188188

Ένα μουλάρι της BMW M2 γυρνά στο Nürburgring αυτές τις ημέρες και για πρώτη φορά ακούμε τον εξακύλινδρο κινητήρα της . Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2015, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται εκείνο το φθινόπωρο, με τις πρώτες παραδόσεις της να γίνονται είτε στα τέλη του 2015, είτε στις αρχές του 2016.

Η M2 διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με την Σειρά 2, έχει φουσκωμένα φτερά, επιθετικής σχεδίασης bodykit με σπορ προφυλακτήρες, carbon CFRP οροφή, ζάντες 19″ και μεγάλα φρένα με μπλε δαγκάνες. Στο πίσω μέρος η BMW έχει τοποθετήσει μια μικρή αεροτομή, διαχύτη και διπλές απολήξεις εξατμίσεων, οι οποίες στην έκδοση παραγωγής θα δώσουν τη θέση τους σε τετραπλές.

Μηχανικά, το μοντέλο με κωδική ονομασία F87, θα εξοπλίζεται με τον N55 N55B30T0 εξακύλινδρο TwinPower Turbo 3.0-λίτρων κινητήρα της M235i Coupe ο οποίος όμως θα δυναμώσει και θα παράγει κοντά στα 380 άλογα. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στην X4 Μ

Θα συνδυάζεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο, θα φορά το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό Active M Differential, της Μ4 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα από αυτή και την M235i, αποτελώντας τον αντικαταστάτη της 1-Series M Coupe.