Η McLaren συνεχίζει να πιστεύει ότι θα γίνει ξανά ανταγωνιστική

Σχετικά άρθρα

Sporting Director Eric Boullier.

Η μετριότητα συνεχίζει να ταλανίζει την ομάδα τής McLaren και μετά το τέλος τού 5ου φετινού αγώνα. Ήταν ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας με μηδενική βαθμολογική συγκομιδή, κάτι που την έριξε στην 6η θέση τής βαθμολογίας, με τη Williams να είναι πλέον από πάνω. Πριν ξεκινήσει το Ισπανικό Grand Prix, ο Αγωνιστικός Διευθυντής τής McLaren, Eric Boullier, ήταν βέβαιος πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στη Βαρκελώνη, αλλά η τελική κατάταξη του αγώνα έχει διαφορετική γνώμη.

Μπορεί η απόδοση της MP4-29 να ήταν πιο δυνατή το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως η ανταγωνιστικότητά της ήταν σχεδόν ίδια με το Κινεζικό Grand Prix. Παρ’ όλα αυτά, ο Boullier συνεχίζει να πιστεύει ότι η ομάδα τού Woking θα μπορέσει και πάλι να παλέψει για τις πιο μπροστά θέσεις.

Οι κατατακτήριες μας έδειξαν ότι έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα όσον αφορά την απόδοση. Γνωρίζουμε ότι το ταξίδι σε πλήρη ανταγωνιστικότητα δε θα είναι σύντομο, αλλά ήδη είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Jenson Button on track.

Το ίδιο πιστεύει και ο Jenson Button, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα στην 11η θέση, μία μπροστά από τον Kevin Magnussen, και φυσικά παραδέχεται ότι η πίεση είναι αυξημένη στο εργοστάσιο, κάτι που μεταφράζεται σε ανάγκη για σκληρή δουλειά.

Απλά κάνεις την καλύτερη δουλειά που μπορείς με το αυτοκίνητο, μαθαίνεις κάτι, και μάθαμε πολλά από τον αγώνα. Νιώθω ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά ο πρώτος γύρος έκανε τη διαφορά, διότι δεν μπορούσαμε να φέρουμε τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία, το οποίο μας κόστισε, γιατί είναι δύσκολο να προσπεράσεις σ’ αυτή την πίστα.

Το μονοθέσιο είχε καλύτερη αίσθηση στον αγώνα, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό, έτσι ακόμα έχουμε πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Απλώς είναι όλα εναντίον μας.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyrights: LAT Photographic/McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Μαϊάμι 2024, FP1: Ταχύτερες οι Red Bull, ο Verstappen στην κορυφή

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου, καθώς στο GP του Μαϊάμι θα έχουμε τον δεύτερο συνεχόμενο...