Δυσάρεστα νέα για τον Maldonado: Ίσως η Βενεζουέλα σταματήσει την τεράστια χορηγία!

Σχετικά άρθρα

Pastor Maldonado

Ο Pastor Maldonado αποτελεί τον πιο επικίνδυνο οδηγό εντός πίστας και ο βασικότερος λόγος που παραμένει στη Formula 1 είναι τα περίπου €40.000.000 που έχει σαν ετήσια χορηγία από την κρατική εταιρεία πετρελαίων και φυσικού αερίου PDVSA. Αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριο επιλογής και για τους ανθρώπους της Lotus, οι οποίοι ξέρουν καλά ότι ουσιαστικά αγωνίζονται μ’ έναν οδηγό φέτος, τον Romain Grosjean.

Μάλλον, όμως, τα πράγματα για τον Βενεζουελάνο δυσκολεύουν. Ο Maldonado έχει (ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσω παρελθοντικό χρόνο) τη στήριξη τής χώρας του, ενώ τον στήριζε και προσωπικά ο Hugo Chavez, ο οποίος πέθανε στις 5 Μαρτίου τού 2013. Η Βενεζουέλα περνά δύσκολα, με τις μεγάλες πολιτικές αναταραχές να χαρακτηρίζουν την κατάσταση στη χώρα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρθούν κάποια μέτρα, ένα εκ των οποίων είναι ότι δε θα υπάρχουν χρήματα που προορίζονται για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως λέει ο ίδιος ο Υπουργός Αθλητισμού, Antonio Alvarez.

Ξέρω ότι θα κερδίσω πολλούς εχθρούς, αλλά δε θα υπάρξει ούτε ένα δολάριο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο αθλητισμός τής χώρας έχει άλλες προτεραιότητες και θα ήταν να χρησιμοποιούμε κρατικούς πόρους που δε συνάδουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Όπως είδες, δεν υπάρχει αναφορά στην PDVSA, αλλά μπορούμε να τη δούμε να κρύβεται πίσω από τα λόγια τού Alvarez, διότι μιλά γενικά για μηχανοκίνητο αθλητισμό, και η τεράστια χορηγία που πηγαίνει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι σημαντικά χρήματα για τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς σίγουροι για το αν ο Maldonado δεν θα έχει στο μέλλον την PDVSA να του ανοίγει πολλές πόρτες και θα πρέπει ν’ αναμένουμε εξελίξεις στο θέμα.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: LAT Photographic/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...