Δε σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Formula 1 ο Button

Σχετικά άρθρα

Jenson Button in the garage.

Όντας ο δεύτερος γηραιότερος οδηγός (πίσω από τον Kimi Raikkonen) στο grid -και ο πιο έμπειρος-, ο Jenson Button δεν έχει πολλά χρόνια μέχρι να σταματήσει ν’ αγωνίζεται για λογαριασμό τής Formula 1. Ο Πρωταθλητής τού 2009 θα είναι 35 χρονών στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος, και το τωρινό του συμβόλαιο λήγει στο τέλος τού 2014, έτσι παραμένει άγνωστο αν ο Βρετανός θα παραμείνει στο Woking για το 2015 ή αν επιλέξει άλλη ομάδα για τη συνέχεια, αν αυτή υπάρξει.

Από την πλευρά του, ο 34χρονος ξεκαθαρίζει πως δε σκέφτεται να εγκαταλείψει το άθλημα, αλλά και ότι δε θέλει να διακόψει τη συνεργασία του με τη McLaren, για την οποία αγωνίζεται από το 2010.

Σίγουρα θέλω να είμαι στη Formula 1. Αυτό το είδος της σεζόν δε σε κάνει να θέλεις να εγκαταλείψεις. Αν θέλεις να εγκαταλείψεις, θέλεις να το κάνεις όταν είσαι ψηλά και, αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, τότε συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι για να φτάσεις ψηλά.

Το πρόβλημα μετά είναι ότι, όταν το κάνεις, δε θέλεις να σταματήσεις ν’ αγωνίζεσαι, έτσι μπορείς να τρέχεις για πολλά χρόνια. Αλλά, όχι, δε νιώθω ότι θέλω να εγκαταλείψω στο τέλος τής σεζόν. Είμαι χαρούμενος για το μέλλον μου και πιστεύω ότι θα είναι αρκετά συναρπαστικό.

Jenson Button on track.

Θεωρητικά, ο “Jens” συνεχίζει να βρίσκεται στη Formula 1 για να διπλασιάσει τους παγκόσμιους τίτλους του, αν και προσωπικά πιστεύω ότι, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχει με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο, όπως το 2009. Όπως και να ‘χει, ο ίδιος θέλει να συνεχίζει να μάχεται για νίκες, τονίζοντας ότι η ανταγωνιστικότητα της MP4-29 στο τέλος τής σεζόν θα παίξει σημαντικό ρόλο για το μέλλον του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να είναι σ’ ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, που σου δίνει εμπιστοσύνη σαν οδηγό. Ελπίζω ότι είναι εδώ. Είναι μια δύσκολη απόφαση για έναν οδηγό στη θέση μου, με τόση εμπειρία και τόσα πολλά να δώσω. Είμαι στο σημείο τής καριέρας μου που μου μένουν μόνο λίγα χρόνια στη Formula 1 και θέλω να βρεθώ στη θέση να κερδίζω αγώνες ή να φτάνω κοντά στη νίκη. Θα ήθελα να πιστέψω ότι θα είμαι εδώ και η ομάδα θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική μέχρι το τέλος τής σεζόν, που θα είναι ένας καλός λόγος για να παραμείνω εδώ.

Jenson Button in his cockpit.

Το 2015, οι κανονισμοί δε θα έχουν μεγάλες αλλαγές, συνεπώς οι ομάδες μπορούν να εξελίσσουν τα φετινά του μονοθέσια γι’ αρκετό καιρό. Επίσης, η ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων στο τέλος τής χρονιάς μπορεί να προϊδεάσει ό,τι θα δούμε στις αρχές του 2015, έτσι ο ρυθμός βελτίωσης θα πρέπει να είναι μεγάλος.

Πρέπει να είμαστε γρήγοροι προς το τέλος τού έτους, αν θέλουμε να είμαστε γρήγοροι την επόμενη χρονιά, επειδή δεν υπάρχουν αλλαγές στους κανονισμούς. Επομένως, θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν πρόκειται να βρεις ξαφνικά δύο δευτερόλεπτα τον χειμώνα.

Ξέρω ότι ο Ron έχει πει ότι θέλει να κερδίσουμε αγώνες φέτος, αλλά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ξέρω ότι το λέει επειδή θέλει να είμαστε ταχύτεροι αυτή τη χρονιά, αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να είμαστε γρήγοροι του χρόνου. Γι’ αυτό υπάρχει μια μεγάλη ώθηση, και δε θέλουμε να τα παρατήσουμε, εκτός κι αν η Mercedes έχει διαφορά 300 βαθμών!

ΠηγήDaily Mail

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα