Σίγουρη η McLaren για εμφανή βελτίωση στη Βαρκελώνη

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on track.

Τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η McLaren στον τελευταίο αγώνα, στην Κίνα, με μηδενική βαθμολογική συγκομιδή, όπως είχε συμβεί και στο Μπαχρέιν, μόνο που εκεί είχε διπλή εγκατάλειψη. Έτσι, είναι λογικό μετά από μια τόσο κακή εμφάνιση θα θέλουν άμεση βελτίωση, για να καταφέρουν να κερδίσουν αρκετούς βαθμούς.

Η MP4-29 θα έχει νέα εξαρτήματα αύριο, στην έναρξη του Ισπανικού Grand Prix, με τους Βρετανούς να δηλώνουν, μέσω του Αγωνιστικού Διευθυντή, Eric Boullier, σίγουροι πως θα δουν βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα, όχι απλά καλύτερη απόδοση.

Είναι 100% σίγουρο. Στην πίστα, βλέπουμε ένα πράγμα. Στο εργοστάσιο μπορούμε να δούμε τι θα συμβεί στους επόμενους 3 ή 4 αγώνες. Ξέρω τι συμβαίνει, ότι έχουμε πολύ καλό ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό που έχουμε πάρει στις τελευταίες εβδομάδες είναι καλό, πολύ καλό. Αν και δε θα φανούν όλα τα βήματα στη Βαρκελώνη, θα είναι μια φρέσκια ώθηση κι ένα πνεύμα σε όλο τον οργανισμό.

Racing Director Eric Boullier in the garage.

Το μεγάλο πρόβλημα για το βρετανικό μονοθέσιο είναι ότι υπάρχει σοβαρή υστέρηση στην κάθετη δύναμη. Αυτό βελτιώνεται μέσα μέσα από τις αναβαθμίσεις, και ο Γάλλος τονίζει πως οι τεχνικοί στο Woking ξέρουν πώς θ’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Έχουμε έλλειψη κάθετης δύναμης, το γνωρίζουμε αυτό, και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη φθορά των ελαστικών. Ξέρουμε που πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τα θέματα στο μονοθέσιό μας, και δουλεύουμε γι’ αυτά. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι το εύρος της απόδοσης του μονοθεσίου εξαρτάται από τον καιρό: αν έχει πολύ ζέστη ή πολύ κρύο, είμαστε εκτός. Αυτό σχετίζεται με την έλλειψη κάθετης δύναμης και δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα ελαστικά τόσο εύκολα όσο η Mercedes και η Red Bull.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: LAT Photographic/McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr