181560

Από τη στιγμή που σε αυτή την ιστορία υπήρξαν νεκροί, η General Motors όφειλε να είναι πολύ πιο σοβαρή στον χειρισμό της κατάστασης και αυτό το video που εμφανίστηκε στο επίσημο κανάλι της εταιρίας στο Youtube, δεν το λες σοβαρό.

Στο video που θα δεις, ο Αντιπρόεδρος Global Safety του κατασκευαστή, Jeff Boyer, μας λέει πώς η GM, έπειτα από δεκάδες δοκιμές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μίζες στα οχήματα που ανακαλούνται είναι ασφαλείς και ότι το κλειδί δεν θα γυρίσει μόνο του στην “Accessory” θέση, σβήνοντας τον κινητήρα και απενεργοποιώντας τους αερόσακους αρκεί το κλειδί που χρησιμοποιείται να είναι αυτό της GM με την μικρή τρύπα και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μπρελόκ… Τότε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Αυτό το γνωρίζαμε αγαπητή GM αρκετό καιρό πριν το video. Εσύ μας το είπες. Εσύ συμβούλευσες τα συνεργεία και τις εκθέσεις σου μέσω ενός service bulletin με αυτή την λύση όταν ξεκίνησε η όλη υπόθεση. Οπότε ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτού του video;

Απλό. Το video αυτό είναι περισσότερο απάντηση σε κάποιους Γερουσιαστές των Η.Π.Α. που ισχυρίζονται πως τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στην ανάκληση πρέπει να παραμείνουν ακινητοποιημένα μέχρι να αλλαχθεί η μίζα και όχι υπηρεσία στους πελάτες της GM. Όπως και να έχει, το Υπουργείο Μεταφορών των Η.Π.Α. έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος για τα οχήματα να ακινητοποιηθούν ενώ η NHTSA, δήλωσε πως “είναι ικανοποιημένη” από την προσωρινή λύση.