέπει να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα στην υγρή πίστα. Έχουμε κάνει ένα καλό βήμα στο φετινό βρεγμένο ελαστικό, αλλά, αν πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο, πρέπει να πούμε στις ομάδες ότι πρέπει να κάνουμε με κάποιον τρόπο κι άλλες δοκιμές.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα