Massa: Η Mercedes θα παραμείνει καλύτερη όλο το 2014

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Ισπανικό Grand Prix που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον, γιατί οι ομάδες θα έχουν μαζί τους σημαντικές αναβαθμίσεις για τα μονοθέσιά τους· δεύτερον, γιατί το Circuit de Barcelona-Catalunya είναι ένα καλό benchmark για τη συνολική απόδοση των μονοθεσίων και θα πάρουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων.

Με τις αναβαθμίσεις αυτές, ίσως η διαφορά τής Mercedes με τις επόμενες ομάδες να μειωθεί, ωστόσο ο Felipe Massa πιστεύει ότι κανένας δε θα καταφέρει να φτάσει τη γερμανική ομάδα· όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά μέχρι το τέλος τής σεζόν! Γιατί, όμως, το πιστεύει αυτό; Διότι η μεγάλη διαφορά δύσκολα μπορεί να καλυφθεί, ενώ η βελτίωση είναι το βασικότερο μέλημα και για τη Mercedes.

Δε νομίζω ότι θα τους φτάσουν. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, συνήθως από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα, υπάρχει βελτίωση κατά 1.5 δευτερόλεπτο στον γύρο, και σε μια τέτοια χρονιά, μπορεί να έχουμε μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Αν οι άλλοι, βρουν 1.5 δευτερόλεπτο, δε θα είναι αρκετό για να πιάσουν τη Mercedes, επειδή κι αυτοί βελτιώνονται. Ακόμα κι αν η Mercedes βελτιωθεί κατά μισό δευτερόλεπτο, θα έχουν ακόμα το μονοθέσιο για να κερδίσουν στον τελευταίο αγώνα.

Felipe Massa

Φυσικά, και η Williams θα έχει μαζί της νέα εξαρτήματα στη Βαρκελώνη, ωστόσο ο πρώην οδηγός τής Ferrari δεν πιστεύει ότι θα υπάρχει δραματική αλλαγή στην FW36.

Έχουμε μερικά νέα μέρη στο μονοθέσιο. Δεν είναι κάτι που θ’ αλλάξει εντελώς το αυτοκίνητο, αλλά είναι σημαντικό για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο. Ελπίζω να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αλλά θα τον κάνουν και οι άλλες ομάδες. Κάποιες φορές, είναι δύσκολο να πω ότι θα βελτιώσουμε το αυτοκίνητό μας, καθώς δεν το βλέπουμε στην πίστα, όμως είναι επειδή έχουν όλοι αναβαθμίσεις. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και δουλεύουμε γι’ αυτό.

Πέρυσι, δε θυμάμαι έναν αγώνα που να φέραμε νέο εξάρτημα και να δούλεψε. Και είχαμε πολλά εξαρτήματα που στους περισσότερους αγώνες ποτέ δε λειτούργησαν και τ’ αφαιρούσαμε το απόγευμα της Παρασκευής.

Εν αντιθέσει με πέρυσι, φέτος ο 33χρονος είναι σίγουρος πως οι αναβαθμίσεις που έρχονται από το Grove δουλεύουν σχεδόν στο 100%.

Η δουλειά που έχουμε κάνει στη Williams με τα νέα εξαρτήματα, το μόνο πράγμα που δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ήταν η μεγαλύτερη πτέρυγα που δεν δούλεψε στον πρώτο αγώνα. Συνεχίσουμε να προσπαθούμε να τη χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι το μοναδικό· όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στο μονοθέσιο. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα νέα τμήματα εδώ θα δουλέψουν, όπως και αυτά για τον επόμενο και σε κάθε αγώνα θα πρέπει να λειτουργούν.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...