8 Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες σχηματίζουν συμμαχία για την εξέλιξη κινητήρων

Σχετικά άρθρα

AR-140519876.jpg&MaxW=622&cci_ts=20140519090314

Οχτώ Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων (Toyota, Nissan, Honda, Mazda, Mitsubishi, Daihatsu, Suzuki και Fuji Heavy Indrustries) και ένα ινστιτούτο έρευνας ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το Research Association of Automotive Internal Combustion Engines (AICE) σε μία προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης της οικονομίας καυσίμου των αυτοκινήτων και την μείωση των εκπομπών ρύπων.

Τα μέλη της AICE θα δουλέψουν μαζί για την διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας  για τους σκοπούς που αναφέρθηκαν. Στόχος τους; Μία βελτίωση της τάξης του 30% στην θερμική απόδοση των παραδοσιακών μηχανών εσωτερικής καύσης βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2020. Εκτός από αυτόν τον στόχο που είναι γενικός, η έρευνα για τους diesel κινητήρες θα στοχεύσει στην πλήρη εξάλειψη των σωματιδίων και των εκπομπών οξειδίου του αζώτου μέσω καλύτερων φίλτρων και συστημάτων ανακύκλωσης καυσαερίων ενώ όσον αφορά στους βενζινοκινητήρες η έρευνα θα επικεντρωθεί στην βελτίωση της καύσης του μίγματος και στην καλύτερη ανάφλεξη με ταυτόχρονη μείωση της προανάφλεξης. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όταν αυτά προκύπτουν φυσικά, θα είναι διαθέσιμα στα μέλη της AICE για ενσωμάτωση στην δική τους τεχνολογία.

Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα βοηθήσει τους 8 αυτούς κατασκευαστές, συνεισφέροντας τα μισά χρήματα (10 εκατομμύρια δολάρια) ενώ τα υπόλοιπα, θα τα βάλουν προφανώς οι που απαρτίζουν την AICE. Πρόεδρος της AICE, είναι ο Keiji Ohtsu της Honda. Κίνηση ματ από τους Ιάπωνες που αφενός δείχνουν πως ενώ εξελίσσουν ηλεκτρικά και υβριδικά powertrains, κάνουν σαφές πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης παραμένουν το μεσοπρόθεσμο μέλλον της αυτοκίνησης.

 

ΠηγήAICE

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...