Ο Αρχιμηχανικός της GM παραιτείται την ώρα που οι συζητήσεις μεταξύ εταιρίας και θυμάτων ξεκινούν

Σχετικά άρθρα

Jim-Federico

Η διαδικασία των συζητήσεων μεταξύ General Motors και ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν επηρεαστεί από την ανάκληση του κατασκευαστή για την μίζα κάποιων αυτοκινήτων, έχουν ξεκινήσει. Ο δικηγόρος της GM, Kenneth Feinberg, συναντήθηκε με τον Robert Hilliard, τον δικηγόρο που εκπροσωπεί περίπου 300 άτομα και οικογένειες θυμάτων (εντός ή εκτός εισαγωγικών), στο γραφείο του πρώτου. Με εξαίρεση τη δήλωση του Hilliard ότι ο Feinberg “προσπάθησε να με πείσει πως θα κάνουν το σωστό”, δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση. Ωστόσο η δήλωση αυτή, δείχνει πως ο Hilliard πιστεύει πως η GM θα αναλάβει την υπευθυνότητα για τα ατυχήματα που προκλήθηκαν από την ελαττωματική μίζα και προκάλεσαν τραυματισμούς ή θανάτους, ασχέτως με το πότε έγιναν αυτά τα ατυχήματα (πριν ή μετά το 2009).

Εν τω μεταξύ, ο Jim Federico, Global Engineering Chief της General Motors, παραιτήθηκε από τη θέση του σε ηλικία 56 ετών. Η παραίτηση του Federico, ανακοινώθηκε μέσω ενός e-mail που διέρρευσε στον τύπο. Ο υψηλόβαθμος μηχανικός, ηγήθηκε της εξέλιξης αρκετών best sellers του κατασκευαστή, μεταξύ των οποίων τα: Opel Insignia/Buick Regal, Chevrolet Malibu, Chevrolet Cruze, Chevrolet Sonic, Opel Mokka, Chevrolet Sparxx κ.ά. Όμως, παρά το σημαντικό έργο που παρήγαγε κατά τη θητεία του στην GM, η παραίτηση του σημαδεύεται από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της ανάκλησης.

Τέλος, σε μία είδηση σχετική με την GM και πιο ειδικά με την CEO της, Mary Barra, ο Warren Buffett, ένας από τους πλουσιότερους και πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, επήνεσε τους χειρισμούς της Barra στο θέμα της ανάκλησης. Για την ακρίβεια, είπε πως η Barra βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά όχι επειδή έφερε τον εαυτό της σε αυτή την δύσκολη θέση. Μάλιστα, ο Buffett λέγεται πως αποκάλεσε την CEO “δυναμίτη” και πως είπε σε δημοσιογράφους πως  (η GM) “δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο στέλεχος”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...